January 16, 2017
(0) Comments



Di petang hari begini, aku nak ajak korang baca komik. Hihi. Asyik cerita pasal novel je kan, hari ni nak ajak baca benda yang ringan pula ^_^

Aku tidak tahu akan kewujudan Nixon Siow di Facebook atau blog. Aku ternampak komik beliau di Popular dan terus beli sebab tertarik dengan pengisiannya. Sempat baca sikit di Popular. 

Pada tahun 2011, Nixon Siow hanya post komik di blog dan tidak ada respon sangat. Sehingga dia post di Facebook dan dapat respon yang memberangsangkan. Pada tahun 2014, komik beliau mula diterbitkan. Lama masa yang perlu diambil untuk orang lain sedar akan kebolehan kita. Betul tak?

Ada dua komik oleh Nixon Siow iaitu Like That Also CAN, Ah? dan Like That Also CAN, Ah? #problemseverywhere.

Both komik best!! Serius best! Kelakar weii! Semua cerita dalam kedua-dua komik ini sangat dekat dengan kita. Haha. Apa yang kita buat tanpa sedar dan walaupun sedar masih buat lagi. Hihi. Semua ada! :D 

Pendek kata, komik yang penuh dengan realiti kehidupan :)

Entri ini aku hanya post mengenai komik pertama saja, Like That Also CAN, Ah?. Komik kedua akan diceritakan dalam entri seterusnya. Sebab apa aku asing? Banyak sangat gambar nak dikongsikan. Hihi. Terpaksa asing kalau tidak jenuh nak scroll ke bawah.

Selamat membaca dan bergelak tawa :D


No doubt. This is ME!

Please! Sampai sekarang, ada lagi orang tak reti letak no phone jika double park!

1. Obviously, harga di kafe lagi mahal dan sama je makanannya dengan kedai lain. Well, you have to pay for the WiFi, cozy environment.
2. Hahaha. Sumpah lawak! Salahkan susu bila anak tak bijak. Percaya sangat iklan!

Remember this

Haha. My husband, and my daddy too :D

Always! Always! Always! Suka melihat dan ambil tahu. Biasa dah nie. 


Hahaha. I gave this to Hanis Amanina :D

Don't be like this please


Selalu jadi jugak kes ni! Haha. Konon dapat idea masa buat kerja lain, tapi hampeh! Haha.


*sigh* Cemburu dengan orang seperti di atas. Makan makan dan makan lagi tapi masih maintain kurus!


1. Hahaha. It;s true bro!
2. Yes. Lelaki masih sama. Hihi.

Haha. Selalu tanya husband color shawl nak pakai. Sedangkan colornya lebih kurang :p

Spend with your own money. Don't burden your husband and daddy :)

Haha. Always did this! Currently asyik cakap dengan Tasha. Suruh dia tukar her iPhone 5 to iPhone 7. Hihi.

Muahahaha :D


Lain pulak kes ni dengan aku dulu. Sangat motivated to be a surgeon, but then, ianya terkubur. Aku sedar aku tak layak jadi seorang doktor, apatah lagi pakar bedah :(

Hahahaha! How about my 2017 Resolutions? :D

Hew. Hew. Selalu jadi masa belajar dulu :D

Boo ~ Tak payah laju sangat derr.

Ada sesiapa begini ke? Hihi

Someone can do this on April Fool day. FUN! Haha!

Deep 

Me! Hahaha!

Me too! Dulu masa bercinta kalau marah, buat karangan beb balas mesej. Dan tetiba boleh speaking London. Hahaha. 

Best tak? Ada cerita yang kena dengan diri korang? Setempek kena kat muka? Haha. Baca komik ni sangat relax dan bergelak tawa. Boleh habis baca sekejap je. Satu jam pun boleh :D

Thank you Nixon Siow. You made my day :D

Stay tuned for the second comic stories review  ^_^

Comics | Like That Also CAN, Ah by Nixon Siow
Di petang hari begini, aku nak ajak korang baca komik. Hihi. Asyik cerita pasal novel je kan,...

(12) Comments


Happy Monday ~ ❤ Aku ada cerita mengenai What Went Well Today dalam ENTRI INI. Nak stick to the plan to post about it once in a week. Kita tengok sampai bila bertahan. Hihi. 

