December 17, 2016

BIG BANG MADE THE MOVIE | I WILL MISS YOU


Sejak tahu akan kemunculan Big Bang MADE : The Movie yang hanya disiarkan di pawagam pilihan selama 4 hari saja ( kalau tak salah ), aku menanti dan terus menanti akan adanya filem ini di online. 

Dan akhinya yessss! DramaCool telah keluarkan Big Bang MADE The Movie in English Sub and it really made me happy. Thank you Ain for telling me 😊

Aku terus tengok filem ini semalam. Filem yang berdurasi selama 1 jam 50 minit ini wajib ditonton oleh semua peminat Big Bang. Serius!

Filem ini berkisar mengenai perjalanan Big Bang MADE 2015-16 World Tour selama 340 hari dalam bentuk dokumentari. Ini adalah filem pertama BIG BANG yang dikeluarkan to mark the 10th anniversary of their debut. 

Apa yang aku suka sangat dalam filem ini adalah kita sebagai peminat dapat melihat Big Bang in their most natural state. Mereka masing-masing sentiasa mengusik each other dan kita dapat lihat BIG BANG not only as artist but also just as normal guys next door. Their charming personality really made me fall in love with them. 

Suka juga akan mereka yang bersungguh untuk memastikan setiap konsert mereka berjaya. Mereka sangat mementingkan peminat dan sangat mahukan persembahan terbaik agar peminat balik dengan hati gembira with the unforgettable memories. 

Kisah di sebalik konsert di mana G Dragon mengalami heat stroke dan tak tahu langsung akan kisah itu jika tidak disiarkan dalam filem ini. Nampak persembahan GD terbaik je. Sangat profesional πŸ‘

T.O.P yang suka mengusik dan kenakan Seung Ri dan akhirnya dibalas balik. Haha. Lawak gila tengok T.O.P minta dikasihani πŸ˜†


Aku paling suka kisah mereka semasa pengambaran muzik video We Like 2 Party. Kelakar sangat dan mereka tunjuk kegilaan diri mereka yang sebenar dalam muzik video itu. Bukan sekadar hanya lakonan. 

Kelakar sangat masa ni! Comel je. Hihi



The full-length studio album, MADE just release on 13 Dec 2016 and consists of all the songs from their four single albums in the MADE series (8 songs) and 3 new songs (FXXK IT, Last Dance, and Girlfriend). 

MADE series consists of four series and two songs was released in each series. 

M - Bae Bae and Loser

A - Bang Bang Bang and We Like 2 Party

D - If You and Sober

E - Let's Not Fall in Love and Zutter (GD & T.O.P)

G Dragon and T.O.P are reaching the age limit of mandatory military service. Hence, this album is their last album before that 😒



You are the biggest boy bands in the world and I'm going to miss you Big Bang. Will keep listening to your MADE album and other songs until you come back. Please come back. Please do not separate. 

Finish up this entry while listening to Big Bang MADE album. At the end, I'm sad and happy at the same time. Sad because I must accept the fact about Big Bang and happy because they made their one more comeback before conscription. 

Big Bang is the most favourite boy bands in my heart. Always. 

Link for the full movie of Big Bang MADE The Movie:


BIG BANG MADE THE MOVIE | WATCH ONLINE ENGLISH SUB

Happy watching dear Big Bang fans 😍

25 comments:

  1. wahhh baru tau ada movie big bang made. :D kena download lepas nie.
    BV pun suka tengok MV we like 2 party. nampak macam happy2 je dorang :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihi. BV tengoklah nanti ye. Best :D
      Kannnn ~ Lagu tu ceria je. Suka sangat, memang happy dorang masa rakam MV lagu tu :D

      Delete
  2. Eng sub dah keluar eh? omg yayyyyy dah lama tunggu tau huhu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannn ~ Lama dah tunggu. Silalah tengok :D

      Delete
  3. i am VIP... dulu fanatik but skg tau gitu gitu je...xsangka a dah 10 tahun BB ni... rasa mcm baru semalam je tgok collab stage BB & WG..

    hahaha

    spitoutkata.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. VIP dah beralih arah nampaknya ye. Hehe. Cepat je masa berlalu 10 tahun. Tue lah pasal, rasa macam baru je semalam dorang debut πŸ˜…

      Delete
    2. Not so into kpop dah skg,,
      Tapi kalau nk dgr kpop akam dgr BB 2PM n FTi je..yg lain2 lagi kurang amik tahu

      Delete
    3. FTi means FT Island ke? Hihi. Tak faham lak shortform tu. Haah. Siqah pulak kalau layan korea, lagu ost je. Kalau lagu lain, tak tahu nak layan yang mana. Unless orang rekomen. Banyak sangat kan..

      Delete
  4. Bigbang is my favourite too! I cried listening to last dance tsk

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sep sikit! :D Yes. Lagu tu sedih. Liriknya sedih. Rasa memang last dance for them :(

      Delete
  5. mek kenal big bang tp tk layan lagu dia. hihihihi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihi. Kenal pun kira orait lah mek :D

      Delete
  6. selera orang muda ni macam siqah kann
    btw kaknoor tak kenal sngt BB ni hehee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah tua nanye kak noor, tapi berlagak cam muda je siqah ni. Hahaha.

      Hehe. Takpe kak noor tak kenal :D

      Delete
  7. best ek cter ni? bolehlah try tengok nanti

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau peminat Big Bang, rasa bestlah sebab cerita di sebalik tabir kisah mereka. Kalau tak minat BB, maybe rasa biasa je kot. Hihi. Tengoklah nanti dan share your view dear :)

      Delete
  8. alamak. busyra tak minat korea. hehe. tp bila baca entri akak ni tau la sikit2..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihi. Okay akak update lagi pasal korea biar Busyra tahu banyak2. Kiki :D

      Delete
  9. jangankan lagu..big bang ni pun sy tak kenal hahhaha siapakah mereka??

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha. adoiii. Payahlah nak terang cik itah. Hihi. Kalau nak kenal, cik itah boleh bukak Youtube dan search Big Bang 😊

      Delete
  10. suka sangat dengan comeback lagu baru dorang. memang seminggu tak habis replay lagi. hahaha and tak tahu pun kata big bang ada buat movie untuk tour dorang.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha. Kan aina!! Same like me! Balik dan pergi kerja asyik dengar lagu Big Bang terutama Last Dance 😍 haah dear, dorang ada buat movie tour. Cer lah tengok. Best 😍

      Delete
  11. baru tahu wujud kumpulan ni..hahahahhaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alamak. Selepas 10 tahun πŸ˜…πŸ˜…

      Delete

Dear all ~ Thank you for reading. Feel free to leave your comments here. Happy to hear your thoughts 。^‿^。