February 24, 2017

Random Post | Made My Day



Hari ni aku bekerja dengan hati yang panas dari pagi hingga petang. Entah kenapa ramai orang menyakitkan hati hari ni. Haih. Kerja sekarang tidak sama seperti dulu πŸ˜”

Bosan memikirkan hal kerja yang tidak pernah habis, aku online Twitter dan Instagram sebentar tadi. Curi masa sedikit. Rehatkan fikiran dan hati yang berkecamuk. Chewahh πŸ˜…

Dan aku jumpa benda yang buat aku ketawa hari ni. Really made my day. Haha. 

Aku orang yang #mudahterhibur πŸ˜†

Random Post on Twitter

Jumpa dua gambar di bawah ini! Rakyat Malaysia sangat kreatif tau. Ada je idea bernas dorang. Haha. Lawak. Lawak. Hari ni tiba rakyat Malaysia untuk berpantun pulak. Eh pantun ke tu? Aku pun blur. Hehe. 




 Macam-macam hal. Hahaha. 


Random Post on Instagram 




Gambar di atas telah di-post oleh kakak aku di Instagram. Bila baca, automatik aku tengok bulan 10. Haha. Korang pun mesti terus tengok bulan kelahiran korang kan? Betul tak?? Tak baik menipu. Hehe. 

Bulan 10 - Suka Lepak! Sangat benar dan aku setuju dengan kenyataan ini. Muahahaha. Aku memang suka lepak di kafe hipster. Kalau lepak sorang, mesti nak kafe hipster. Kononnya lagi tenang dan selesa. Gitu 😜 Kalau lepak ramai-ramai, kedai mamak pun aku ON! Hihi. 

Korang pula bagaimana? Betul ke kenyataan mengenai bulan kelahiran di atas? Saja suka-suka je tau. Bukan fakta dari research pun. Hii. 

Mood okay sekarang.
Tak panas hati lagi. 
Sejuk pulak aircond kat pejabat ni. 
Iya. Aku masih di pejabat sekarang. 
Mencari rezeki. Hii.

41 comments:

  1. Kadang kadang bile masuk ofis mood jadi lari sbb benda2 yg buat kita sakit hati ni.
    Nasib baik ade hiburan macam ni kan, buat kita happy kan

    XX Atheera | http://atheeradayana.com XX

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan...hiburan camni boleh kembalikan mood kita.. walaupun sekejap :D

      Delete
  2. Haha... Amy Search....Template ni tengok kat phone nampak smart lah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hii. Thank you. Template saya semuanya di-edit oleh owner template. Boleh tengok entry pasal template blog saya dalam categories - blogging ye :)

      Delete
  3. I saw that funny post on Twitter! hahahaha. Memang berbakat orang Malaysia ni sebenarnya

    Tetiba teringat zaman sekolah dulu, kawan2 suka rearrange nama diorang jadi ejaan lain. contoh macam atikah = are-tea-car. pun bolehhhh :D

    hanisamanina.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahah. Kannn!! orang Malaysia otak bijak pandai tau.. Ada je cipta benda lain. viral semua. HIhi.

      Wahhh zaman kanak-kanak hanis dah kreatif. Hii :D

      Delete
  4. hahaa.. me 100%. bulan 10 : suka lepak.

    ReplyDelete
  5. hahahahahahahhahaahahha saya pun terhibur la dengan yang fattah amin, amy search dgn fasha sandar tu kahkah aduiii. #TeamMudahTerhibur ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha.. Kan!! Kelakar betul netizen ni :D #TeamMudahTerhibur

      Delete
  6. Kreatif netizen skrg ni. Tergelak ana baca. Hehe. πŸ˜†πŸ˜†

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha. Kan ana...sorang post, semua create ayat baru. kreatif :D

      Delete
  7. Haha. Yg pasal nama tu, kat group kelas malam tadi punyalaa bising masing2 duk buat kreatif reka2 pakai nama classmates. Haha

    Bulan 9 rajin? Sangatlah contradict dgn diri nih. Tapi, takpelaa anggap doa. Amiin. Hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha. Bestnyaaa!! Lagi kelakar bila buat nama kawan sendiri kan :D

      Hihi. Anggaplah doa ye Ana. Amin :)

      Delete
  8. Hahahaha kelakar lah nama tu.