Here we go! For week #1 ^_^


Kerja

1. Alhamdulillah. GSSC Tianjin Daylight yang diadakan selama empat hari berjalan dengan lancar. Harap tiada kesalahan yang kami lakukan sepanjang empat hari ini. Yang paling best bila tak perlu bekerja sehingga jam 11.30 malam. Berpinar mata tengok skrin komputer sampai ke malam. 


Sunrise



2. Kalau korang dah lama follow aku, rasanya tahu kot yang aku suka ambil gambar langit dan matahari. Pantang nampak, snap gambar saja. Hihi. Bagi aku golden hour sangat cantik ❤



3. Dapat snap gambar matahari yang begitu galak memancar ketika aku sedang memandu ke tempat kerja. Gila sanggup snap walaupun tengah drive, Jangan ikut perangai aku yang satu ini ye :D


Standard Chartered KL Marathon 2017

4. Successfully registered for Standard Chartered KL Marathon 2017. Seperti tahun lepas, aku ambil kategori 10KM Leisure. Tahun ni aku nak tingkatkan usaha agar masa untuk habiskan 10KM kurang daripada 2 jam. 



5. Standard Chartered KL Marathon 2017 akan diadakan pada 21 May 2017, Ahad. Korang boleh daftar di LINK INI. Jom sama-sama kita lari. Buat meet up kat sana nak? Hihi. 


Sunday Morning Run

6. Larian pertama aku untuk tahun 2017. Dah daftar SCBKL Marathon 2017, maka konon nak training ler. Jangan hangat-hangat tahi ayam Siqah oii. Ada empat bulan lagi nak training. Nak kena capai target untuk larian! 


7. Larian pertama: 3.41KM dalam masa 38 minit. Haih, not a good start. But I should proud of myself. Setelah sekian lama tak lari ☺ *sedapkanhati*


Ini saja update aku mengenai What Went Well for Week #1. Secara ringkasan saja. Hihi. Thank you for reading ☺



So, what went well in your life for the past week? Glad to hear from you too ^_^ 
What Went Well Today | Week #1
Happy Monday ~ ❤ Aku ada cerita mengenai What Went Well Today dalam ENTRI INI . Nak sti...
January 14, 2017
(30) Comments



Ehem! Ehem! Perasan tak gambar aku sekarang dah ada watermark? Hihi. Watermark adalah seperti tandatangan kita pada gambar. Memberi erti lain bahawa gambar itu adalah hak milik kita. Aku dah lama teringin nak ada watermark sendiri tapi sampai ke sudah tak buat. 

Bertahun fikir. Haha. Teruk sangat! Sehingga baru-baru ni, aku tergerak hati untuk buat watermark sendiri dengan menggunakan aplikasi kegemaran aku di phone iaitu Photofy

Plan awal nak order watermark tapi kepala aku tak boleh fikir design yang aku nak. Tak jadilah nak order. Mungkin aku akan order jugak watermark selepas dah confirm design.

Dah kenapa watermark pun beriya bagai nak design ek? Hihi. Sebenarnya aku berkenan dengan watermark Cik Epal. Sesuai dengan nama blog dia. Nak juga watermark yang sesuai dengan blog aku tapi entahlah. Tak terfikir lagi. 

Meh sini. Aku kongsi cara buat watermark dengan menggunakan Photofy. Senang je. Aku tak buat kalau susah. Hahaha. 


How to create your own watermark using Photofy


1. Download Photofy. Ikon seperti gambar yang aku bulatkan di bawah.



2. Pilih gambar dan klik Custom Artwork.



3. Banyak pilihan seperti di bawah. Korang boleh pilih mana yang berkenan di hati. Pilih mana yang tiada tanda kunci manga. Kunci manga maksudnya korang kena beli artwork tersebut. Aku pilih artwork yang aku bulatkan seperti di bawah. 



4. Tukar bahagian yang aku gariskan merah di bawah dengan url blog korang atau apa saja. Ikut hati masing-masing. Jangan ikut hati orang pulak :D



5. Sila kecilkan artwork yang dipilih dengan saiz yang korang suka. dan letak di mana saja dalam gambar. Kecil atau besar, atas bawah kiri kanan, ikut korang. Mana yang lebih nampak sesuai di mata. Kecilkan saiz guna dua jari together. Faham kan?

Bila dah puas hati, boleh klik Done, Apply dan Done. Your photo will be automatically saved to a Photofy album on your device. 



6. Done! Senang kan?



Ini cara mudah aku buat watermark. Aku edit gambar setiap satu dengan cara yang sama. Jenuh jugaklah tapi nak ada watermark punya pasal, layankan je. Hii.

