June 18, 2017

WHAT I BOUGHT ON LAZADA FOR HARI RAYA 2017




Korang pernah beli di Lazada? Aku baru saja terjebak dengan online shopping di Lazada. Rasa seronok juga tengok barang di Lazada. Semuanya boleh tahan murah. 

Suami aku pula sejak kebelakangan ini adalah pembeli tegar di Lazada. Rupanya dah lama suami membeli di Lazada cuma untuk barang pejabat saja. Kali ni beli untuk barang rumah pula. 

Hanya dua produk yang dibeli di Lazada. Harap sempat sampai sebelum raya. Hihi. 


1) MUSLIM ISLAMIC POSTERS 3D MIRROR DIY WALL STICKER

Berkenan dengan design cermin ini. Unik. 


2) DIY 3D FEATHER PLUME MIRROR WALL 

Unik juga. Cermin daun =D


Both adalah cermin 😁 Rasa nak menambahkan cermin di ruang tamu agar senang tetamu yang datang beraya untuk melihat cermin terutama insan bergelar wanita. Untuk betulkan tudung, pastinya. Hihi.

Harap kedua-dua produk ini berkualiti dan sampai di tangan aku dengan selamat. Risau juga beli cermin online. Jangan retak/pecah sudah ler.

Lazada, please deliver both items before Raya okay? Thank you in advance.


62 comments:

  1. cantikla cermin tu, tapi kalau install tak tahu tahan ke tidak tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan.. siqah pun tak tahu boleh pakai lama ke tak cermin ni. Tapi cantik. Hee

      Delete
  2. Hahaha amboi memahami sungguh tuan rumah ye bagus betul kak siqah niπŸ˜†

    Ehemm ira perasan kan something fresh look here 😍 heee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe. Faham sangat perempuan bab nak tengok cermin untuk tudung dan mekap. Sebab akak pun camtu πŸ˜‚

      Hee. My new blog template πŸ™ˆπŸ˜

      Delete
  3. kalau bukak lazada rasa nak kaut je semua.aishhhhh..geramm je nengok!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannnn!! Semua nampak menarik! Tengok harga murah lagilah rasa geram je!!

      Delete
  4. Cantik.. suami Sha pun suka membeli di Lazada..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh geng dengan suami Siqah jugak lah suka membeli di Lazada 😁

      Delete
  5. akak suka yang islamic poster tu.
    template siqa yang baru ni cantik lah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan kak. Cantik islamic poster. Harap okaylah cerminnya bila dapat nanti 😊

      Hee. Thank you kak Amy. Tertukar blog template pulak 😍

      Delete
  6. Cantikny dedua harga pun murah.airah pun suka cermin yang lekat terus macam ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Senang kan lekat terus. Boleh jimat ruang juga =)

      Delete
  7. Cantikkk 3d cermin, unik sangatt ;D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan kan! Hehe. Nanti bila dah dapat, siqah update okay ke tak produknya =)

      Delete
  8. Cantiknya cermin tu, terbekenan pula kak~!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha. Boleh beli Mai untuk rumah =D

      Delete
  9. Cermin bentuk daun tu unik sangat la hihi, Selamat bershopping tau

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan Erni. Unik cermin daun tu. hope sangat rupanya nanti begitu juga. Hee. Siqah dah declare habis shopping dah πŸ˜…

      Delete
  10. wahhh cantiknyaaa. rasa nak pergi shopping kat lazada jugak. hehehe
    memang best shopping kat lazada sebab barang banyak murah dan kekadang delivery pun free :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe. Boleh lagi shopping di Lazada nanti Bv =D

      Kannn! Betul delivery dua barang ni pun free je.

      Delete
  11. Cantik cermin Siqah pilih! Murah pun murah πŸ˜„

    Lenne Zulkiflly Blog

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cantik + murah = perfect combination. Haha. Cuma harap barangnya okay lah πŸ˜„

      Delete
  12. Waaaa cantik dan menarik.. nanti dah deco kasi up ekk siqah nak tgk hasilnya.. mane tau berkenan.. leh beli jugak nanti.. ehhehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe. Boleh Lea. Nanti dah sampai Siqah up gambar bila dah siap deco. Hee.

      Delete
  13. lps ni kalau puas hati ngn barang lazada msti ada org yg order lg n lg barang ngn lazada

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe. Betullah tu kak. Sekali puas hati, boleh beli lagi πŸ˜„

      Delete
  14. Suka that islamic wall sticker tu. Minimal and nampak moden.

