July 08, 2017

BOOK REVIEW | PERFECT by CECELIA AHERN




Hello all ~ 

Masih ingat akan novel pertama daripada Flawed series bertajuk Flawed? Aku ada review mengenai novel Flawed DI SINI

Perfect adalah novel kesinambungan daripada novel pertama Flawed. Maknanya kalau korang nak baca novel Perfect, korang mesti baca novel Flawed terlebih dahulu. Nanti tak faham cerita pulak. Hihi. 

Aku dah habis baca novel Perfect dalam bulan April 2017 (Nasib baik buat entri Month Wrap Up tiap bulan :D #lupa) . Mengambil masa hampir dua bulan untuk siapkan review buku ni πŸ˜…


SYNOPSIS

When we embrace all our flaws, that's when we can finally become perfect.
Celestine North lives in a society that demands perfection. After she was branded Flawed, Celestine's life has completely fractured - all her freedoms gone. 

Since Judge Crevan has declared her the number-one threat to the public, she has been on the run with the complicated, powerfully attractive Carrick, the only person she can trust. 

But Celestine has a secret - one that could bring the entire Flawed system crumbling to the ground. 

Judge Crevan is gaining the upper hand, and time is running out for Celestine. With tensions building, Celestine must make a choice: save only herself, or risk her life to save all the Flawed. 


MY THOUGHTS

I need this book so much! I really want to know what happened to Celestine and the bad Judge Crevan and Guild! 

Flawed was amazingly left me with all the curiosity on how the things going on between them. And that's the main reason I'd read this novel. 

Overall Story 

Novel ini penuh dengan kisah bagaimana Celestine berusaha untuk menjatuhkan Judge Crevan dan The Guild. Dan dipendekkan cerita, pasti Celestine berjaya selepas menghadapi pelbagai rintangan. 

Glad that there're people who always support her no matter what. 



Love Story

I want more!! 😱 Okay aku faham novel kedua mesti cerita nak menuntut keadilan dan menegakkan kebenaran. Tapi kenapa sikit sangat kisah cinta antara Celestine dan Carrrick. Tak puas tau baca! Hihi. 

Walaupun begitu, I loved all the scenes between Celestine and Carrick. Sedikit tapi bermakna dan romantik gitu πŸ’“

The Most Beautiful Thing 

Aku suka satu konsep dalam novel ini. 

Each human being comes into the world as good, that each person only desires safety, love, peace and happiness. But sometimes in the pursuit of these things, people make mistakes.
When a person makes a mistake, he or she is placed alone in the centre of the village. All work stops and everyone gathers around to take part in a beautiful ceremony where each person of the village shares all the good things that the individual ever did in his or her lifetime.
Every positive story, their good deeds and strengths are recounted. At the end, a celebration takes places and the person is symbolically and literally welcomed back into the community. 
Maksudnya di sini, jangan disebabkan satu kesalahan orang itu menyebabkan kita lupa akan semua kebaikan yang dia buat. Itulah kesimpulan daripada ayat panjang di atas. Hihi. 

The Ending

Of course, a happy ending. Judge Crevan ditangkap atas rekod jenayah. Celestine bahagia bersama Carrick dan Flawed dihapuskan. Yes!! 



Favourite Quotes

And there are the very special people in our lives who have the endless capacity to love us for all of our flaws. 

It can take a lifetime to build up a friendship - it can take a second to make an enemy. 

I don't believe in magic, yet I see making wishes as a nod to hope, an acknowledgement of the power of will, the recognition of a goal. Maybe saying what you want to yourself makes it real, gives you a target to aim for, can help you make it happen. 

Channel your positive thoughts: think it, wish it, then make it happen. 

Mistakes are nothing to be ashamed of. Mistakes teach us to take responsibility. They teach us what works and what doesn't. We learn what we could do differently the next time, how we will be different, better and wiser in the future. We are not just walking mistakes, we are human. 

Yesterday's problems were gone, hello to a new day and new beginnings. 

My scars give me strength, remind me how I can overcome the toughest times in my life.

Rating: 4/5 
Category: Young Adult, Dystopia, Fiction


Recommendation

Flawed series adalah buku yang akan membuatkan korang penat. Penat baca dan penat untuk menjerit seorang diri dengan berkata, "TIDAK" terutama untuk novel Flawed. 

I highly recommend reading Perfect for those who have already read Flawed. And for those who haven't read yet, I recommend Flawed series.

I'm sad to see Flawed series end, but I'm also glad that it wasn't dragged out like some other series 😊

Next novel please, Cecelia Ahern ^_^

15 comments:

  1. Wahhh.. Macam best novel ni punya quotes πŸ˜πŸ‘

    ReplyDelete
    Replies
    1. Best best . Suka kumpul quotes kalau baca buku. Hee 😍

      Delete
  2. Suka jugak part 'the most beautiful thing' tu.

    Setuju jugak mmg manusia (like me) akan cenderung / affected dgn satu kesilapan org sampai terlupa kebaikan dia. Mungkin tu lumrah hidup jugak kot, bila dilatih diri utk terima yg semua orang ada masa silam / masa yg orang tu sendiri nak lupakan / ubah... pastu, tu yg mudah kecewa dgn satu kesilapan tu. T_________T

    hanisamanina.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hanis....

      Siqah rasa semua manusia camtu kot. Lumrah kan, satu kesalahan buat kadang2 boleh bagi kesan mendalam sampai lupa semua kebaikan yang orang tue pernah buat. Semua orang ada masa silam. Cuma apa yang diharapkan agar masa silam itu tidak akan memberi kesan pada masa sekarang T_T

      Delete
  3. Dahlama tak baca Dystopian punya genre XD Buku ni memang dah ada dalam list, cuma takbersentuh lagi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nanti baca dan review okay Faten =)

      Delete
  4. jalan cerita mcm dalam movie. best

    ReplyDelete
  5. Rajin siqah baca buku dan wat review. Suka baca review2 siqah.

    Quote paling suka yg ni

    "My scars give me strength, remind me how I can overcome the toughest times in my life"

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you Reen suka baca <3 Review buku jela yang Siqah rasa senang nak buat. Jadilah blog update jugak. Hehe.

      Kann! Siqah pun suka quote tue jugak =)

      Delete
  6. waahh! template baru la. cantik!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihi. Thank you DP. Tetiba tukar template 😊

      Delete
  7. Zaman study dulu suka baca buku Cecilia Ahern ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sekarang mesti Radhia dah takde masa sangat untuk membaca kan?

      Delete
  8. Saya suka the writter...hihi..ada satu lagi novel dia yang saya beli tapi belum baca..haha

    ReplyDelete

Dear all ~ Thank you for reading. Feel free to leave your comments here. Happy to hear your thoughts 。^‿^。