September 30, 2016

Kopi WONDA : Lupakan Yang Lain

Aku pengemar kopi. Apa saja jenis kopi dalam tin, aku akan cuba minum. Nak rasalah konon.
Dulu aku suka minum Nescafe Latte. Bagi aku itu saja yang sedap sebab rasanya light siki…
September 28, 2016

Wanted Ohsem Bloglist Blog Kak Long

KLIK SINI UNTUK JOIN
Selamat pagi semua (^_^)
Dah agak lama aku tak join segmen atau giveaway. Hari ni aku berkenan nak join segmen bloglist daripada Kak Long  Menarik nampaknya …
September 26, 2016

#MYCYBERSALE IS BACK!

Hello all =)

SALE! SALE! SALE!

Excited tak bila dengar ada SALE? Haha. Terus rasa nak klik apa yang patut di-klik :D

Sekarang iaitu dari 26 hingga 30 September 2016, sedang be…

Starbucks Frappuccino

Hello semua =) 
Kali ni aku hanya nak berkongsi mengenai salah satu minuman kegemaran aku daripada Starbucks. 
Starbucks Frappuccino 


Aku pergi ke 7-Eleven minggu lepas dan baru j…
September 22, 2016

On The Way to the Airport : AirAsia Korean Drama

Hello lovelies =) 
Aku sangat excited to watch a new Korean Drama, On The Way to the Airport yang baru mula bersiaran semalam, 21 September di Korea. 

Drama ini menggantikan Unco…

A Must Watch Korean Drama

Hello semua =)
Drama Korea yang aku nak review hari ni adalah drama yang sudah lama sebenarnya. Hehe.
 Drama bertajuk Secret pada tahun 2013.
Kenapa aku baru nak review hari ni? …
September 21, 2016

Time For Being A Housewife

Sekarang, aku sedang cuti dua minggu. Selasa depan baru masuk kerja balik. Kalau korang mungkin tak tahu, syarikat aku bekerja, Scope International (M) Sdn Bhd, a subsidiary comp…
September 20, 2016

Latest Korean Drama I Have Watched

Hello semua :) 
Bertapa dalam rumah menyebabkan aku marathon tengok drama Korea. Hehe. Aku baru saja habiskan tiga drama Korea yang baru juga habis ditayangkan di Korea dalam beb…
September 16, 2016

Mumuscarves : Love Poppy Series

Hello semua =)
Selamat Hari Malaysia.
Wanita dan tudung tak dapat dipisahkan. Setuju tak? Aku banyak koleksi tudung. Korang pun sama rasanya kan? Hee. 
Aku suka beli tudung. Pant…
September 15, 2016

Why SIQAHIQA As My Domain Name

Hello lovelies =) 
Kenapa aku pilih nama Siqahiqa sebagai nama domain aku? Nak pilih nama domain sebenarnya memerlukan keyakinan yang tinggi dan pemilihan yang betul lagi tepat. …

Review Filem | Train To Busan

Filem zombie dari Korea Selatan!
Aku sangat tertarik untuk menonton filem ini selepas baca artikel mengenainya di The Vocket. Tajuk artikel adalah "Produksi Hollywood dan Pe…