September 25, 2017

REVIEW FILEM | BISIK PADA LANGIT dan TEROBEK RAYA

Review datang lagi. Hihi. Disebabkan review filem adalah entri paling senang nak dibuat, maka aku masih dalam mood review ye ^_^
Aku gabungkan dua review filem dalam satu entri. …
September 19, 2017

REVIEW NOVEL | BISIK PADA LANGIT BY SITI KHADIJAH

Aku tidak tahu akan kewujudan novel ini sehingga trailer mengenai filem Bisik Pada Langit mula ditayangkan di Astro. Jadi tertarik untuk menontonnya cuma sebelum itu, aku pasti i…
September 12, 2017

Poskad Raya Baru Sampai Hari Ini

Sumpah aku terkejut bila dapat poskad raya petang tadi. Tiga bulan wei lewat. Aidiladha pun dah lepas. Haha. 
Terkebil-kebil aku tengok bila seorang rakan sekerja bagi aku poskad…
September 10, 2017

60 FACTS YOU SHOULD KNOW ABOUT MALAYSIA

Actually, this is a book review 😊 
I accidentally stumbled upon this book in the bookstore while looking for a new book (walaupun aku baru beli 10 buku 😅) and was interested in…
September 07, 2017

10 BOOKS I'D LOVE TO READ AGAIN

Menjawab salah satu soalan dalam Would You Rather Book Tag membawa aku kepada penghasilan entri ini :) 
Soalan nombor 7 yang aku maksudkan. Kalau korang nak tahu soalan apa, boleh…
September 06, 2017

Too Expensive to Own A Home in City? Consider Outskirts Houses

Reaching a new milestone in your life where you are planning to have a family and have to buy a house in Malaysia on your own? Are you considering in buying houses in the city bec…
September 05, 2017

DUCK COSMETICS - YAY OR NAY?

Tanpa dirancang, semalam, aku, Hanis dan Tasha pergi mencemar duli di dUCk Cosmetics Pavilion. Hihi. Mulanya kami tiada plan nak ke sana. Tapi memandangkan semalam, US on Public …