May 01, 2017

PANGGILAN PULAU REDANG 2017


Hello semua =) 

Aku menulis entri ini dalam perjalanan pulang dari Pulau Redang. Hihi. Sebenarnya plan nak siapkan entri ini sebelum ke Pulau Redang tapi tak sempat pulak. Nak juga post. Tak kira. Haha. 

Tahun lepas, 2016, kami #gengmakan berpeluang bercuti di Pulau Perhentian, Terengganu. Kami boleh bercuti bersama lima orang hanya semasa cuti Hari Buruh, 1 May yang jatuh pada hari Isnin / Jumaat saja. 

Maknanya kami ada 3 hari cuti dan baru boleh cuti bersama =) 

Tahun ini 2017, Hari Buruh, 1 May jatuh pada hari Isnin lagi. Yeayyy! Kami berpeluang bercuti bersama lagi. Hip hip hooray! 😁

Pada mulanya, kami plan nak ke Sabah tapi sayangnya tidak diberi peluang ke sana. Mahal weiii. Dan last minute decision. Jadinya, kami memilih untuk ke Pulau Redang, Terengganu. 

Alhamdullilah. Semuanya dipermudahkan. Dan Pulau Redang sangat cantik! 😍 

Aku akan post mengenai Pulau Redang nanti ye. Cuma kepada sesiapa yang ada follow aku di Instagram @haqisfila , dah boleh tengok beberapa gambar Pulau Redang di sana. 

Untuk entri ini, aku nak #throwback sebentar pada gambar yang paling aku suka semasa kami ke Pulau Perhentian tahun lepas 😊

Credit photo to Tasha :)



Credit photo to our boatman in Pulau Perhentian, Bakri :)

Gembira dan sedih bercampur-baur juga sebenarnya. 

Gembira sebab Pulau Redang cantik dan bercuti bersama geng yang satu kepala membuatkan percutian lagi awesome! 

Sedih sebab ini mungkin tahun terakhir untuk kami bercuti bersama sekali. Sebab start tahun depan, Hari Buruh tidak jatuh pada hari Isnin / Jumaat πŸ˜” 

Bring back the beautiful and sweet memories. Stay tune untuk cerita mengenai Pulau Redang ^_^ 

Happy Labour Day, all. 

Selamat pulang ke destinasi =) 

49 comments:

  1. Terasa macam travel sekali bila tgk update Instagram koranggg

    hanisamanina.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihi. Jom travel sekali tahun depan. Siqah tengah cari kawan travel ni. Hihi ☺️

      Delete
    2. Hehe insyAllah. Kalau tak travel pun, I wish I have the chance to meet u and Nadia soon 😍

      Delete
  2. Bagus lah siqa tulis waktu dalam perjalanan pulang kan. mmg senang ingat semua. heh, btw samalah kita nak bercuti kena carik geng satu kepala :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannnnn! Kalau geng satu kepala, baru best percutian tu. Hihi :)

      Delete
  3. woah kak siqah datang ganu lah, hihi selamat datang kak ke pantai timur, pulau redang memang tempat paling menarikk tp shaf tak pernah pergi pun lagi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihi. Seronok jalan2 ke pantai timur. Setahun sekali je kot rasanya. Jauh nak pergi belah sana. Tapi pulau semua cantik belah pantai timur kan 😍

      Nanti diberi peluang, Shaf ke Redang juga ye 😊

      Delete
  4. Alhamdulillah...tak apa...insyaAllah cuti2 yang lain ada boleh diuruskan..niat baik untuk ukhuwah Allah bantu..memang best kalau jenjalan dengan geng yang sama kepala..terasa cepat masa berlalu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul kak. Terasa cepat masa berlalu. Tak nak balik rasanya. Tapi kena balik jugak. Kasihan suami kena tinggal. Hihi πŸ˜…

      Delete
  5. saya tak pernah pegi pulau redang lagi
    baru ni tengok gambar keknis ngan family dia bercuti kt pulau redang rasa mcm nak pegi jeeee
    air laut cantik!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pulau Redang cantik!! 😍 haah keknis satu family pun ke sana kan. Cantik tengok gambar dorang tau. Nak duduk resort sama memang tak dapatlah. Kalau tak, dah jumpa kat sana. Hihi.

      One day, Mazni ke Redang juga ye. Insyallah ada peluang ke sana juga 😊

      Delete
  6. Cantik. Tengok update dekat IG. Meronta2 hati nak pi sana. Doakan saya dapat jejak kaki ke sana nanti. ☺

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insyallah. Satu hari nanti Shea satu keluarga dapat pergi ke Redang ye dear. Ada peluang nanti ☺️

      Delete
  7. seronoknya.. tak pernah lagi sampai kesana..

    ReplyDelete
    Replies
    1. One day nanti boleh ke sana ye Lea. Lea lagi dekat dari Kuantan 😁

      Delete
  8. bestnya...jernihnya air..

