July 08, 2017

THIS BOOK LOVES YOU by PEWDIEPIE




Believe me, you will love this book too =) 

Dah lama aku berkenan dengan buku ni. Selalu jumpa di kedai buku tapi tak beli. Sebab buku ni mahal (biasalah buku English) dan aku sentiasa ada buku lain untuk dibeli. So aku put on hold buku ni. Mujur juga put on hold, hihi, jumpa pula E-Book =D

Aku download E-Book buku ni dan setelah sekian lama baru lah baca. Bukan panjang sangat pun. Baca dalam masa 15 minit je. Finished reading in one sitting 😊 

Baru pagi tadi habis baca. 

Ohh about the author, Pewdiepie is a YouTube famous. On 15 August 2013, PewDieDie's channel became the most subscribed channel on YouTube. Aku tak follow channel dia dan tak kenal dia sehingga baca buku ini.   


SYNOPSIS

This Book Loves You is a parody of self help books, a collection of beautifully illustrated inspirational sayings by which you should live your life. 

The book includes various wisdom/jokes, paired with visuals. This book has something for everyone, or at least everyone willing to give up and stop caring. 


MY THOUGHTS

Pada mulanya, aku ingatkan buku ini penuh dengan positive quotes dengan cara penyampaian yang baik dan sopan. Tapi lepas dah baca, haha, mostly sarcastic quotes!

I cannot stop smiling and laughing while reading it. Dengan baca buku ni, aku dapat rasakan yang PewDiePie adalah seorang lelaki yang suka melawak.

I liked the colorful content and graphic art. Kelakar. 

But, I'm also glad I never bought this book. Sebab bagi aku, walaupun content menarik dan kelakar, buku ni tidak berbaloi untuk beli dengan harga yang mahal. 

It was fun. It was cool. But it's not worth the money

Here, some of hilarious quotes from this book. Hope it will make you laugh like it had made me laugh 😏


Hahaha. At least you are a shape πŸ˜†




Yes. Everyone loves pizza =D
Pizza Hut, Dominos, Canadian Pizza, Papa John's.
Yang mana satu pilihan hati anda? 

Gambar author ni yang buat lawak =D

πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…


I love dUCk 😁

Actually, I agree with this.
Not all, but there's some people like that.
Seperti boyfriend Cik Mawar dalam Hero Seorang Cinderella πŸ˜† #takdekenamengena

For me.
The More Duck I buy, the More Money I lose =D








Hihihi


So true =)






Haha.
Setempek kena kat aku yang suka bebel muka asyik naik jerawat tak kira masa sekarang πŸ™ˆ



Loading..... Sampai ke sudah tak habis =D

Recommendation

I really recommend this book for those who need to laugh. It's funny and you can read super fast like Ferrari. Hihi. 

Rating: 3/5 
Category: Non Fiction, Humor

Have you smiling or laughing to any of hilarious quotes above? =D


34 comments:

  1. Best quotes dalam buku tu πŸ‘πŸ‘πŸ‘

    ReplyDelete
  2. Haha. The D tu mmg bahaya. It will make ur money "fly" far away from ur pocket. Hehe.

    Byk2 quote tu ana plg suka yg it's important to love urself tu. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha. Macam nak nyanyi lagu far away pulak sekarang =D

      Kalau tak sayang diri sendiri camne nak sayang orang kan =)

      Delete
  3. Buku dia ala2 kanvas n #aboutlove. hehe. tapi different version lah. memang suka buku jenis macam ni. kreatif je tgk. tapi bak kata siqa, buku english banyak yg mahal. kalau beli pun kekadang je, one of my fave Nick Vujicic punya buku :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. #aboutlove buku apakah Nadhie? Siqah tak tahu. Hee. Haah betul tu. buku english mahal. Dan kalau nak beli takut tak berbaloi je nanye kan. Huhu.

      Siqah tak pernah baca lagi buku Nick. Tapi ramai cakap buku beliau best kan..

      Delete
  4. Yeee~ sama lah sgn saya . Mmg everytime masuk kedai buku akan nmpk tapi as usual non-fiction buku mmg slalu mahal~ jumpa ebook dah crash link sadis tul . Writer buku nie tgk dia punya youtube channel mmg klakar gak lah.

