May 14, 2018

BLOGGER BERTUAH - SEGMEN: MAKING A BLOGLIST BY BLOG SIQAHIQA




Hello semua :) 

First of all, aku nak minta maaf sebab lambat umumkan blogger bertuah dalam segmen pertama blog ini. Aku janji akan umumkan blogger bertuah dalam masa seminggu daripada tarikh tamat tapi sudah terlajak beberapa hari. Maaf ye. 

Alhamdullilah. Terima kasih banyak-banyak atas sokongan daripada rakan blogger yang menyertai segmen bloglist aku. 73 peserta/blogger yang memberi sokongan. Angka yang besar bagi aku. Thank you so much!! 😍

Terima kasih kerana luangkan masa untuk menyertai segmen bloglist aku. Aku telah senaraikan semua blogger yang terlibat dalam entri senarai peserta >>> ENTRI INI

Korang boleh blogwalking dan berkenalan antara satu sama lain juga. Nak terus blogwalking daripada bloglist aku pun boleh. Lagi mudah :)

Seperti yang aku katakan dahulu, ada seorang blogger bertuah yang bakal menerima hadiah misteri daripada aku. Dan entri ini adalah untuk mengumumkan blogger bertuah itu 😊

Pemilihan dilakukan dengan konsep lucky draw yang aku cabut sendiri. Mungkin korang ada ternampak di Insta Story Instagram aku :) 

Blogger bertuah adalah: 

 No 50


Tahniah Sis LZ!!. 

Dan hadiah misteri yang aku maksudkan adalah..

1. Shawl The Ciks Satin Matte in Nugget Gold
2. Pre-loved Book : Cerita Korea Kami
3. Maxim Coffee from Korea
4. Make-up Bag and Keychain from Thailand
5. Innisfree Mask
6. Naelofar Hijab Perfume - Chic 


Tahniah sekali lagi Sis LZ. Semoga Sis LZ gembira menerima hadiah misteri yang tidak seberapa daripada saya. Keep on blogging!! 😍 Please check your email ya Sis LZ. Expect my delay dalam proses penghantaran hadiah ye sebab Siqah akan pos hadiah sekali dengan pemenang untuk Letter of Happiness Giveaway

Dan kepada semua rakan blogger yang bagi sokongan pada segmen ini, terima kasih juga diucapkan. Jangan serik untuk join segmen/giveaway yang dianjurkan oleh blog ini pada masa akan datang eh. Hihi. 

Thank you for your support and keep on blogging! 

Always remember my tag-line:
Blogging slump is okay but never stop blogging! 
(Memandai buat tag-line sendiri 😜)

p/s: aku kecilkan saiz gambar dalam entri ini kepada X-large i/o original size yang biasa aku gunakan dulu. Korang rasa saiz gambar mana yang okay? X-Large atau Original Size?? Glad to hear your thoughts 😎

37 comments:

  1. Tahniah kepada pemenang misteri... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. TQ CIk Mas join segmen Siqah ye :)

      Delete
  2. Eh knp kak shaz x nmpak segmen ni... hihi.. tahnia semus

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ala, Kak Shaz tak nampak eh giveaway Siqah. Hihi. Dah buat sekali ek dengan segmen, maybe ada yang confius. Hii

      Delete
  3. I am so very thankful that I was chosen for this prize. I am so happy, alhamdulillah.. Thank you very much Siqah..

    Kepada peserta lain jangan putus asa, teruskan menyokong antara satu sama lain okay..

    ReplyDelete
    Replies
    1. My pleasure Sis LZ!! Nanti dah pos hadiah, Siqah inform ye :)
      Keep on blogging dan menyokong sesama kita semua :)

      Delete
  4. Replies
    1. Terima kasih kak Shikin join segmen Siqah. Jangan serik tau. Hihi

      Delete
  5. Congrats to the winner 😊

    Syaza pun alami situasi yang sama. Tak sure gambar saiz mana yang sesuai dalam blog. But I think untuk blog Siqah, X-large should be okay. Mungkin untuk first photo je guna original size? hehe 😊

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kann!! Siqah blur bab saiz gambar. Ada blogger yang bagi feedback gambar Siqah terlalu besar, Bila tengok sekali, memang besar jugak. Hihi. Syaza, kenapa first photo je guna original size ek? Ada bagi kesan kat mana2 ke?

      Delete
  6. Replies
    1. Thank you Yun Sing join segmen Siqah :)

      Delete
  7. tahniah LZ...size XLarge much better rasanya..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you Umi for your feedback. Kalau original size, besar sangat kan. tak boleh tengok satu pic penuh pulak.

      Delete
  8. Untungnya blogger yang bertuah tu. Banyak hadiah yang diberi.

    By the way, I think this size is better sebab boleh nampak the whole gambar without having to scroll down :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hii. Hadiah dah disenaraikan awal2 nanye :D
      Thank you Farah for your feedback! Siqah rasa akan kekalkan saiz Xlarge lah nak bagi readers nampak the whole gambar kan :)

      Delete
  9. Replies
    1. Thank you Cik Tie join segmen Siqah :)

      Delete
  10. Omooo so lucky! Gempaknya hadiah.

    Tentang gambar tu, bagi pendapat Mai kalau gambar square macam ni elok letak saiz X-Large sebab dia tak jadi terlalu petak dan besar. Tapi kalau gambar bersaiz horizontal, elok buat original size elok terletak muat2 full screen.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you Mai join segmen akak!! Dan TQ jugak bagi feedback pasal saiz gambar. Betul jugak tu, kalau square mesti tak nampak penuh kan bila tengok. Kena scroll bak kata Farah. Huhu. Noted on that :)

      Delete
  11. Tahniah sis LZ :)

    depend la.. blog Siqah ni kalau letak original pun nampak ok plus cara Siqah amik dan edit gambar mmg cantik..hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you Tiara join segmen Siqah tau. Hihi. Tiara buat Siqah berfikir lagi ni nak Xlarge or original. COnfius :D

      Delete
  12. Wahhhh tahniah sis LZ 😍

    Maghaii bertuah sungguh ni sis LZ dapat hadiah misteri "biasa2" bak kata kak siqah uihhh berpeluh hadek nengok hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha. Thank you tau adik Ira join segmen akak. Hihi. Dah lap peluh ke tu? :D

      Delete
  13. wahh.. tahniah yang berjaya dipilih :)

    ReplyDelete
  14. Dua2 pun ok siqah.. Cuma yang ni lagik owsem.. haha,, Tahniah pd pemenang..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha. Means Xlarge lagi nampka gambar kan.. Noted on that. TQ Lea for your feedback <3

      Delete
  15. Pergh!! Meriah betul hadiah tu.. Tahniah sis LZ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you Sha join segmen Siqah. You're the first person yang join <3

      Delete
  16. Replies
    1. Thank you Mummy Ida join segmen Siqah :)

      Delete
  17. Replies
    1. Thank you Mrs A join segmne Siqah. Jangan serik join lagi eh nanti :D Hihi

      Delete
  18. Congrats sis LZ ^^
    Siqah, rasenye X-large better lagi dari original size... bagi wanie la :D

    ReplyDelete

Dear all ~ Thank you for reading. Feel free to leave your comments here. Happy to hear your thoughts 。^‿^。