August 11, 2016

I Accept Your Challenge

Assalamualaikum dan hello semua.. 

Sebelum tidur malam ni, aku nak join satu segmen yang dibuat oleh rakan blogger, Mek Yuni. Hehe. Dia dah lama tag tapi baru sekarang nak buat. Maaf ye Mek. Lambat buatnya haa. 

Jadi, mari kita tengok apa yang di-tag. 

Korang boleh tanya satu soalan daripada senarai soalan di bawah. Aku akan jawab dengan jujur. Serius jujur. Tak tipu punya. Aku kan berani orangnya. Hehe. 

 
Silalah tanya. Jangan malu, jangan segan =) 

Ada ke entah orang nak tanya soalan ni agaknya? 

20 comments:

  1. Here! i wanna ask you about ur favourite food & song :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe. First question :D

      Favourite food: banyakkkkkkkkkk! Memandangkan siqah suka makan. Hahaha. Cuma paling suka mesti makan adalah ayam masak lemak cili api, kuih kuaci dan paling simple, nasi goreng. Hehe.

      Delete
    2. Favourite song: banyak jugakkk. Hee.
      but my all time fav song:
      1. Endless story - Yuna Ito ( lagu jepun )
      2. Photograph - Ed Shereen
      3. Sampai - KRU

      Tq for asking. Hehe =D

      Delete
  2. Sila jawab soklan no 7 yea, hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi Kak Azimah =)

      3 fakta mengenai siqah:

      1. Tak kisah keluar / tengok wayang sorang2. Hee.
      2. Tak suka minum air yang ada bendasing dalamnya. Contoh: bandung cincau, sirap selasih, chatime letak bubble. Sebab bagi siqah, air untuk ditelan tanpa sekatan. Haha.
      3. Suka beli buku / novel. Biasa tiap bulan mesti ada at least 1 =D

      Delete
  3. akak nk tanya favorite food je dik kih3.... lg senang

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi kak dana =)

      Soalan kali kedua yang sama: so siqah nak jawab makanan lain lah. Hehe.

      1. Kek cheese
      2. Air caffeine - wonda kopi tarik & old town white coffee
      3. Durian!!

      =D

      Delete
  4. Akak tanya yang mudah ja. No.8. =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi kak farhanah =) betul mudah soalan no 8. Hehe.

      Hobi siqah:
      1. Baca buku - anything novel, or buku motivasi
      2. Tengok drama Korea. Hee
      3. Bermalas-malasan - baring sambil tengok tv =D

      Delete
  5. Do you still love ur ex?? hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha! Soalan lea mengancam! Hehe.

      Semestinya tidak! Haha. Ex tu cinta monyet je, masa zaman sekolah putus masa form 4. Nak tarikh putus pun boleh bagi. Sebab 3 bulan je couple konon. Hehe.

      Delete
  6. Baru nak tanya soklan no 6....dah ada org tanya pulak hihi.....
    Menarik jugak ni....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe. Mak baca jawapan siqah yang di atas lah eh. Kiki.
      Menarik mak.. Kalau mak nak buat juga challenge ni, dipersilakan =)

      Delete
  7. Aina nak tanya no.5. siapa fav singer akak? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi aina :)

      akak sebenarnya takde favourite singer aina. hehe. Sama je semua, akak layan best on lagu je.

      cuma kalau dulu2 akak suka sangat dengan siti nurhaliza. sampai pergi mana2, arwah mak akak akan belikan apa2 majalah yang ada muka siti nurhaliza. hehe :D

      Delete
  8. ha ha :)
    menarik ni...
    semua soklat da jwb la plak...

    ReplyDelete
  9. hahhaha ! thniah :) mek nk tny jugak lerr, no 5 :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..currently, siqah takde favourite singer. suka lagu je :D

      Delete

Dear all ~ Thank you for reading. Feel free to leave your comments here. Happy to hear your thoughts 。^‿^。