December 20, 2016

Books I Want To Read in 2017


9 books I want to read in 2017. Sebenarnya semua ini adalah buku yang aku beli pada tahun ini dan masih tidak baca hingga sekarang. Aku berazam untuk habiskan baca semuanya pada tahun 2017. Azam tinggi ni. Haha.

Reclaim Your Heart by Yasmin Mogahed. Buku paling utama untuk aku baca tahun depan. I really want to read this book but I just need a good time to read it. This is a truly good motivation book based on the good reviews and I want to read this book in a calm state of mind and body. Aku rasa aku akan mengambil masa yang lama untuk habiskan pembacaan buku ini. 


Like That Also CAN, ah?. Berkenan untuk beli buku ini sebab ilustrasi dalam buku yang comel dan topik yang dibawa juga kelakar. Just read a few pages at Popular bookstores dan terus beli. 


Girl in Pieces by Kathleen Glasgow. To be honest, I bought this novel just because of the cover page. Haha. Pastel color yang membuatkan aku rasa buku ini menarik. Gila kan? Sebab cover page je pun. Tapi itulah realitinya. There are good and bad review in Goodreads about this book. I still want to read it and ignore the reviews. People can read the same books and have different view right? 


Derita Cinta by Aisya Sofea dan Klik! Pengantin Musim Salju by Suri Ryana. Aku suka dua penulis novel ini. Disebabkan itu, aku beli novel terbaru mereka tanpa berfikir panjang apatah lagi baca review. 


After You by Jojo Moyes. A simple reason. Aku hanya nak tahu bagaimana Louisa meneruskan kehidupan selepas kematian Will Traynor. 


The Year I Met You by Cecelia Ahern. Bought this novel just because I love the author. I've read most of Cecelia Ahern's novels and I will read this novel too. My most favourite Cecelia Ahern's novel always be P.S. I Love You and Love Rosie. Ada dua lagi novel terbaru Cecelia Ahern iaitu Flawed dan Lyrebird. Aku tak beli lagi dua novel tu.


Sunan Cinta Nan Sakti by Ramlee Awang Murshid. Buku ke-8 dalam Trilogi Laksamana Sunan. Ini adalah novel terakhir dalam trilogi ini dan aku masih tak baca. Adakah aku layak digelar peminat setia Ramlee Awang Murshid? Beli sejak novel ini diterbitkan dan masih dalam status "Want to Read" in Goodreads 😐


Dance In The Rain by Rabiatul Faazra. Ini adalah buku islamik dan motivasi dan disebabkan itu, aku keep pending to read. Nak baca dalam suasana tenang jugak kononnya. Haha.


Aku harap aku sentiasa ada mood untuk membaca dalam tahun depan. Kadang-kadang ada juga mengalami sindrom reading slump πŸ˜…  Aku harap aku boleh habiskan semua buku di atas dalam tahun 2017. Nak cabar diri ini dalam Reading Challenge Goodreads untuk baca 25 buku tahun depan. Hihi. 

What are the books you are going to read in 2017? 

37 comments:

  1. that's quite a big appetite lol! Sally ni pun ada dalam 5 novel x sempat baca...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Azam je ni nak habiskan baca sally. Tak tahu habis baca ke tak. Hihi. Sally habiskan 5 novel tu tahun depan ye. Chiayok πŸ’ͺ😊

      Delete
  2. tak tahu pulak Aisya Sofea ada keluar novel baru! boleh lah beli lepas ni hehe thanks siqah!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe. Haa erin peminat Aisya Sofea kan. G beli novel baru eh. Entah2 erin baca habis dulu drpd siqah :D

      Delete
  3. I have quite a few of books that I had bought yang belum baca, so maybe habiskan tu before dapat voucher buku.. And to be honest, anis pun beli buku tengok cover dulu, baru baca synopsis. And Cecelia Ahern is my fav's too.. ! xD

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bestnya dapat voucher buku :) Kannn kalau pengemar buku jenis suka beli dulu then baru baca. Pastu mulalah banyak yang pending. Hihi. Yeayyy! Ada geng beli buku tgk cover dan sinopsis :D Cecelia Ahern best :)

      Delete
  4. Wah, bagusnya, rajin membaca. Orang yang rajin membaca, berdasarkan kajian, takkan kena nyanyuk.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wahhh serius awak? Hope saya tak nyanyuk. Hihi. Thanks for the info awak :)

