April 10, 2017

MARCH 2017 HAUL


"Shopping is cheaper than therapy"
Agree? πŸ˜‰

Agak kelewatan untuk update mengenai March 2017 Shopping Haul. Takpelah asalkan belum habis bulan April kan?

Let's see what I bought in March 2017! 


KL City dUCk Scarves


I have mentioned before that I've been dUCked right? YES I AM. Aku beli dUCk scarves tiga bulan berturut-turut. Perasaan suka aku kepada dUCk scarves semakin subur sekarang πŸ˜„

Aku jumpa satu quote yang boleh dikatakan sangat tepat dengan apa yang aku alami sekarang terhadap dUCk scarves iaitu:

"If You Can't Stop Thinking About It.. Buy It.."

Haha. That's why I bought and I don't have any regret (now). Not sure in future. Muahaha.



Aku tak boleh tahan diri daripada tidak membeli warna KL City dUCk yang baru. So. Hello KL City dUCk scarf in Cream. I love you! You're so beautiful 😍 

Dalam banyak design dUCk, aku paling suka akan KL City dUCk scarves. Jadinya, aku ada tiga warna KL City dUCk iaitu Grey, Ash Blue, dan Cream. 

The real color. Berlainan daripada gambar di atas. Lighting issue.


The KLCC (malas iron :p)


Books


Susah sungguh nak jarakkan hubungan aku dengan kedai buku. Kaki sentiasa melangkah masuk tanpa sedar dan beli sekurang-kurangnya satu buku. Mostly buku yang aku beli daripada good review on Goodreads and other blogger.


Lima buku dibeli dalam bulan Mac. Yang paling mengembirakan aku apabila aku berjaya habiskan pembacaan untuk empat buku iaitu Anding Ayangan, World, One, dan A Thousand Pieces of You. Ten Thousand Skies Above You adalah kesinambungan untuk novel A Thousand Pieces of You.

Aku tak terus sambung baca novel kedua. Memberi peluang kepada buku lain pula. Aku ni jenis baca ikut mood.

Review buku World by Budak Tomato saja yang sudah disiapkan. Feel free to read HERE.


Memey Inner & Makeup 



Memey Inner. Kenal Memey? Tak kan tak kenal? Hii. Aku beli Memey Inner ini daripada Meylana. Sebenarnya aku sedang mencari inner baru dan kebetulan pula Hanis nak beli Memey inner. Aku pun tumpang dua kaki 😎

Harga asal RM30 / piece dan kami beli semasa ada sale, maka harganya menjadi RM15 / piece. Disebabkan murah, aku beli tiga warna yang aku rasa sesuai dipakai dengan tudung warna apa saja. Sayangnya, aku rasa warna peach itu kurang sesuai dengan semua warna tudung. Sampai sekarang, aku masih belum rasmikan Memey inner warna peach.

Nampak sangat pilihan warna peach hanya kerana aku suka warna tu πŸ˜…


Maybelline The Blushed Nudes. Satu-satunya barang yang aku beli semasa Lazada Big Sale. Harga asal RM60+ dan selepas sale harga menjadi RM30+. Aku suka semua warna! Masih tak guna hingga sekarang. Hihi. Pergi pejabat cukup hanya pakai blusher dan lipstick saja. 


Foundation Whipped Creme Sendayu Tinggi. Hanis adalah insan yang bertanggungjawab memperkenalkan aku kepada foundation ini. Aku sangat suka! Cepat kering dan tekstur pun lembut je. Hanis kata dia beli foundation ini di Watsons. Harga RM40+. Lepas pakai foundation ni, rasa tak nak tukar jenama produk lain 😊


ARIANI 

Ada penipuan sedikit di sini. Tipu ke? 😱 Sepatutnya Ariani dimasukkan dalam February 2017 Haul tapi sayangnya aku malas nak ambil gambar semula. Hihi. Jadi aku masukkan Ariani dalam March 2017 Haul. 

Ariani adalah salah satu jenama tudung yang aku gila!! Semua design cantik, tertarik, kau memang da bomb! 😍 Aku suka material kain tudung Ariani. Senang dibentuk dan selesa.

1. Wanderlust by the Journey Series
2. Selendang Marissa in Peach (best gila material kain)
3. Blomma Printed Shawl Eyelash in Peach
4. Blomma Printed Shawl Eyelash in Blue. 

