October 16, 2016

Lee Min Ho's New Movie - Bounty Hunters

I watched this movie just now and all because of Lee Min Ho oppa! I just miss him in action. Tiga tahun dia tidak keluar dengan drama Korea baru sejak The Heirs in 2013. Dan bila tahu mengenai kewujudan filem Bounty Hunters, terus aku teruja untuk melihatnya. Just because of him. Yes, just because of Lee Min Ho. 

Bounty Hunters

SINOPSIS

Lee San (Lee Min Ho) dan kawannya, A Jo, bekerja sebagai bounty hunters di China. Mereka pergi ke Korea untuk bertemu dengan klien mereka yang seterusnya. Di sana, mereka terlibat dalam satu kejadian yang menyebabkan mereka berdua dianggap penjenayah.

Dan ketika ini, mereka bertemu dengan tiga orang Bounty Hunters iaitu Cat (heroin), Swan, dan Bobo. Mereka bergabung untuk menghapuskan penjenayah sebenar. 

Penjenayah adalah Tommy, anak kepada pemilik A Hotel. Dia buat semua kejahatan sebab nak balas dendam kepada ayahnya. Nak hapuskan semua harta ayahnya sebab tak puas hati dengan ayahnya yang tak pernah ada masa bersama keluarga. Sampai sanggup nak bom satu Jeju Island. Tak patut sungguh. 

Bounty Hunters - Swan, A Jo, Lee San, Cat, dan Bobo

REVIEW

As I mentioned earlier, I only watched this movie because of Lee Min Ho. 

Tengok Lee Min Ho dalam filem nie membuatkan aku teringat pada Lee Min Ho dalam City Hunters. Ohh love that drama! 

Filem ini adalah filem yang ringan untuk semua. Aksi yang biasa saja. Tidak mampu untuk membuatkan aku menontonnya dengan semangat. Aku cuma nak tahu endingnya saja. Jadi terus menonton sehingga habis. 

Filem ini juga membawa kita merantau. Dari China ke Korea ke Thailand dan berakhir di Jeju Island, Korea.

Mungkin sebab ini filem Chinese, jadi aku tak minat sangat. Sudah terbiasa dengan Lee Min Ho dan Korea, tiba-tiba dia bercakap dalam bahasa cina pulak. Aduhai. Pelik rasanya. Tapi aku teruskan menonton untuk tengok Lee Min Ho saja. Mata aku hanya ke arah dia. Haha. 

Lee Min Ho Oppa

Ada juga babak kelakar dalam filem nie. Berjaya buat aku ketawa dengan watak A Jo dan Bobo. Dan aku suka Swan. Cantik dan comelnya dia. Dan juga Lee San yang takut kucing. Haha. Muka handsome, berani sangat kononnya, tapi takut dengan kucing. Tak padan sungguh. Haha. 

Teknologi dalam filem ni hebat bagi aku. Bounty Hunters yang ada banyak special weapon. Bayangkan lipstick pun sebenarnya bom. Ada betul ke wujud benda camtu?

Ada satu babak yang menyebabkan aku ingat pada filem Allahyarham P Ramlee bertajuk Ali Baba Bujang Lapok. Babak di mana Bobo membuka langsir untuk bilik mereka di Jeju Island dengan aksi kungfu. Kalau cerita P Ramlee, guna mantera kan. Bila dah habis Bobo buat aksi kungfu lebih kurang 5 saat gitu, langsir pun terbuka dan serius, pemandangan Jeju Island daripada bilik dorang sangat cantik. 

View bilik. Cantik sangat. 


Terpikat dengan couple t-shirts yang dipakai oleh Lee San dan Cat semasa mereka sedang berlakon jadi pasangan paling bahagia dalam filem nie. Dah lama tiada couple t-shirts. Dulu masa zaman bercinta, ada je pulak. Hihi. Nak kena beli couple t-shirts yang baru. Comel =D

Cat dan Lee San. Ending mereka bercinta. Okay, seperti disangka.

Cliche. Adegan kejar mengejar yang menyebabkan Cat dan Lee San terpisah. Tiba-tiba boleh pulak Lee San muncul depan mata masa Cat diambang maut. Dah dari mana dia datang dan tahu pun entahlah. Nama pun filem kan? Tapi aku masih tak puas hati. Haha. 