Penting letak watermark pada gambar agar orang lain tak boleh senang-senang je curi gambar kita. Ambil gambar kita tanpa kebenaran, maknanya mencuri lah tu kan? Mencuri di hujung jari adalah perkara paling senang dan paling kita tidak sedar akan akibatnya. 

Harap entri ini membantu rakan blogger yang nak buat watermark dengan mudah dan percuma ^_^


Korang ada watermark? Pilih untuk tempah atau buat sendiri? Boleh kongsi di mana korang tempah watermark atau cara mudah buat watermark?

Boleh aku cuba nanti ☺

How to Create Your Own Watermark Using Photofy
Ehem! Ehem! Perasan tak gambar aku sekarang dah ada watermark? Hihi. Watermark adalah sep...
January 13, 2017
(32) Comments
Aku adalah pengemar buku / novel. Rasanya semua orang tahu kan? Hihi. Aku pantang kalau nampak kedai buku MPH atau Popular. Kaki aku dengan mudah melangkah masuk ke dalam kedai buku walaupun banyak lagi buku / novel yang belum dibaca. Seperti yang aku ceritakan dalam entri >> Books I Want to Read in 2017.

Dari dulu hingga kini, aku tak boleh hilangkan perasaan suka berada dalam kedai buku. Rasa seronok je bila dikelilingi dengan buku :D

Bukan setakat kedai buku, aku juga suka beli buku di MPH Online. Sampai satu tahap aku akan email Customer Service Department of MPH Bookstores Sdn Bhd untuk bertanya akan novel yang aku nak beli tapi tiada di MPH Online, 

Dan hasilnya, selepas hampir dua bulan aku menanti, akhirnya aku dapat juga novel yang aku order melalui Customer Service MPH. Hip! Hip! Hooray!! 

Inilah novelnya ^_^

Hanya dua buku to add to my 2017 reading list. Setakat hari ini :D


Everyone We've Been by Sarah Everett

Aku terjumpa novel ini di Goodreads. Aku suka baca genre Young Adult dan Fiction, maka novel ini adalah salah satu cadangan novel berdasarkan novel yang aku sudah baca. Aku berkenan dengan cover novel sebenarnya. Haha. Baca review dan kebanyakannya bagi review yang menarik. Jadi, aku ambil keputuasan untuk baca novel ini. 

Synopsis from Goodreads
Addison Sullivan has been in an accident. In its aftermath, she has memory lapses and starts talking to a boy that no one else can see. It gets so bad that she's worried she's going crazy. Addie takes drastic measures to fill in the blanks and visits a shadowy medical facility that promises to "help with your memory". 

But at the clinic, Addie unwittingly discovers it is not her first visit. And when she presses, she finds out that she had certain memories erased. She had a boy erased. But why? Who was that boy and what happened that was too devastating to live with? And even if she gets the answers she's looking for, will she ever be able to feel like a whole person again?


Tell Me Again by Michelle Major

Aku tertarik dengan review novel ini daripada Fatina. Seorang rakan blogger yang juga pencinta buku seperti aku. Hihi. Maka novel ini automatik masuk dalam senarai novel to-read dan sebelum itu pastinya novel to-buy. Hii. 

Aku malas nak taip synopsis from Goodreads for this novel. Kalau korang berminat, boleh terjah ke blog Fatina :)


Okay baru teringat. Ada dua lagi penambahan buku (satu komik dan satu novel) dalam my 2017 reading list. Nanti aku kongsi review buku itu. Masih banyak hutang review buku. Slow and steady je buat review. Maklumlah kalau aku buat review, jenis yang details cerita segala. Ambil masa lama sikit ye ☺


Have you started reading this year? Did you read the book review before buy the book? 
Books to Add to My 2017 Reading List
Aku adalah pengemar buku / novel. Rasanya semua orang tahu kan? Hihi. Aku pantang kalau nampak keda...
January 11, 2017
(50) Comments
Have you heard about What Went Well Today exercise? 

What went well today exercise is a Positive Psychology exercise. I know about this because we suppose to do it everyday in the office. We have to send an email with the title "What Went Well Today" to our big boss to acknowledge him about what we have been through for a day at work. This exercise is starting since 2014 and still continue until now.

Only... I don't give the email anymore. Hihi. 