Kalau diikutkan, perbelanjaan bulan Mac 2017 adalah kurang daripada bulan Februari 2017. Moga perbelanjaan bulan April 2017 juga semakin berkurangan. Tapi nak raya dah ni!! *alasan*

Last but not least,

My-not-so-perfect-flatlay :D

So,

What items do you like right now? ^_^

52 comments:

  1. the perfumeeeeeee! hahahaha erin tak pernah lagi beli duck. mungkin one day lah kot, sekarang ni beli benda yang kita nak baru kita rasa puas hati and erin belum rasa nak beli duck lagi sekarang. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. We have the same perfume! Hihi. duck tu takpelah. Nanti bila Erin dah kerja maybe baru tersuka ke dengan duck. We will see. Hihi :D

      Delete
  2. Hehehe...cantilak dUCk scarves tu Siqah..by Viviy Yusof tukan kalau tak silap kak PC la..bertambah koleksi tudung ya..alhamdulillah bagus2..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haah kak dUCk by Vivy Yusof. Alhamdullilah koleksi tudung rasanya setiap bulan bertambah. Satu pun jadilah. Hii

      Delete
  3. orang kata "alah membeli, menang memakai"

    ReplyDelete
  4. Duck scarves tu sungguh menggoda. Kalau taknak dah mohon jual wat preloved kat reen. Hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Reen pun suka duck juga ye. Hii. Siqah tak jual preloved rasanya duck cream ni. Hii :)

      Delete
  5. wahhh bestnya dapat beli dUCk scarve T.T

    ReplyDelete
    Replies
    1. Beli tapi duk dalam kotak je lagi T_T One day, awak beli juga ye nanti :)

      Delete
  6. duck yang dalam gambar tu kaler cream ke? nampak macam coklat tapi cantik.
    Akak selalu cuci mata aje kat situ, rambang mata sampai tak beli apa-apa pun :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Namanya in cream tapi bila tengok nanye kak, warnanya macam coklat sikit in real. Bukan cream sangat pun :)
      Bagus kak tak beli apa2. Jimat haa :D

      Delete
  7. Huiiii berkenan sangat dengan pilihan design shawl akak. Cantik cantik semuanya. Tapi oden hanya mampu nengok dari jauh je ni haaa. Hahahha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rambang mata tengok design shawl sekarang. Semua macam berlawan each other nak hasilkan design lagi cantik. Huhu. masak camni T_T Takpe, nanti boleh IRa beli juga ye. Sekarang je tengok dulu dari jauh :D

      Delete
  8. seronok nya ada gaji sendiri kan. boleh shoping banyak2. sabar lah. tunggu habis belajar and kerja nanti. siap laa. shopping habis2 laa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wahh dah ada niat tu dah nak shopping habis2 bila dah kerja ye Lela. Hihi :D Jom shoppping sama2 :D

      Delete
  9. oh..peminat duck juga la ni ? hihihi ada officer kat ofis saya..hailaaahh minat sgt DUCK

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haah siqah peminat dUCk jugak :) Cuma takdelah setiap keluaran dia nak beli. Hii. Yang mana minat je. Kawan ofis mawar mesti lagi gila kat duck kn :D

      Delete
  10. Duck scarves dgn buku tiga bulan berturut2 tu beli. Buku rasanya next2 month pun sama kot. Tudung tu kita tunggu dan lihat macam mana. Hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Fatihah πŸ™ˆ dah boleh agak kan buku next month pun beli. Memang dah ada beli buku pun ni. Hii. Tudung tak lagi πŸ™ˆπŸ˜…

      Delete
  11. I bought five books in March too! (but haven't got time to read) /cries/ I don't really wear make up but my friend is. Once, she accompanied me to Watson and she was like "aku rasa yang ni sesuai utk kau" after looking at the texture Sendayu Tinggi Foundation ._. I almost bought it, but didnt hahahahahahaha rip money.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yaaa ada geng buku banyak bulan lepas! Haha. Takpe, beli dulu. Nanti Faten ada masa baca lah ye :) Rip money yang paling best tu. Boleh tahan diri daripda membeli. Good Fatin πŸ‘ tapi kan, haha, cubalah pakai ST Foundation, best. Siqah rasa sesuai juga dengan Faten. Hihi. (Copy ayat kawan) 😬

      Delete
  12. duck tu rm800 kan... akak tak mampu dik oi....
    hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eh bukan kak. Duck Rm800 yang lain. Siqah tak beli yang tu. Mahal sangat πŸ˜…

      Delete
  13. wahhh kemain banyak haul bulan march. :D
    BV bulan march banyak beli mask sheet je rasanya dan ada la beli buku komik sikit.

    quote tu macam kata2 mak BV je. hahhahaha serius, sebab mak kata, kalau nak beli benda, biar je dulu. kalau masih teringat2 dan terkenang benda tu, memang nak sangat la tu, beli je kalau ada duit :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. BV ada juga beli komik eh? Ingatkan baca kat Manga Reader je.. Hii minat betul dengan komik kan :D

      Hihi. Betul sangat cakap mak BV. Tak nak terkenang, so beli jela πŸ˜… Kirim salam kat Mak BV ye 😊

      Delete
  14. Cantiknya duck tu..!Tapi fikir harga, pandang je la mampu.. haha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cantik.. Hihi. Nanti mana tahu Anis boleh beli juga 😬

      Delete
  15. Kite pun ade anding ayangan tpi bru berkesempatan nak buka page pertama. Hahaha. Tak sempat nak selak next page. Hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bila dah start baca nanti, asyik buka next page je. Hehe. Selamat membaca Aisya :)

      Delete
  16. 5 buku Siqah hmm now I'm impressed haha

    ReplyDelete
  17. hoisss memborong sakan nampaknye bulan mac ye siqah.. hehehe..