    Mai bulan 6, pembuli? Gulp.... mcm betol je, suka buli adik bongsu,hahahah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahahaha. Biasanya adik bongsu jadi mangsa buli :D

      Delete
  9. panas hati kat tempat kej? same macam e'in.. hari-hari.. hmmmmmmmmm..

    yang pantun tu memang kelakar gile.. ramai orang share kot.. haha

    haha.. e'in seorang yang rajin!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kita sama e'in.. huhu. Hari2 ada je orang yang sakitkan hati. Lagi bengang bila orang tu, tak nampak apa dia buat unless buat2 sibuk. Huh. bersabarlah kita e'in. demi rezeki. CHiayok :)

      kannn!! lawak gila pantun! Netizen kreatif :D

      Hii. Rajinnya e'in :)

      Delete
    2. dah tak tahu dah nak tabah macam mane.. hari-hari bukak jobstreet.. huhu

      Delete
  10. Kami di ItT malaysia faham perasaan korang semalam .... eh pantun yg dari fB tue lah dealers malaysia send dkt kak ctah... kelakar kot tapi mmg creative .

    Bulan 6 - pembuli... pembuli ke saya ? Mcm org buli saya ada lah kot hahahaa =p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hii kan nadiah.. lawak weii pantun tu. Kreatif sungguh netizen :D

      Yeke? Cuba fikir nadiah suka buli sape? Hahaha.

      Delete
  11. ramai betul yg nak main pantun sekali sekala terhibur juga hati..hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha. Kannn.. Sedikit sebanyak, ketawa besar lah jugak. hihi :D

      Delete
  12. ramai peminat lol WHAT IS THIS

    tapi waktu tengok post tu dekat Twitter sumpah ya Allah rasa kreatif gila depa ni lol

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahah. Kannnnnnn Kreatif sungguh :D Ada je yang suka reply..

      Delete
  13. Replies
    1. Hahah. Sampai bila-bila, netizen akan ingat fattah amin dan valet KLCC :p

      Delete
  14. tipu tipu. i tak curang okayy. hehehhe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaah... Okay. lela tak curang. Noted. hihihi

      Delete
  15. bulan 9, mcam tak betul jer sbb kita malas as hell. hahaha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha. Maybe ini petanda atau satu doa bak kata ana di atas untuk eyqa rajin ke nanti.. Hihiii :D Siqah pun malas jugak! Malas kemas rumah.. hahaha.

      Delete
  16. Lya bulan 1 tapi tak pernah curang poon....sebab tak pernah ada boyfriend kahkah.
    Ada nampak jugak yang Amy Search tu, siyes first time baca pon tergelak gila gila. Lawak betul orang Malaysia ni kan haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nanti ada boyfriend, tak mahu curang eh. Hehe. Mesti lya setia orangnya ni :)
      Hahahaha. Kannn! Siqah pun gelak gila gila baca pantun tu. Netizen semua kreatif :D

      Delete
  17. Kenapaa tu tak best kerja? Hehe. Moga baik baik aje okay. Hahaha! Yang ni ada jugak baca dekat twitter. Macam macam tau netizen ni πŸ˜‚

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe. Biasalah kerja. Kalau ada orang suka ganggu, jadi tak best lah. Hee.
      Haha. Kannn! Netizen sangatlah kreatif kalau bab menokok tambah ni. Hehe

      Delete
  18. Risau pulak saya nak masuk ke alam pekerjaan sebab saya ni boleh tahan baran orangnya. Nanti tak pasal pasal semua orang saya maki haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha. Janganlah camtu awak. Mungkin nanti masa awak dah kerja, dah berubah ke perangan baran tu. Hiii :D

      Delete
  19. That artists name jokes is so funny!

    ReplyDelete

Dear all ~ Thank you for reading. Feel free to leave your comments here. Happy to hear your thoughts 。^‿^。