November 23, 2016

I'm Glad She Said Yes



Aku suka tengok blog template yang kemas, ringkas, dan cantik. Website yang aku selalu lawat untuk tengok blog template adalah ETSY. Ada aku cerita dalam ENTRI INI. Suka sangat explore templates kat situ. Rambang mata weiii! 😊

Rasa macam dah tak nak tukar template sebab ada rakan blogger cakap yang kalau selalu tukar template, akan menyebabkan Google tak jumpa blog kita. 

Tapi..

Haha. Aku tetap nak tukar GRID STYLE. Nak grid style yang lagi kemas dan teratur. Dan akhirnya setelah lama melayari ETSY, aku jumpa apa yang aku nak. 

Disebabkan aku failed bab coding dan tak nak beli template baru, aku tanya owner template aku sekarang, Kate, sama ada dia boleh tukar kepada grid style yang aku suka.

And I'M GLAD THAT SHE SAID YES!

Hahaha. Tanpa menunggu masa, aku terus purchase listing for the changes. Yes, I have spent a lot of money on my blog and I don't regret it ☺


Previous Grid Style

Current Grid Style

Nampak tak perbezaannya? Dulu takde kotak, sekarang dah ada kotak. Suka grid style yang ni sebab nampak lagi kemas ☺

Pada mulanya aku hanya nak tukar grid style , tapi tiba-tiba aku rasa slider blog aku menyemak sebab besar sangat. Dan aku minta Kate tukarkan slider kepada hanya gambar thumbnails saja. 


Previous slider 

Current Thumbnails

Nampak lagi kemas tak? Hihi. Hanya dua perubahan dalam blog aku. Nak juga mengabadikan cerita perjalanan blog template aku πŸ˜„

What do you think about my new blog homepage? ☺

56 comments:

  1. bestkn tgok templte yang kemas :P mcm nk lepak lama je kat blog org tu.. like ur blog kak..hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannn unni. akak setuju cakap unni. Template pun memainkan peranan jugak :D

      Thanks unni suka blog akak yang picisan ni :D

      Delete
  2. Baca blog siwah from fon je ni..soI xnmpk sgt template batu siwah..kalau view from laptop mesti cntik ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hii. nak nampak home page kena pergi kat home button nanye.. hihi.

      Thanks zaitie :) appreciate it :)

      Delete
  3. Wah dah cantik dah tu siqah.. clean white lagi.. susun kemas teratur lagi... ,,, i loikee.. :))))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihi. Thank you wani :) Appreciate it :) Siqah mula2 nak color peach tapi lebih sesuai black and white je kot. Hihi

      Delete
  4. Yup. Nampak lagi kemas dari sebelum ni. Jeloussssss. Haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha. Tak mahu jeles pleasee. Template ana pun cantik dan kemas tau. Siqah suka kombinasi color nya :)

      Delete
  5. lawaaaa siqah !! tertarik la 😍

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you nina :) Blog nina pun cantik jugak dan kemas :)

      Delete
  6. tp kan seeloknya kekalkan blog mobile friendly snang nk bw guna fon ☺

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hii. Responsive mobile template always be my priority kalau bab template. Sebab siqah pun BW guna phone je.. hii. Thanks dear for advise :)

      Delete
  7. Nampak lagi kemas blog ni 😊

    ReplyDelete
  8. patutlah perasan tengok grid style Siqah bertukar dah hehe tapi cantik Fatin suka tengok kemas je :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hii. Thank you Fatin. Haah tukar muka depan je pun :D

      Delete
  9. Replies
    1. Yeayyy! Thanks you cik itah for the feedback :)

      Delete
  10. mmg cantik template tu tp k.el tu risau nak ubah apa2 dlm blog
    almaklumlah buta it semua
    sat lagi jd lain mmg meroyan plak hahaha
    kena somebody tolong buatkan oklah
    kalau x gitulah smpai bila2 blog k.el tu hahahaha kesian kannnnnnnnnnn

    ReplyDelete
    Replies
    1. siqah pun tak pandai bab ubah template blog jugak kak el.
      tue yang order je kat orang suruh buat. Sebab kalau buat sendiri, takut jadi lain pulak blog pastu tak reti nak betulkan balik. Jenuhlah nanti. Hihi

      Sekarang ramai jugak ambil upah edit blog kak el. Kak el boleh pilih mana2 yang kak el suka :)

      Delete
  11. Siqah asked, "What do you think about my new blog homepage?"
    Adam replied, "impressed. Truely."

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihi. Thank you adam :) Appreciate it.

      Delete
  12. patutlah perasan blog siqah lain tapi still template sama hihi. suka thumbnails tu! nampak kemas je :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihi. Kan.. nampak lain tapi template sama. hihi. Siqah pun suka thumbnails jugak! Thank you erin for the feedback :) Erin kan pakar template. HIhi :D

      Delete
  13. Aaaa nak tukar jugak la camni. Haha. Kalau mintak org tu betulkan code semua kan, kita kena bagi password blogger ke camne ea?

    hanisamanina.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kita kena invite dia jadi admin blog kita. Bila dia dah jadi admin, bolehlah dia betulkan code semua. Pas dah habis betulkan, boleh remove dia drpd admin.

      Tapi siqah x pernah remove kan pun. Sebab tahu bila2 je nak betulkan blog. Hihi.

      Tukarlah template hanis :) Best! Hihi :D

      Delete
    2. Invite dia jadi admin by email...

      Delete
  14. lepas nie , Hanis cakap ... ha , baru lah lain sikit nampak blog antara chika and nadia . hihihi ... nway , suka grid style yang Kate buatkan nie . =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihi. Kan! Baru nampak lain blog kita. Kiki. Haah siqah pun suka jugak :D

      Delete
  15. Replies
    1. Thank you singgah sini ye. Akan dibalas kunjungan nanti ye :)

      Delete
  16. nampak kemas siqah :) cantik jee

    ReplyDelete
  17. Replies
    1. Kannnnn. rambang jugak mata nak pilih mana satu. Suka grid style :)

      Delete
  18. Both cantik, tapi yang baru ni mmg superb sbb lebih kemas dan nmpk makin profesional.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihi. Thank you mai for the feedback :) Suka edit blog biar nampak kemas :D

      Delete
  19. hi,saya datang sini follow awak :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi Intan :) Terima kasih sudi follow siqah :) Keep in touch ye :D

      Delete
  20. it was sooo much better than the old one! great choice indeed!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yeayyy! Thank you sally! I love it 😍

      Delete
  21. cantik la siqah. sya pon suka simple, tak crowded, organized cmni. tapi tak pandai. contemplating to hire one as well. nanti la study sikit2, cost pe suma. tapi suka bloq siqah :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you orked :) SUka siqah dengar orked cakap camtu. Hihi.

      nanti orked boleh tukar template juga ye. Siqah rekomen beli daripada etsy. template dorang semua cantik dan sangat membantu kita if tak tahu edit.

      takpe biar ambil masa sikit okay sebab kita nak membeli kan. mesti kena puas hati dengan barang sebelum beli :)

      Delete
  22. love your template sbb mira pun suke grid style! btw done follow.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you amiraa sebab suka my template and follow me :) Siqah terjah blog amiraa kembali ye nanti :)

      Delete
  23. The new template looks good siqa !

    ReplyDelete

Dear all ~ Thank you for reading. Feel free to leave your comments here. Happy to hear your thoughts 。^‿^。