    // afifahaddnan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannn! Hope produk yang dapat seperti dalam gambar..

      Delete
  15. Cici pembeli setia Lazada. segala maknek benda beli kat situ hahaha. pernah jugak terfikir nak beli cermin yang kekecik tu, tapi tak beli sampai skrg. tapi Muslim Islamic poster tu nampak menarik lah. nak beli lah lepas raya.

    last year ada bad exp shopping dengan Lazada time nak dekat raya -___- tapi yelah, maybe salah supplier /courier serv . so dah serik, takmau dah shopping time nak dekat raya ni, hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ooo Cici pembeli setia Lazada rupanya. Hehe. Siqah baru nak berjinak nie haa πŸ˜‚

      Alaa yeke Cici. Siqah tak dapat lagi parcel Siqah. Harap dapatlah sebelum raya. Huhu. Seram gak takut tak sempat sampai T_T

      Delete
  16. cantiknyaaa cermin. Both pon cantik.Tapi prefer yang daun tu lagi. Tetamu nak betulkan tudung boleh lah tengok cermin ni.Hehe πŸ˜„

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe. Senang kan. Tetamu datang sentiasa cantiklah sebab boleh tengok cermin 😁

      Delete
  17. Haaa~ ok boleh raya umah awak tahun nie insyaallah . <3

    ReplyDelete
  18. Cantiknya barang-barang yang awak beli nie Siqah.. Harap2 boleh melaram di pagi raya... =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe. Harapnya cerminnya seperti yang Siqah gambarkan =)

      Delete
  19. rasa nk raya umah semata mata nk tgk cermin je hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sampai camtu sekali eh. Haha. Datanglah =D

      Delete
  20. Cantik giler cermin tu Siqa. Memang lain dari yang lain. Tak nampak biasa2 je. Harga pun okay

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cantik kan Nadhie =) Lain sikit nampaknya. Harga murah so tak boleh high expectation jugak lah. Hehe

      Delete
  21. e'in tak terjebak lagi beli kat lazada siqah.. asal bukak je tahan napsu.. haha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. E'in! Ajari siqah macam mana nak tahan nafsu shopping!! Hehe πŸ˜…

      Delete
  22. lawanya! harga pun murah je :o

    ReplyDelete
  23. Reen memang dah terjebak dengan lazada. Sebab tu wat tak nampak je web lazada. Cermin tu dua2 cantik!

    Singgah melawat template baruuu. Cantikkkk.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe, Pandai Reen buat tak nampak dengan Lazada kan =D

      Blog pun nak pakai baju raya jugak. Hehe <3

      Delete
  24. Cantiklah. Best berkunjung kat rumah tuan rumah yang memahami ni. Hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe. Boleh nampak tudung dan mekap je cermin ni ;D

      Delete
  25. Cantik cermina tu siqah. Confirm berseri ruang tamu nanti.

    By the way, thanks Siqah for ur kind advice. I do really appreciate it :) thank you so much

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cerminnya kecik je. Bolehlah dari takde. Hihi ;D

      Welcome Ana. Hope you're getting better. Nak raya dah ni. Happy2 je okay :)

      Delete
  26. Wah bagus ni,xprnh plk terfikir nk beli cermin kat lazada

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bolehlah Lina pula beli lepas ni ;D

      Delete
  27. cantik wall mirror ni sis.. hehe :)

    ReplyDelete
  28. cantik cermin dan cantik jugak template baru ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe. Thank you Umi :D Blog nak raya jugak :D

      Delete
  29. cantik cermin daun tu. boleh buat props untuk ambil gambar juga.hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihi. Boleh buat prop tapi cermin dah ditampal kat dinding pulak. Hihi

      Delete
  30. Omg cantik gila cermin yang bentuk daun tu ! Boleh la nak raya rumah Siqah nak tengok cermin tu hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihi. SIla sila datang raya. Boleh betulkan mekap kat cermin nanti. Hii. Cermin bentuk daun ni kecik je tapi cantik :D

      Delete
  31. Cantiknya Islamic Poster tu.
    Lambat sikit sampai, tapi berbaloi dengan harganya :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe. Berbaloi kak long dengan harganya. Harga murah so takdelah expect tinggi =D

      Delete

Dear all ~ Thank you for reading. Feel free to leave your comments here. Happy to hear your thoughts 。^‿^。