    ReplyDelete
  18. Wahhhh kalu da suka puji melambung2 kannn ;) btw cantikkk semua tudung2 tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau suka puji melambung, kalau tak suka, sebakul pulak kata-kata nanti kan. hihi :D

      Delete
  19. Fuyooo banyak tu shopping tudung. Heheh. Suka jugak koleksi Ariani yang macam tu lagi lagi bila warna yang soft aje. Senang, boleh pakai dengan semua warna. Buku World tu tak sabaar nak beli :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kebanyakkan koleksi Ariani lawa2 kan!!! Siqah rambang mata sungguh melihatnya. Hihi. Siqah suka warna soft jugak. Cantik dan yes paling senang boleh match dengan semua warna :) Hii Belilah nanti ye buku World. Sejam habis baca :D

      Delete
  20. design duck memang cantik tapi tercekik sudu nak beli hehe

    www.neezalife.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihi. Tak mahulah tercekik sudu neeza :)

      Delete
  21. dalam banyak perkara..buka adalah pelaburan yang sangat bagus dan terbaik

    ReplyDelete
  22. Yang dUCk tu instant ke bukan? Pernah gak teringin nak beli tapi yang Mrs. A tengok tu instant, Mrs. A tak pandai pakai instant hahahaha kesian. Bila baca post Siqah ni keinginan datang kembali muaahahhaa...

    Dah lama Mrs. A tak baca novel RAM kata jer... peminat RAM. Hurm peminat derhaka dah ni...

    Bila agaknya filem Tombiruo nak keluar ke dah keluar Mrs. A yang tak alert? Teringin nak tengok adaptasi novel RAM ke filem.

    ReplyDelete
    Replies
    1. dUCk takde instant Mrs A. Ada shawl dan square je. Hii. Maybe yang Mrs A tengok yang lain kot rasanya πŸ˜…

      Hii. Maybe tak sempat kan Mrs A. Bolehlah baca pasni. Novel latest RAM ni best tau :)

      Siqah goggle katanya hujung tahun ni. Tak sure. Kita tengok nanti. Hope best lah filemnya :D

      Delete
  23. "If You Can't Stop Thinking About It... Buy It..."

    Macam kawan sy dulu, duk teringat kat Sony Experia Z. Alhamdulillah, lepas miliki sony tu dia dah jalani kehidupan normal πŸ˜‚ Sekarang ni, dia asyik berfikir nak beli keta. Moga Allah mudahan urusan dia & kita semua πŸ˜„

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha. Love to hear your friend's story πŸ˜„ Moga dipermudahkan urusan dia dan dapat beli kereta. Baru boleh jalani kehidupan normal ye tak πŸ˜‚

      Delete
  24. Cantiknye semua tudung! KL City duck scarves paling cantik and worth it.
    Tyra pun klu asyik pikir je barang yg nak tu maknanya kena beli. Haha.

    Atheera / http://atheeradayana.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yes, worth it :) Itik itik jela. Hihi.
      Hii, kan Tyra, daripada teringat, baiklah kita beli je. settled. Haha.

      Delete
  25. Mek pun bru beli inner jugak tp inner berhantu tu πŸ˜‚ Mek pun tk pasti asal dia org letak name cam gitu.

    Sies ke eyeshadow tu 30 something? Ruginya tak beli 😭 Mek lame dh idam nk that nudes eyeshadow.

    Bulan 3 ape je mek beli ye. Mek pun lupa hahahaha πŸ˜‚

    ReplyDelete
    Replies
    1. Inner berhantu yang camne Mek? SIqah tak pernah dengar pulak. Inner neck pernah lah dengar. Hii.

      Haah RM30. Itulah, siqah pun sebab ada kakak ofis tu cakap ada sale. Tu yang tengok tu. Kan, Siqah pun nak nudes eyeshadow. Senang nak pakai dengan apa baju sekalipun.. Nanti mesti ada sale lagi tu Mek, Lazada suka buat sale.

      Hihi. Beli baju baby banyaknya tu kan :D

      Delete
  26. bestnya shopping banyak - banyak. hahahha.

    anding ayangan tu memang best. cuma sedikit rumit. nanti buat la review.

    lepastu review jugak pasal duck. hahah nak tau macammana. best ke x

    ReplyDelete
    Replies
    1. Masa shopping je best awak, lepas tu, termenung pulak. Hehe.

      Haah anding ayangan best! Siqah nak buat review tapi tak tahu lagi camne. Nanti Siqah buat review novel tu ye :) Nak kena buat review sungguh sebab macam lama lagi je nak tunggu novel kedua..

      Hihi. Okay Mieza. Nanti Siqah buat review dUCk juga ye 😊

      Delete

Dear all ~ Thank you for reading. Feel free to leave your comments here. Happy to hear your thoughts 。^‿^。