May 25, 2017

Book Review | Words From A Wanderer - A Truly Inspiring Book





    Title: Words From A Wanderer

    Author: Alexandra Elle

    Pages: 58

    Publisher: CreateSpace

    Publication Date: 19 May 2013

    Rating: ★★★★★
















Start your day by reading a good book ^_^

Ini adalah salah satu E-Book yang aku download secara rawak. Aku hanya download saja mana-mana buku yang aku rasakan menarik tanpa baca review di Goodreads or mana-mana review. Aku gila download E-Books πŸ˜πŸ™‹

Tergerak hati untuk baca buku ni sebab buku ini sangat nipis, hanya mengandungi 58 muka surat saja dan pasti akan aku habiskan baca dalam waktu yang singkat. 

Dan yes, I made a right choice of downloading this E-Book. This book is beautiful and worthy read. 

I have finished reading it in one sitting 😍


SYNOPSIS


Words From A Wanderer is a timeless and beautiful compilation of notes and poetry. This book was created with hopes of uplifting and encouraging readers in many ways. 

This little book is a complication of some comforting things author had to tell herself to get through the toughest days of her life. 

Author wrote this book to shed light on the fact that indeed not all who wander are lost; some are simply still finding their way. 


REVIEW 


This was a lovely little book. I loved this book so much! The best book I have ever read. 

Full of beautiful words of encouragement and positive vibes. I could relate to mostly all the poems and notes to self and some parts really make me think. 

I loved every single thing said. Every word!

It was short and easy to read. Really nice and I will definitely go back to read this book when I need a little boost in everything.  

One of the most lovely thing in this book is Note to Self. Such a great note to self. Really inspiring! I was doing a note to self in my diary (DayOne app) sometimes and after reading this book, I feel like I want to make a note to self everyday and in most situation. You're inspiring me, Alexandra! 😊

Here, I share my favourite inspirational quotes from this book. 


Inspiring <3

I can relate on this. Being forgiving does not make you weak. 





Perfection and flaws - Teringat pula akan novel Flawed and Perfect by Cecelia Ahern =)

Grown Beautifully <3 


To all single ladies <3 


Love this one <3



Good and bad day.


THIS! Siapa yang tak pernah menangis in the shower? 

It's hard to say NO 








Definitely worth a reading and I recommend this book to all of you. 

I hope you enjoy reading this book as much as I did.

Happy reading, dearest 😊

52 comments:

  1. wow..very beautiful words...hebat siqah boleh baca buku ebooks..yuk xleh baca novel ebooks,sakit mata..hihi..boleh siqah bg tips sikit camne nak baca novel ebook..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe. Siqah baca je apa jenis buku pun Yuk. Bila tengah baca tak sakit mata, bila dah berhenti baca, terasa jugak sakit mata nanye. Hee. Takde tips Yuk nak baca ebook. Siqah baca je 😬

      Delete
  2. Td baru tgk instastory siqah. Bru nk tny buku apa siqah bce tu. Ni dpt jwpn dah. Thanks share siqah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Welcome Reen. Happy reading πŸ€—

      Delete
  3. Wahhhhhh ! Best best semua fav quotes akak tu. Ira pun suka. Eh bermotivasi betul rasanya bila baca pagi hari ni. Have a nice day kak Siqah 😘

    ReplyDelete
    Replies
    1. Motivasi eh Ira pagi2 ni. Hehe. Semua quotes dalam buku ni best. Sayang betul sebab nipis je bukunya. Have a nice day too Ira 😘

      Delete
  4. So inspiring! ❤ memang best baca buku macam ni lagi lagi tengah down hehe

    Lenne Zulkiflly Blog

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannnn! Kalau tengah down rasa motivate terus bila baca ayat2 dalam buku ni. Hehe 😌

      Delete
  5. e'in dah lame gile tak beli ape-ape buku sejak dah ade anak nie.. huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alorr busy dengan anak ye Ein. Takpelah nanti anak dah besar sikit, mungkin Ein dah ada masa membaca ke ☺️

      Delete
  6. Nampak kat instastory siqah n terus download. Baru baca sikit pun dah rasa best. Keep on suggesting siqah 😘

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yeayyy! Mesti Shea dah habis baca kan sekarang? 😊 Nanti kalau ada buku menarik, siqah mesti share juga ye 😘

      Delete
  7. Akak pun suka buku ni, Siqah. Siap e-mel kat kawan2 suruh baca :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Best kan akak buku ni. Semua ayat dia sangat deep dan motivasi sungguh rasa 😍

      Delete
  8. byk kata-kata menarik tu.

    yui ni kurg skit baca buku/novel. Beli, tapi smpai skg tak baca. Haru sungguh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Banyak Yui kata2 menarik dalam buku ni. Eh semualah. Hehe.

