October 31, 2016

Reading Habits Book Tag

Satu lagi tag yang aku dapat daripada Fatina. Aku berminat nak buat sebab berkaitan dengan membaca. Kalau korang follow aku sejak dulu, pasti korang tahu salah satu hobi aku adal…
October 30, 2016

I'm Officially 30 Years Old and 2 Days

Secara rasminya, hari ni aku berusia 30 tahun 2 hari =) Tarikh lahir aku adalah pada 28 Oktober, Jumaat lepas. Tahun ni, aku tak boleh ambil cuti pada hari lahir sebab tak cukup …
October 27, 2016

Currently Listening To

Aku bukan jenis yang sentiasa dengar lagu. Biasa hanya dengar lagu semasa dalam kereta dan lagu tema mana-mana drama atau filem. 
Kali ni, aku nak berkongsi lagu yang sedang aku …
October 25, 2016

Majlis Konvokesyen Kak Long di UPM

Hari nie, aku ambil cuti untuk menghadirkan diri ke Majlis Konvokesyen Kak Long (kakak ipar) di UPM. Kak Long ambil Master of Education, Bahasa Melayu sebagai Bahasa Pertama. 
Da…
October 22, 2016

Flash Mob Proposal

Have you heard about flash mob? I love flash mob and I want to be one of the dancers in the flash mob. Haha. Berangan! 
Flash mob adalah satu event di mana orang menari ramai-ram…
October 17, 2016

10 Things I Can't Live Without

Topik ini aku ambil daripada blogger Fatin. Semua blogger yang baca entri itu automatik di-tag oleh Fatin. Pandai ye buat auto tagged gitu. Hehe. Interesting topic!
Setiap manusi…
October 16, 2016

How To Say Thank You On The Road

Hanya duduk di rumah saja hari nie membuatkan aku menelaah video di You Tube. Seronok juga tengok video kat You Tube, macam-macam video dan macam-macam orang ada. Mana yang baik …

Lee Min Ho's New Movie - Bounty Hunters

I watched this movie just now and all because of Lee Min Ho oppa! I just miss him in action. Tiga tahun dia tidak keluar dengan drama Korea baru sejak The Heirs in 2013. Dan bila…
October 13, 2016

How Hard Can Love Be?

Buku review lagi! Hehe. Jangan bosan pleaseeeee :D 
Ingat lagi mengenai novel Am I Normat Yet? Aku suka sangat novel tu. Dan ia adalah novel pertama dalam The Spinster Club Serie…
October 11, 2016

Kanvas by Muharikah

Melihat buku ini mengingatkan aku pada buku 88 Love Life. Buku grafik yang penuh dengan kata-kata dan berunsurkan motivasi. Aku suka membaca buku yang mengandungi kata-kata motiv…