Bila habis kerja, fikir nak balik je. Malas nak karang ayat pulak :D



But this is a good exercise to make us focusing on some of the good things that happen to us. Biasanya kita akan cepat melatah dan stress hanya kerana satu masalah kecil sehingga kita tak terpandang akan benda yang boleh buat kita gembira. 

Kadang-kadang benda simple boleh buat kita gembira dan senyum. Cuma kita tak perasan sebab asyik memikirkan masalah kecil tadi. Tak kira walau bagaimana bad day sekalipun, pasti ada at least satu benda yang buat kita rasa gembira. Pasti. 

Find at least one good thing each day ☺ 

That's the concept. 

Because of that, I want to create a blog post with the same title and it might become a series on my blog. I will not post about it every day on my blog but I promise myself to jot down on my diary application, Day One every day. 

I will make a blog post about it once in a week. Hope that I will stick to the plan. Hihi. 

So. let's start today ❤


What Went Well Today in my life?


Sunrise

Aku sangat suka apabila aku berjalan ke arah kereta di pagi hari dan ternampak matahari di hujung sana. A sun will definitely brought me a quick smile and also marks today will be fine.



Listening to OST Korean Drama Playlist

Aku akan dengar this playlist setiap hari dalam perjalanan pergi dan pulang dari kerja. Tak pernah jemu dengar OST Korean Drama sambil berangan dan menyanyi seorang diri tanpa perkataan Korea yang betul. Hihi. 

The latest song added to my OST Korean Drama playlist :)


Free Lunch & Dinner

Aku dan my team dapat lunch dan dinner percuma dari semalam hingga Jumaat ini. Haa sebab apa? Tak ingat sama ada aku pernah cerita mengenai hal kerja aku di blog atau tidak. 

Dipendekkan cerita, aku dan my team need to do all China payments dari 9 pagi hingga 11.30 malam selama empat hari. Kerja sebegini diberi nama GSSC Tianjin daylight activities. Hanya dilakukan selama dua kali setiap tahun. Apabila ada daylight activities, meaning kami tak dibenarkan keluar untuk beli makanan. Sebab tu, makanan disediakan. 

Aku seronok je. Sebab boleh jimat di situ. Dah hujung bulan ni. Hihi. 


Smooth Day at Work

Alhamdullilah. Selama dua hari ini, kerja aku berjalan lancar. Tidak ada isu berbangkit yang berkenaan dengan China payments. Semuanya boleh dilakukan dengan baik. Harap ia berterusan sehingga Jumaat ini. 

Terima kasih kepada team aku yang banyak membantu :)


Read A Novel 

Aku dapat juga curi masa untuk baca novel walaupun kerja dari pagi hingga malam. Baca dua bab saja sudah memadai bagi aku. Sekurang-kurangnya bergerak jugak jumlah muka surat yang dibaca. Hihi. 

Currently reading ^_^

That's all from me today. Hope you enjoy this post ^_^

So, what went well today in your life? 

What Went Well Today
Have you heard about What Went Well Today exercise?  What went well today exercise is a Posit...
January 07, 2017
(50) Comments


Suri Ryana adalah salah seorang penulis tempatan yang aku suka. Dari novel M.A.I.D hingga ke novel terbaru bertajuk Klik! Pengantin Musim Salju. Ini adalah novel ketiga daripada Suri Ryana yang aku baca selepas M.A.I.D dan Kimchi Untuk Awak

Aku hanya menonton drama Isteri Separuh Masa. Pada mulanya aku nak baca novel Playboy Itu Suami Aku tapi disebabkan aku tak suka pelakon drama ini jadi terus tak jadi baca. Malas eh. 

Aku ingatkan novel ini banyak berkisar tentang Korea memandangkan Suri Ryana kini tinggal di Korea tetapi rupanya Suri Ryana membawa kita ke Jepun. Suri Ryana selalu berjalan tau. Korang boleh follow instagram beliau. Semua gambar cantik dan orangnya pun cantik πŸ’Ÿ

Dah sampai ke Instagram pulak. Menyimpang dah aku ni. Hihi. 

Pasti. Entri ini panjang. Semoga korang berjaya baca sampai akhir πŸ˜„


Title: Klik! Pengantin Musim Salju
Author: Suri Ryana
Pages: 750
Publisher: Penerbitan Kaki Novel Sdn Bhd
Publication Date: 1 May 2016


SYNOPSIS

Kaseh Lateefa atau Kay adalah seorang gadis lembut yang bertukar menjadi kasar kerana kisah silam yang hampir musnahkan hidupnya pada 10 tahun lepas. Adam Putra mahukan Kay berlakon sebagai isterinya dan pergi ke Jepun untuk bertemu nenek Adam yang baru menjalani pembedahan jantung. Adam Putra juga adalah lelaki yang menyelamatkan Kay dalam kejadian 10 tahun lepas. 

