October 22, 2016

Flash Mob Proposal

 

Have you heard about flash mob? I love flash mob and I want to be one of the dancers in the flash mob. Haha. Berangan! 

Flash mob adalah satu event di mana orang menari ramai-ramai di tempat awam dan secara tiba-tiba. 

Contohnya, kau pergi jalan-jalan dan apabila tiba satu tempat, tiba-tiba lagu dimainkan dan orang berkumpul dan menari. Tiba-tiba! Dan kau akan rasa pelik dan excited at the same time.

Aku biasa tengok orang buat flash mob untuk proposal. Ada juga untuk surprise birthday. Cuma dalam 10 video, adalah satu je untuk birthday. Nisbahnya begitulah. Hehe. 

Part paling menarik dan aku suka dalam flash mob proposal: 

1. Start of the flash mob. Meninggalkan tanda tanya apakah yang berlaku?

2. Apabila tiba-tiba si jejaka datang menari bersama flash mob dancers. Ada yang menari memang ke-laut lah. Keras. Haha. Dan ta-daaaa! Lamaran dibuat! Haha! 

3. Apabila pasangan si jejaka terkejut dengan menutup mulut dan menangis tak tahu nak buat reaksi apa cuma dalam hati dah tahu jawapannya. Semestinya YES! 

Ohhhh! I love "say YES" scene. Aku pun seronok tengok! Senyum sorang-sorang. Hehe. Walaupun tak kenal orang dalam video tu. Just happy for them.

Love. Love. Love. 

Love is in the air. 

Aku tabik spring dengan usaha si jejaka yang berlatih menari walau ada menari macam kayu, hehe, semata-mata untuk bagi kejutan kepada kekasih. Awww ~ Romantik sangat =D 

Aku suka tengok video flash mob di Youtube. Dan di sini, aku berkongsi tiga video flash mob proposal kegemaran aku. 

Happy watching =) 

Marry You Flash Mob Proposal



Flash Mob Surprise Proposal



Flash Mob Love Story


Korang suka tak kalau ada proposal begini? Dulu aku pernah jugak berangan tapi hampeh. Haha. Setakat berangan jela. Haha. Tapi aku lebih kepada nak jadi salah seorang penari dalam flash mob. Miss dancing and love to see people happy =) 

Korang lebih suka public proposal atau secret proposal?

Kalau aku, lebih prefer secret proposal. Mana tahu nak say NO ke. Tak memalukan diri sendiri dan pasangan. Hehe.

28 comments:

  1. serious sy pon suke tengok flash mob proposal ni walaupun hakikat main caracter selalu keras nak dance tp tetap dikire moment berharga buat pompuan kan. wahhh nangis tengokk =')

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan.. walaupun dorang keras menari tapi salute sebab bersungguh nak buat demi kekasih tercinta =)

      Delete
  2. Klau public rase cam mmg btol btol dia nk kat kita. Tp gitu laa.. Berangan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau secret, tak macam betul nak kan kita ke mek? Hehe. Tue lah berangan je kan =p

      Delete
  3. woowww . that was so sweetttt. bestnya tapi gabra nak menari tu hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe. Depan orang ramai, sure gabra =D

      Delete
  4. hehe..hari tu zumba team.irda buat flash mob masa wedding salah seorang team zumba kami..hehe terkejut beruk.pengantin..lepas tu join menari sekali..aah best kan siqah kalau teyiba ada org lamar.kita cam tu..huhu tp kita kawin sudah..so lupakan.jelah angan2 tu..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bestnyaaa! Buat surprise flash mob tuk pengantin. Suka sangat! =) Hehe. Itulah kita dah kahwin. Boleh bagi idea kepada lelaki yang nak melamar lah. Yang girl boleh sambung angan-angan. Hihi

      Delete
  5. kan??? I pun suka tengok flash mob..kreatif giler kot..tu yg duk ulang tayang movie #StepUpRevolution....fuh beratus kali tengok ttp tenganga..amazing dancing skill and idea la..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul! Siqah pun suka Step Up! Semua filem Step Up kita suka. Amazing kan. Teruja tengok dorang menari. Gempak habis..

      Delete
  6. Saya pun prefer secret prop. Btw, singgah and follow sini :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Secret tak rasa malu sangat kan? Hee. Thank you nuha singgah dan follow sini. Salam perkenalan =)

      Delete
  7. suka je tgk flash mob ni..tapi kalau kena kat diri i yg kena propose tu, malu kot...hahahahaha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha. Kan!! Nak sorok muka pun dah tak boleh. Hee

      Delete
  8. Siqa.. Reen tengok pun senyum dan gelak sorang2 pukul 2:27pagi tengok utube ni. Hahahaa so sweeetttttttt.

    Pastu bayangkan skali girl tu adalah Reen, dan lelaki tu adalah hubby. Eceh ceh. Hihihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe. Kan reen. Senyum sorang2 tengok flash mob proposal =) Kita sama, bayangkan kita pasangan dalam video tu. Kiki

      Delete
  9. Omg I couldn't imagine if I was the girl hahaha XD lol.

    ReplyDelete
  10. Baru tahu Siqah.... Tapi dah tentulah lelaki tu terer menari .... Kalau mmg tak reti tak kan berani hihi...
    Yelah...mmglah nampak gentlemen...sesuai lah kot tuk budak budak sekarang yg terer menari tu. Kalau zaman hakak dulu haruslah depa kata buang tebiat ke hape ni haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ada yang keras gak menari mak.. tue yang kelakar tengok. Hehe. Zaman dulu memang rasa dihentam kalau buat proposal camni. Tak manis rasanya kot. Hehe.

      Delete
  11. terharu lah kalau jadi kt diri sendri.. ada tgk tak yg korea punya, dia siap ada org blakon pastu bf dia pnggil artis popular korea nyanyi,lastly bf dia nyanyi. yg tu best!hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alaaa tak tengok lagi flash mob korea tu. Lagi best sebab artis nyanyi. Nak kena godek youtube lagi nie. Hehe.

      Delete
  12. Agak agak ada harapan tak someone propose dekat Nad guna cara ni? KAHKAHKAH berangan tak sudah haha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha. Berangan dulu takpe dear. Nanti bagi hint kat orang tersayang. Harap dia faham. Hehe.

      Delete
  13. Haha....nice tapi mungkin dah tua kot so dah x rasa apa apa..hahaha
    Kesian saya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe. Alaaa nini, takde kesiannya. Ni trend budak sekarang kan.. zaman dulu proper style. Datang meminang terus kat rumah je. Asalkan bahagia =)

      Delete
  14. Ini sungguh romantik nak melamar nak perempuan.

    ReplyDelete

Dear all ~ Thank you for reading. Feel free to leave your comments here. Happy to hear your thoughts 。^‿^。