August 31, 2017

SELAMAT HARI MERDEKA, MALAYSIA




TANAH MELAYU, MALAYSIA

Tidak kira apa pun yang berlaku, dirimu sentiasa menjadi kebanggaan kami..
Sentiasa disayangi oleh kami..

Kerana kamulah..

TANAH TEMPAT TUMPAH DARAHKU


SELAMAT HARI MERDEKA KE-60, MALAYSIA!! 

NEGARAKU SEHATI SEJIWA
πŸ‡²πŸ‡ΎπŸ‡²πŸ‡ΎπŸ‡²πŸ‡Ύ

Semoga kita akan kekal menjadi sebuah negara yang merdeka, berdaulat, dan mengekalkan keamanan negara kita. Tanggungjawab kita bersama 😍


Terima kasih atas pengorbanan besar pahlawan dan perajurit negara yang sanggup melakukan apa saja untuk kemerdekaan Malaysia dan demi mempertahankan keamanan dan kedaulatan tanah air kita, Malaysia. 


Salah seorang rakyat Malaysia yang tegar menyokong segala Harimau di Malaysia :D


Selamat bercuti, semua ~ Untunglah cuti lima hari ~ Aku kerja. Walaupun tak cuti, aku masih bersyukur sebab aku dapat tambahan cuti manual satu hari. Terima kasih πŸ’“

Take care, all ~

Have a nice long holiday ~ 😊

p/s: gambar pertama dan ketiga diambil oleh aku selepas Closing Ceremony Sukan SEA 2017 semalam dan di-edit oleh encik suami. Idea sepenuhnya oleh encik suami πŸ˜‰

16 comments:

  1. Salam merdeka Siqah.Salam aidiladha juga untuk Siqah sekeluarga..hari ini kita mengenang perjuangan..dan esok kita mengimbas pengorbanan...kedua-duanya memerlukan kekuatan dalaman...moga kita dapat mengambil pengajaran.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam merdeka raya kak PC :) Serius siqah lupa pula hari ni hari raya. Hehe. Itu yang post pasal merdeka je πŸ˜…

      Delete
  2. comel nya alahai korang berdua ni :D

    agree with tanggungjawab bersama. tak kisahlah jajahan fizikal.. mahupun mental, kita kena pertahankan diri, agama dan negara. :)

    hanisamanina.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe πŸ™ˆπŸ™ˆπŸ˜πŸ˜

      Yes. Let's do it for our home ground :)

      Delete
  3. Smart sangat hsband siqah edit gmbr tu. Gmbr ke dua tu pun cantik. Lamanya tak pergi nelawat tugu negara.

    ReplyDelete
    Replies
    1. TQ Reen. Siqah sampaikan kat husband Siqah nanti. Hii. Dia kalau ada idea, tengah malam paksa orang ambil gambar dia πŸ˜… bolehlah nanti pergi melawar tugu negara. Itu pun gambar tahun lepas kot. Haha. Tak ingat dah.

      Salam Aidiladha Reen :)

      Delete
  4. Salam aidiladha dan selamat hari merdeka Siqa. hee. comel je gambar Siqa :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Aidiladha Nadhie :) Have a safe journey :)

      Delete
  5. Gambar editing terbaik . Good job Alif .

    Eh awak g ke closing sukan sea . Thot awak tak gie .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eh saya tengok closing kat tv je. Haha. Saya tak mention kat rumah pulak dalam entri ni. Hehe.

      Delete
  6. new follower kat sini #323 . salam merdekaraya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam merdeka CCL. Thank you follow sini. Siqah dah lama follow CCL. Hehe

      Delete
  7. Selamat Hari Merdeka dan Salam Aidiladha :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah lambat ni tapi nak wish jugak boleh? Hee

      Selamat Hari Merdeka dan Salam Aidiladha :)

      Delete
  8. Salam Merdeka Siqah.. Nice picture..

    ReplyDelete
  9. Selamat menyambut hari kemerdekaan..
    Salam aidiladha

    ReplyDelete

Dear all ~ Thank you for reading. Feel free to leave your comments here. Happy to hear your thoughts 。^‿^。