      Hii. Yui tak minat membaca kan. Kalau tak minat membaca, agak payah juga nak start baca nanye. Hihi

      Delete
  9. Bestnya ayat dia Siqah. Ana pula jatuh cinta rasanya. Sesuai baca bila rasa stress atau down.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannnn!! Will come back baca buku ni balik bila feel stress or down. Best semua ayat dia 😍

      Delete
  10. Yes yes agree !!! An inspiring book . Nadia pun baca sekali habis terus lepas awak share tajuk buku nie hhaha . sebab bukunya nipis je pun kan and bnyk benda boleh relate to ourself . Great book !!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannn! Great inspiring book! Tenang je baca ayat-ayat dia. Hee

      Delete
  11. dik !! mana nak download buku nih jugak ? hee~ macam tak cukup jek nak baca kat blog awak nih.. share link please..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Atie! Tak cukup kan rasa baca buku ni. Semua ayat dia best! 😍 Siqah share link dengan akak via email okay kak 😊

      Delete
  12. sya suke yang pasal forgiveness tu. honestly sya still cari benda2 yg boleh encourage sya pasal. forgiveness ni. xtaw kenape. there's this one thing, yang sya dah lame forgive, tp im still not letting it go. bukan holding grudge ke ape, susah pulak nk explain. so klw ade any good books, siqah recommend eh. tqia

    ReplyDelete
    Replies
    1. Okay Orked. Siqah faham juga perasaan tu. Huhu. Kita tak berdendam tapi entahlah kan.. hmm. Okay, nanti kalau siqah ada baca any good books, Siqah rekomen okay :)

      Delete
  13. Seriously, this is such a beautiful book. Inspiring!

    // afifahaddnan

    ReplyDelete
  14. Serius best Kak Siqah, buku poem ni kalau terkena dengan jiwa kita memang rasa nak nangis pun ada. Rasa macam, 'yeah now I know I'm not the only one that suffer'.

    Thank you kak Siqah sebab recommend.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kann! Betul tu Mai. Bila baca rasa macam bukan kita sorang pernah rasa camtu. Huhu. Welcome Mai. Pleasure to share a good book :)

      Delete
  15. jom join GA ni. Dapat gambar polaroid free free je. http://shahirahsarmy.blogspot.my/2017/05/giveaway-july-2017.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. TQ invite =) ada masa nanti Siqah join ye =)

      Delete
  16. This book basically tell us to love ourself first! <33

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yes. Love ourself first, baru boleh sayang orang lain <3

      Delete
  17. I really love the quotes and that motivation words. Worth to read :)

    ReplyDelete
  18. Wahh.. beautiful words.. mcm mana mao baca daripada ebook dan cara nak download mcm mana?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Siqah dah email Nurul ye. Nurul check email nanti ye =)

      Delete
  19. Okay I'm soo gonna find this book, now..! xD

    ReplyDelete
  20. There's so many beautiful quotes in the book! you've definitely made the right choice bcs I do feel it motivates me a lot by reading the quotes halfway haha.

    ReplyDelete
  21. Oh siqah suka baca ebook ya. Saya pulak tak suka baca ebook sebab sakit mata, so prefer beli buku kat kedai. Hehe. Btw, semalam sy baru jer beli 1 novel,tajuknya Love, Lucy.. Bestt.. Best seller kat Borders. Beli tu sebab novel pasal backpacking/traveling. Worth la beli..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haah Siqah suka baca ebook jugak. Sekarang lebih baca ebook sebab senang dalam phone je. Hehe. DP suka travel kan, sesuai beli novel pasal travelling. Hee.

      Delete
  22. Sis siqah. macam mana nak buat top hit dekat sidebar macam tu? Lawa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi Amira. Owner template akak yang buat top hit sidebar. Akak tak tahu buat sendiri πŸ˜…

      Delete
  23. MENARIK CONTENT BUKU NI....follow sini follower 287

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you MV follow blog Siqah =)

      Delete
  24. Notes and poem not really my cups of tea, hehe, but the words siqah bagi di atas was so inspiring! siqah guna apps apa baca ebook? mcm lawa jak. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Siqah guna iBooks je Eyqa. Hee =D

      Delete
  25. aishhh teringin pula nak download ebooks macam nie. tapi taktau app apa yg bagus utk android.
    ayat2 tu memang boleh motivate, best :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ebook reader? Siqah tak tahu pasal android tapi tak silap ada pernah rakan blogger lain komen kata Ebook reader for Android..

      Delete

Dear all ~ Thank you for reading. Feel free to leave your comments here. Happy to hear your thoughts 。^‿^。