Musim dingin dan salju tebal di Jepun menjadi manisnya cinta yang terbina dalam hati mereka berdua. Masalah yang dihadapi dengan wujudnya orang luar yang cuba memusnahkan perkahwinan mereka iaitu Hud Mikael (sepupu Adam yang juga cintakan Kay) dan Karlisha (si bimbo dan bekas tunang Adam yang membatalkan perkahwinan mereka di saat akhir).


REVIEW 


Aku suka novel ni dan mengambil masa selama 8 hari untuk habiskan pembacaan. Suka dengan jalan cerita yang menarik walaupun cliche (yes) sehingga aku boleh membacanya dengan bersungguh satu hari. Dari 180 pages hingga 500 pages. 

Kisah cliche iaitu percintaan antara dua insan (Kay dan Adam) yang tidak suka sesama sendiri dan berakhir dengan perkahwinan, tapi aku tetap suka pada jalan penceritaan yang diolah oleh Suri Ryana, 

Novel ini santai dan tak banyak konflik. Konflik melibatkan Hud Mikael dan Karlisha saja. Aku juga suka bila Kay tak merajuk lama. Tiada membawa diri hingga ke luar negara. Hanya ke kampung halaman saja. Hihi. 

Suka Kay apabila dia tahu dia salah dan rasa malu nak berterus-terang akan kesalahan dia. Suka Adam apabila dia begitu cepat mengejar Kay dan seorang lelaki yang sangat mengambil berat, romantik, dan cool 😍

Aku tidak suka Kay yang bersungguh untuk menjadi seorang wanita yang kuat sehingga bertukar terus dari segi penampilan diri. Itu membuatkan orang lain salah sangka dan mengundang fitnah sehingga menganggap dia minat kaum sejenis. Nak jadi kuat dan boleh berlawan itu bagus. Tapi tak payah sampai tukar penampilan terus macam lelaki. Setelah bertemu Adam, Kay insaf dan membetulkan salah dirinya. Dia adalah punca kepada fitnah yang ada. Sedar pun. 

Kali ni, Suri Ryana membawa aku terbang ke Jepun. Ada juga sedikit info mengenai Jepun diselitkan dalam novel ini. Aku baca novel sambil mengembara. Hihi. 


Budaya, Bahasa, dan Tempat Menarik di Jepun: 


1. Genkan dan Getabako

Genkan dan Getabako. Credit photo here.

Genkan adalah ruangan kecil yang terletak di bahagian hadapan sesebuah rumah. Pantang larang dalam ruangan ini adalah mesti berkasut dalam ruangan ini. Tidak boleh berkaki ayam atau stokin saja. Avoid stepping genkan in socks or with bare feet to avoid bringing dirt into the house.

Getabako adalah almari kiri dalam gambar di atas. Almari ini menyimpan selipar yang boleh digunakan dalam rumah. Tanggal kasut, letakkan selipar di atas lantai papan, sarungkan. Dan you're good to go.


2. Yuki-onna

Yuki-onna. Credit photo here.


Yuki-onna adalah roh wanita salju yang terbunuh ketika salji turun. Dia akan muncul pada waktu malam yang bersalji. Tubuhnya tinggi lampai, rambut panjang berwarna hitam dengan bibir yang pucat kebiruan. Kulitnya pula sangat putih dan pucat macam mayat! Kadangkala dia muncul dengan kimono putih di badan. Kata orang, Yuki-onna suka sesatkan orang sehingga terjebak dalam ribut salji. 

Kelakar part Adam menceritakan kisah Yuki-onna kepada Kay. Kay yang ala-ala gadis brutal dan tidak pernah takut katanya, jadi seram bila dengar kisah Yuki-onna. Haha. Konon berani sangat 😝


3. Otaru Snow Light Path Festival

Pertama kali aku dengar festival ini. Festival ini diadakan setiap tahun pada musim dingin di bulan Februari di Otaru, a small harbor city in Hokkaido dan berlangsung selama sepuluh hari. Terus aku google sebab nak tahu macam mana keadaan festival ini. Dalam novel digambarkan sebagai tempat yang cantik. 

