August 31, 2017

SELAMAT HARI MERDEKA, MALAYSIA

TANAH MELAYU, MALAYSIA
Tidak kira apa pun yang berlaku, dirimu sentiasa menjadi kebanggaan kami.. Sentiasa disayangi oleh kami..
Kerana kamulah..
TANAH TEMPAT TUMPAH DARAHKU

SELAMAT…
August 28, 2017

HANYA KERANA AKU PERCAYA PADA PIHAK PENERBIT BUKU INI

Percaya adalah kata kunci dalam entri ini😊

Rasa macam tahap aku suka pada buku sangat melampau. Sehingga kan aku beli buku (bukan satu) hanya kerana aku percaya pada pihak pener…
August 26, 2017

REVIEW FILEM | ABANG LONG FADIL 2

Filem yang ditunggu-tunggu oleh suami aku telah tiba! HAHA. Suami aku sangat meminati filem tempatan terutama filem AL (aksi lawak) seperti ini. Dan aku mestilah penjadi peneman …
August 23, 2017

A SHORT FILM REVIEW | THE BATTLESHIP ISLAND and BAD GENIUS

Haa~Ahh ~ Hello semua ~ Semalam aku berpeluang tengok filem The Battleship Island bersama Geng Makan (kecuali Syira), dan pagi tadi aku menonton filem Bad Genius seorang diri. Ad…
August 22, 2017

Would You Rather Book Tag

Ada orang panggil E-Book sebagai E-Novel. Macam kelakar pulak dengar. Kenapa bukan E-Buku? Hihi. 
Mood untuk update blog masih mencari jalan sekarang. Ingatkan jalan sudah kembal…
August 14, 2017

Review Buku Fixi | Kelabu by Nadia Khan

Dah lama aku perhatikan buku-buku terbitan Buku Fixi tapi aku tak pernah teringin nak beli. Mungkin masa tu macam pelik dengan tajuk buku yang ada satu patah perkataan je. Hihi. …
August 13, 2017

PLANNER GIVEAWAY BY EECA SHYAA

Siapa blogger yang tiada planner dalam hidup dia? Sila angkat tangan πŸ™‹πŸΌ Macam aku nampak kalau korang akan tangan kan? Haha. Sila tinggalkan komen kalau sudi 😊
Aku pernah beli s…
August 10, 2017

My Most Favourite of Premium Basic Duckscarves - Matte Satin Silk

PERINGATAN: Semua pendapat dalam entri ini adalah pendapat peribadi aku. Dan aku terima pendapat yang berbeza daripada aku. Much πŸ’“ 
My first dUCkscarve adalah KL City dUCk. Berke…
August 07, 2017

JULY 2017 WRAP UP

Hello semua ~ Apa khabar? Sihat ke? Dah lama tak jenguk kalian semua 😐
Sebagai permulaan untuk bulan Ogos 2017, entri pertama aku up adalah mengenai July Wrap Up. Masa tengah se…