      Delete
  5. nanti kena sort out balik buku2 yg kita beli masa BBW tuu haha. entah apa yg diborong hari tu pun entahlahhh

    hanisamanina.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha. Nampak sangat mai ambik je kan hanis. Syurga buku tu kalau kat BBW. Sort out dan buat post okay. Nak tengok buku apa hanis beli kat BbW. Mana tahu ada yang siqah berkenan nanti. Hihi

      Delete
  6. yana baru beli 'like that also CAN, ah?', hahahah kat popular jugak!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe. Jom baca buku :D Menarik kan buku tu :D

      Delete
  7. wahhh menarik dan best2 tajuk buku nak baca tahun depan nie. :D
    BV rindu pulak nak beli buku banyak2 :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe. Hope habislah bacanya BV. Kang hangat2 tahi ayam payah gak. Hehe.
      BV dah rindu tu tandanya kena beli buku kot tahun depan :)

      Delete
  8. ingatkan buku utk thn nih... rupenye buku yg dlm simpanan terhimpun... insyallah boleh sgt tu abiskan dlm thn 2017

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe. Buku yang dah baca untuk tahun ni dalam entri sebelum kak :) Insyallah moga berjaya habiskan :D

      Delete
  9. after you to sequel me before you kan? ala.. mesti sedih. uwaaaa

    sya pon suke cecilia ahern. eh, borong x kat BBW? hiks

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haah awak. Sequel me before you. Kannnnn ~ Sedih sebab will dah takde :(

      Hee. Yeayy high 5 for cecelia ahern :D Siqah tak pergi BBW tahun ni. Rasa malas nak pergi sebab buku banyak ada tak baca lagi. Hihi. Nanye takde orang nak bawakkan jugak. Kiki

      Delete
  10. the year i met you tu macam best ja

    ReplyDelete
    Replies
    1. Baca review ada yang cakap best gak awak :)

      Delete
  11. kena planning sebulan satu buku ni :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul gak tu dear :) At least kan :) Good luck. Hihi

      Delete
  12. semoga berjaya baca yea....buku jojo moyes tue kena baca dulu me before you kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hii. Thanks kak MV :) Haah, kena baca me before you dulu, baru baca after you :)

      Delete
  13. Banyaknya buku. Rasa macam bersemangat plak lepas tengok gambar buku2 awak ni.
    Doakan kita pun rajin membaca tahun depan. Huhuhu. Azam tu azam. :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jom shea kita rajin baca buku tahun depan. Insyallah :) Awak ada tak akaun goodreads? Kalau tengok orang lain banyak baca buku, maybe kita pun semangat sekali :D
      Azam tu penting. Hihi

      Delete
  14. banyakknya buku akak. aina ni selalu baca buku yang online je.. dah lama tak baca novel2 T_T

    ReplyDelete
    Replies
    1. Buku online aina baca kat mana? Akak tahu penulisan 2u je. Hii. Alaa takpe aina. Buku online pun sama ne macam novel. Yang penting membaca kan ? 😊

      Delete
  15. wahh ke8 da ke??? Unni bru abis baca ke 6..sunan musafir.. susah nk jmpa buku ni.. akak tau ke mana nk beli?? unni nak beli dari buku pertama bagaikan puteri, nk kolesi.. dulu baca kat libray kolej je..hihihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Paling senang akak rasa unni beli online kat MPH. Sebab kalau pergi bookstores, ada jugak yang takde. Kalau beli online, ada semua rasanya. Hihi. Best kan laksamana sunan. Rasa macam betul wujud pulak sunan masa zaman dulu. Hihi

      Delete
  16. Good luck in reading all in the list next year! Saya tgh struggle lagi nak habiskan baca hihihi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you nisa =) Hehe. Jom kita struggle sama-sama eh next year =D

      Delete
  17. Akk xbyk buku..tp bila selongkar2 byk gak yg xbaca abes lg hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihi. Moga tahun depan sama-sama kita leh habiskan pembacaan kak :D

      Delete
  18. Sunan. nak baca dalam almari tu penuh dari siri pertama dia. suami punya. tapi tula tak sempat sempat lagi hukkkk

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau kira baca, pasti akan terus membaca je. Sebab ceritanya menarik :) ada masa nanti kira baca ye. Dah senang ada dalam almari. Tinggal nak ambik baca je. Hihi

      Delete
  19. Buku RAM tu samalah..
    Sha pun masih belum membacanya..
    Beli dah lama.. Adoilah..

    ReplyDelete

Dear all ~ Thank you for reading. Feel free to leave your comments here. Happy to hear your thoughts 。^‿^。