Memang cantik!!!

Credit photo here.

Credit photo here.

Otaru Canal. Credit photo here.

Kamakura. Japanese igloo. Credit photo here.




Di sini, Adam dan Kay baru nak bermula detik-detik percintaan. Main baling bola salji yang dikepal. Alooo so sweet ~ 😍 My wishlist tu. Haha. Kay ada buat Yukidaruma (snowman) yang diberi nama Adam Putra. Hahaha. 


4. Ikebana

Perkataan Ikebana berasal daripada perkataan ikeru dan hana. Ikeru ertinya tetap hidup dan hana ertinya bunga. 

Ikebana adalah seni gubahan bunga yang simple dan unik di Jepun. Bilangan bunga tak banyak, hanya beberapa tangkai saja, dan tidak padat. Siap ada daun, rumput, ranting, batu, cengkerang siput dan air. 


Ikebana. Credit photo here.

5. Sapporo

Tempat di Jepun yang selalu ada heavy snowfall. Tempat yang sangat cantik ketika musim salji. Beberapa babak dalam novel ini adalah berkaitan dengan tempat indah salji di Sapporo. Indah sangat πŸ’“ 

Rasa nak pergi ke Jepun masa musim salji. Mesti ke Sapporo. Tempat wajib pergi jika ke Jepun ketika musim salji. 

Credit photo here.

Credit photo here.

Credit photo here.

Kata-kata indah dalam novel ini:

▸ You must make a choice to take a chance or your life will never change. - Adam Putra

▸ You can close your eyes for something you don't want to see. But you can't close your heart for something you don't want to feel. - Adam Putra

▸ Letting go of your painful past is how you open yourself to a wonderful future. - Adam Putra

▸ Well, they say Mr. Right won't distract you from Allah. If he distances you from Allah, then he is Mr. Wrong! In this case, he is my Mr. Right. - Kay

▸ Sometimes in life, you have to make a choice. And you can't always have what you want. - Kay

▸ Kita maafkan seseorang bukan untuk sesiapa, tetapi untuk ketenangan hati kita dan untuk kebahagiaan masa depan kita. Semua yang berlaku terselit hikmah yang besar. Itu yang pasti. - Kay

▸Memaafkan memang tak akan mengubah masa lalu tetapi dengan memaafkan aku yakin dapat mempermudahkan masa depan, Insyallah. - Kay

▸ Bila kita cintakan seseorang, kita sepatutnya menjaga hatinya dari terluka, bukan menjadi penyebab luka itu. - Adam Putra

▸ Somewhere, someone is surely made for you and Allah decided a perfect time to make you meet that person. Until then, doa. - Kay

Bersedia untuk muntah hijau. Haha

▸ You give me every butterfly when you look at me with those eyes you know. - Adam Putra

▸ Do you know how hard it was for me to face you sebelum kahwin? You made my knees go all weak everytime I see you. - Adam Putra

▸ I love my eyes when you look into them. I love my name when you say it. I love my heart when you touch it and I love my life when you're in it. - Adam Putra

▸ You have no idea how fast my heart races when you look at me with those eyes. - Adam Putra


Dah muntah hijau ke? Haha. Romantik sangat Adam! Memenuhi ciri-ciri lelaki impian. Lelaki sebegini yang dianggap perfect dalam novel tapi susah jumpa di alam realiti. Baca novel boleh, percaya jangan. Haha. 

Pendek kata, ini adalah novel yang ringan, menarik, manis, dan indah dengan cerita yang ringan. Aku menantikan novel terbaru daripada Suri Ryana kerana dia adalah salah seorang pengarang yang aku tidak perlu baca sinopsis atau review terlebih dahulu sebelum beli. One of my favourite author πŸ˜ƒ

p/s: Aliff Satar dan Siti Nordiana bakal bergabung kembali dalam drama adaptasi Klik! Pengantin Musim Salju di Astro Ria. Sebenarnya aku tak membayangkan mereka berdua ketika baca novel ini. Tapi why not, cuba lihat sendiri drama ini nanti. Mungkin ada juga keserasian dan sesuai mereka berdua dengan watak Adam dan Kay. We will see ^_^

Novel | Klik! Pengantin Musim Salju by Suri Ryana
Suri Ryana adalah salah seorang penulis tempatan yang aku suka. Dari novel M.A.I.D hingga ke ...