    Adoi, awak download dkt ibook ke ebookake?

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan.. buku non fiction mahal. Nak beli agak berkira jugak nanye. Huhu. Saya download kat link antara dua tu. tak ingat yang mana. Download lama dah..

      Delete
  5. After so long I didn't blogwalking your page. Totally different tho! Clean and nice. ^^ Love your pictures. The flatlay pictures so clean. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi Beeha =) Sekali Beeha datang, template baru je tukar. Hii. Thank you Beeha 😊

      Delete
  6. heheh,quote dia macam tak masuk sikit kat irda,entahlah irda ni susah nak faham lawak gini kot,hahah,or maybe im too serius person?hemm nasib tak beli kan...dah lah mahal,but this book i think good for bacaan santai kan siqah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haa. Maybe betullah, Irda jenis yang serius kot. Hehe. Takpelah. Lain orang kan lain2 kan. Hehe. Itulah mujur sangat Siqah tak beli buku ni. Mahal dan tak berbaloi kalau beli. Sikit je isinya pun. Haa good for bacaan santai je Irda..

      Delete
  7. bytheway,thank you for sharing the quoates siqah,i enjoy reading and the way u present his quote in ur entry,easy too look,nice pic and setting image yang menarik.

    ReplyDelete
    Replies
    1. My pleasure Irda =) Glad you like it. Itu yang Siqah cuba sampaikan. Biar senang orang membaca. Thank you again =)

      Delete
  8. bestnya semua quotes. boleh buat status FB hari hari. hahahha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha. Boleh je tu. layankan je. Tengok siapa yang terkena kat FB. Hehe

      Delete
  9. Haha, saya memamg suka tengok video dia. merapu habis and mmg his style la buat sarcastic stuff lol. but totally respect him for being so diciplined and true to himself. kaya raya buat benda dia suka and even though kena bash terok still chill.

    // afifahaddnan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ooo Nurul memang kenal dia lah eh? Hehe. Siqah baru kenal dia lepas baca buku ni. Tak terjah lagi dia kat YouTube. Bagus dia sebab masih bertahan walau orang cakap macam2. Masih tetap ada penyokong setia dia..

      Delete
  10. 'Dont be yourself, be a Pizza. Everyone love pizza'

    hahaha >.<

    ReplyDelete
  11. The same with pypa, eka pun suka tgk vlog dia mostly about gaming walkthru, how he enhoy doing things for the sake of fun. Dia mmg suka melawak (the kind of image he like to potraits) but just that seja lah not a die hard fan. Tak tau pula dia ada buku haha bila jumpa post siqah eka baca jerlah quote dia. Hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ooo Eyqa memang pernah tengok dialah kat YouTube. Buku dia lawaklah jugak kan. Hehe. Tabik jugak orang camni. Biarlah orang nak kata apa, yang penting dia buat apa yang dia suka. Hee

      Delete
  12. Normal kan buku English mahal. Heheh. Macam best pulak buku ni, nak cari jugaklah. Buku buku beli hari tu pun semua dah habis bacaa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haah buku English mahal tambah lagi kalau non fiction. Buku ni bagi Siqah tak berbaloi beli Nani πŸ˜… baca setakat suka2 bolehlah. Siqah baca versi E-Book je.

      Delete
  13. Quotes dia menarik tapi kena ngan situasi kita kadang2.

    Eh terselit lak cik Mawar. Hee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe. Kan =D
      Hahaha. Tetiba teringat Cik Mawar..

      Delete
  14. Menariknya! Grafik dia pun cantikla. Lawa je, plus quote dia boleh give a positive mood to us

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannnn! Boleh bagi markah lebih kat grafik. Hee =D

      Delete
  15. Lawak dia sikit je, "The More Duck I buy, the More Money I lose =D" tapi yang ni lawak.HAHAHAHAHA deep ni kak Siqah :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha. Adoi 🀦🏻‍♀️🀣

      Delete
  16. banyak sarcastic quotes pun best jugak. membuatkan kita lebih banyak berfikir untuk memahami quotes ni..bila dah faham, akan rasa puas sangat ..

    ReplyDelete

Dear all ~ Thank you for reading. Feel free to leave your comments here. Happy to hear your thoughts 。^‿^。