November 30, 2016

Thank Allah After Every Smile

Manusia. Kita tidak pernah puas dengan apa yang kita ada. Kita sentiasa tidak nampak apa yang kita sudah miliki. Yang tak ada itulah, yang kita nampak sangat. Lepas tu, mula duk f…
November 28, 2016

Review Filem : Upin Ipin Jeng Jeng Jeng

Aku menonton filem ini semalam bersama encik suami. Kami adalah pengemar animasi Upin Ipin dan Boboiboy. Excited nak tengok filem terbaru Upin Ipin selepas filem "Geng Penge…
November 25, 2016

Cheer Me Up Book Tag

Yeayy!! Another tag by Fatina. This tag is originally created by her and I love to do it ☺ Fatina adalah seorang yang suka membaca dan haruslah tag yang dibuat juga berkaitan den…
November 24, 2016

I AM VERY BUSY

Busy sangat gayanya tu ek? Hahaha.
Sebenarnya aku baru add signature semalam. Jadi sekarang, setiap entri jadi messy sebab ada dua "LOVE, IQA" words.



Aku tempah signatur…
November 23, 2016

I'm Glad She Said Yes

Aku suka tengok blog template yang kemas, ringkas, dan cantik. Website yang aku selalu lawat untuk tengok blog template adalah ETSY. Ada aku cerita dalam ENTRI INI. Suka sangat e…
November 22, 2016

DAY 7 : A BLOG REVIEW

Sudah sampai hari terakhir untuk 7 DAYS : 1 WEEK BLOG CHALLENGE. Yeayy! Ini adalah cabaran blog pertama yang aku berjaya buat entri sampai habis tajuk. Walaupun bukan dalam masa …
November 21, 2016

DAY 6 : RANDOM POST - FOOD LOVER

I'm a food lover. Hihi. Rasanya semua suka makanan kan? Ke ada orang yang tak suka? Hihi. 
Aku suka sangat makan. Asyik nak makan je. That's the main reason for my chubby…

How to Add Scroll Box in Blog Post

Again with tutorial ☺ Dalam post aku bertajuk "Day 4 : Tutorial - How to Add Random Posts Widget", aku ada letakkan code dalam scroll box. Tujuan letak scroll box adala…
November 20, 2016

DAY 5 : A BOOK REVIEW - HELLO IT'S ME BY ANNA LEE

I have finished reading this novel on 31 October 2016 and only now I am likely to write a review of this novel. 
As I mentioned earlier, I'm in love with Anna Lee's novel…
November 19, 2016

DAY 4 : TUTORIAL - HOW TO ADD RANDOM POSTS WIDGET

I'm behind the schedule of 7 DAYS : 1 WEEK BLOG CHALLENGE. Rakan blogger lain semua dah update sehingga topik Day 6 dan aku baru nak update topik Day 4. Lambat weii ⌛
Untuk t…
November 18, 2016

DAY 3 : APPRECIATION POST

Masih ada 20 minit untuk aku update mengenai topik Day 3 : Appreciation Post. Harap aku sempat habiskan entri ini sebelum jam 12 am. Hihi. 
Post ini adalah untuk artis kegemaran.…
November 17, 2016

DAY 2 : A MOVIE REVIEW

Latest movie yang aku tengok adalah Rock Bro dan aku dah review movie ni. Jadi untuk Day 2 Blog Challenge  aku nak berkongsi satu filem tempatan yang aku suka sangat tengok. Hehe…
November 16, 2016

DAY 1 : 5 FACTS ABOUT MYSELF

Here we go!
Day 1 topic of 7 DAYS , 1 WEEK BLOG CHALLENGE - 5 Facts About Yourself 
Let's start! 
■ Coffee Lover  Sesungguhnya aku adalah pengemar kopi yang tegar. Kopi ada pel…
November 15, 2016

7 DAYS , 1 WEEK BLOG CHALLENGE

Aku berkenan dengan cabaran yang dibawa oleh Rii atau nama glamor Sviors. Hehe. Cabaran diberi nama 7 DAYS , 1 WEEK BLOG CHALLENGE. Setiap hari ada satu topik yang telah ditentuk…
November 13, 2016

SaturDate : Teater Mak Cun D'walei

SaturDate bersama #gengmakan kembali lagi. Nampaknya dua minggu berturut ye :D
Sudah bertahun aku tidak menonton teater. Semalam, 12 November 2016, aku, Hanis, dan Nadiah pergi m…