    ReplyDelete
  9. Amboi!!! bestnya dorang pergi Redang hahahaha... anyway, saya ada tag siqah di satu post saya. JOM BACA! http://ameridzuan.blogspot.my/2017/05/blue-sky-tag-22-shades-of-amer.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha. Best!! 😁 oo ada tag ye. Siqah jenguk post Amer nanti ye :)

      Delete
  10. waaa best nyaaa. kita ingt lepas kawen dah tak boleh travel dgn kawan2. tapi akak rilex je travel ngn kawan. seronoknyaaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah. Suami akak memahami bab travel bersama kawan :) Bukan selalu. Setahun sekali je. Hihi. Itu pun start tahun depan dah tak berpeluang travel bersama kawan2 lagi. Lela nanti cari pasangan siap bagi syarat boleh travel dengan kawan ek. Hii :D

      Delete
  11. Seronoknya bercuti dgn kwn2.airah xpergi lagi pulau2 belah sana

    ReplyDelete
    Replies
    1. Setahun sekali je Airah :) Tapi tahun depan dah tak boleh bercuti sekali lagi :( Nanti Airah pergi pulau Redang okay. Perhentian pun cantik jugak. Both cantik 😍 airah kan suka berjalan :)

      Delete
  12. Replies
    1. Thank you kepada photoG nya dear :D

      Delete
  13. Bestnyaa dapat ke pulau bersama kawan kawan tiap tahun tuu 😍

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dua tahun je Husniey. Next year dah tak boleh 😭 haah seronok travel sekali dengan kawan2. Mujur suami memahami 😁 jom next year travel dengan Husniey pulak lah. Hihi

      Delete
  14. Tak sabar nak baca entry Pulau Redang. Please compare Pulau Redang and Perhentian ye, sebab Lya plan nak pergi jugak ni lepas Raya tapi still contemplating antara dua pulau ni hee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Will post about Pulau Redang trip later ye dear :) Masih draft lagi. Hihi. Yes, Siqah plan to compare both pulau jugak based on my experience. Will post it insyallah before Raya for Lya. Kalau tak sempat, Siqah bagi personal email jela kat Lya :)

      Delete
    2. Wow I'll be grateful! Thank you in advance Siqah <3

      Delete
  15. tak pernah lagi pergi pulau redang, tengok macam besttt je. boleh masuk wishlist niii

    ReplyDelete
    Replies
    1. Best!! Please masukkan dalam list Eyja ye :)

      Delete
  16. tak pernah pergi Pulau Redang, tapi Pulau perhentia tu pernah. memang cantekkk sangat!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannn! Perhentian cantik dan Redang lagi cantik, bagi Siqah lah. Hihi. Tapi both pulau cantik cantik 😍

      Delete
  17. Sempatttttt je post masa balik ek ? Hihi bagus2 . Ingatkan celcom tak ada line sebab korang dok ngomel celcom line teruk .

    Nadia sempat up entri intro before pergi Redang ari tue ... tapi tak ada lah dapat komen byk lagi seperti Siqah . Hihi . Insyaallah ada lah ye orang akan singgah komen di page saya . Doakan ye . #tolongpromoteblogsayasekaliplease hihi

    Tau tak peee . Rindu wei Redang. Dan serious sedih bila ntah dapat bercuti sekali lepas nie. Kena tunggu labor day utk weekend lgi 5 tahun? Ke 4 tahun? Nangis menunggu. ='(

    Sedihhh and rindu Redang yang cantik !!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihi. Ni pos masa sedang menunggu giliran keropok lekor :D

      Ramai dah nampak komen entri Nadiah jugak tau :D

      Yes. Terpaksa tunggu lagi labor day akan datang. Huhu. Next year ada juga cuti hari jumaat jugak, bukan labor day, tapi CNY. Cuma biasa CNY tak pergi berjalan sebab sesak sangat biasanya kan. Huhu.

      Delete
  18. cntiknya kakkk. gmbar yg lompat tuuu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. TQ kepada photoG yang melayan kami bergambar. Hihi :D

      Delete
  19. Dua2 pulau tak pernah g lagi. Hee. Taun ni ada member ajak g lepas raya. Tgok la kalau ada rezeki.sampai jgk ke pulau. Gambar2 siqah smua cantik2

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insyallah harap Reen boleh juga ke sana nanti. Serius Reen, cantik sangat Pulau Redang! <3
      TQ Reen. Reen kalau pergi nanti, gambar mesti cantik lagi dan lagi :)

      Delete
  20. Cantik dua2 gambar tu.. best moment ever ye..

    ReplyDelete
  21. Cam meronta ronta nak pergii nak tengok air laut.. cantik cantik lah pulau kat sana hiii

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cantik!!! <3 Insyallah ada rezeki nanti Wani ke pulau juga ye. Confirm tak menyesal ke pulau. eh maybe menyesal after lah, sebab sunburn. HAha

      Delete
  22. serius gambar cantik2 dengan background air laut biru. ahhh teringin nak berendam dalam air laut tu jugak :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pemandangan yang memang sedia cantik BV. Siqah main snap je <3 Insyallah ada rezeki nanti BV ke sini juga ye. Boleh berendam dalam air laut lama2 :D

      Delete

Dear all ~ Thank you for reading. Feel free to leave your comments here. Happy to hear your thoughts 。^‿^。