Overall, filem nie not really good but not really bad either. Biasa je. Asalkan boleh je untuk aku tengok Lee Min Ho. Layankan je. Dapat juga lepas rindu pada Lee Min Ho :D

I can't wait to see the new drama of Lee Min Ho with title The Legend of the Blue Sea in November 2016. Sebulan je lagi. Hehe. 

That's all for the review. Diingatkan bahawa ini adalah review peribadi aku saja. Mungkin korang jika menonton ada pandangan yang berbeza. Jangan percaya sangat review aku nie okay =) Boleh tengok sendiri kalau berminat. Aku sertakan link di bawah. 

Watch Online Bounty Hunters 2016

"Being alive means that there is still hope"

Have a nice day, all.

20 comments:

  1. Omg, Lee Minho. Lamanya tak nampak dia berlakon. Rindu jugak nak tngk dia berlakon. Huhu. Dia mcm tak aktif ja skrng.

    ReplyDelete
    Replies
    1. OMG! Haha! betul, lama dia tak berlakon. tahun ni dia start berlakon dah. Movie nie dan ada upcoming drama next month. Tak sabar nak tengok. Hee

      Delete
  2. Erin minat gila dgn Lee Min Ho tau Siqah! Masa 2009 zaman zaman BOF tu, lepas je habis BOF erin terus jadi depressed jap sebab takde Lee Min Ho pastu nangis sebab drama tu dah habis hahahahahahaha. dua tahun jugaklah erin tak tengok drama selain Lee Min Ho sebab takde yang handsome cam dia πŸ˜‚

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaaha! Gila comel erin sampai depressed dan dua tahun tak tengok drama selain Lee Min Ho. Loyal sungguh ye :D Siqah minat dia pun sejak BOF. Masa tu kira hero paling kacak lah Min Ho. Sekarang kalau tengok balik rasa kelakar dengan rambut dia. Haha.

      Walau ramai hero kacak Korea sekarang, Lee Min Ho tetap yang nombor satu. Hehe.

      Delete
  3. Replies
    1. Wow ~ Kak azlinda layan korea jugak ye. hee. Happy watching kak :)

      Delete
  4. Kawan mek suka sangat dgn lee min ho ni :) mek suka jugak sbb dlm the heirs nmpk cool je :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lee Min Ho handsome!! Pujaan hati ni. Haha. Betul3, dalam the heirs, memang nampak cool je :)

      Delete
  5. masih hensem cam dedulu je min ho nie. :D
    nnt letak dalam watching list. :3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe. Kan! Tak berubah darjah ke-handsome-an min ho. Hehe. Tengoklah nanti ye dan bagi review jugak 😬

      Delete
  6. msa sgt berharga x sempat la nk tgk..haha..but omg! min ho still handsome as alwayz..dulu gile2 jgk ngn jejaka2 hensem korea nie..klo la blog sy yg dulu kala tu wujud lagi.mesti terbeliak akk tgk gambar dorang saja kat setiap entri..lulz

    ReplyDelete
    Replies
    1. Student student! Studi lagi penting. Hehe. Sekarnag mas dah tak gila kan jejaka korea ke? Or dah boleh control kegilaan tu? πŸ˜…

      Delete
  7. Kanss... kalau dah peminat tegar LMH tak kisahlah citer tu best ke tak yang penting dapat tengok LMH in action muahhaaaaaa...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahah. Yes! Mrs A memahami. Thank you! Hehe :D

      Delete
  8. dah lama tak tengok drama or movie korea..tapi mesti pelik tgok lee min ho ckp chinese ek dlm movie ni..ciktom pun suka lee min ho sbb hensem..haha..

    btw cantik la theme blog ni! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang pelik pun cik tom. Rasa tak leh terima min ho cakap chinese. Hehe. And yes, min ho handsome :)

      Tq cik tom (^-^)

      Delete
  9. serious cantik gila view tu yank !!! Gambar first tue rasa mcm dlm drama the heirs pulak .

    Me too!!! suka drama City Hunters . Nampak cool and macho sgt dlm drmaa tue . Tapi rasa sekarang lagi macho JCW kan ? hahaha ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha. Sekarang macho lagi JCW. Cuma lee min ho tetap di hati jugak. Hehehe

      Delete
  10. still handsome macam dulu masa dia berlakon city hunter tuh hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannnnn.. haha. Lee min ho tetap di hati 😍 Tak lama lagi keluar drama baru min ho. Tak sabar nak tengok dia.. hehe

      Delete

Dear all ~ Thank you for reading. Feel free to leave your comments here. Happy to hear your thoughts 。^‿^。