August 31, 2016

59 Tahun Malaysia Merdeka

  Selamat pagi Malaysia!  Alhamdullilah. Tahun ini, 2016, adalah tahun ke- 59 Malaysia menyambut kemerdekaan. Terima kasih kepada tok...
August 30, 2016

Orchid Run And Ride 2016

Hi semua dan selamat petang :) Selepas pertama kali aku join larian di Standard Chartered KL Marathon 2016, boleh baca >>>  EN...
August 29, 2016

SEGMEN BLOGLIST SOTSKIRT.BLOGSPOT SEPTEMBER 2016

Hi semua =) Aku nak kembali join segmen! Yeahhh! Segmen Bloglist daripada blogger Lea Azleeya yang ohsem! Baru je terjah blog Lea petan...

See You In Tokyo 2020

Hi semua =)    Ingat sushi, ingat Jepun! Hehe. Aku menyimpan hasrat mahu ke Jepun. Rasanya semua orang ada hasrat begitu kan? Betul...
August 25, 2016

Spend & Win Contest by MPH Bookstores

Hi. I'm back! Hehe. Cepat kan?  Aku tak boleh lambatkan perkongsian mengenai contest!  YES! CONTEST!  Itu yang terus up entri baru pagi...
August 24, 2016

Hi Semua. Apa Khabar?

Hi semua.. Rupanya dah lebih 5 hari aku tak buat entri baru. Bukannya tak nak buat, tapi entahlah, tetiba ada sindrom writer block. ...
August 19, 2016

Fotografi di Pantai Sepat Pahang

Assalamualaikum dan hello semua =)  Aku scroll gambar dalam phone hari ni. Dah ternampak pulak gambar lama yang boleh kongsi di sini. A...

GIVEAWAY DAN PENCARIAN BLOGLIST BY JEPUN MARI

Selamat pagi semua =) Hari ini, aku nak join GA lagi. Saja nak memeriahkan GA yang dianjurkan oleh blogger.  Seronok =D KLIK ...
August 18, 2016

Pencarian Bilik Sewa dan Housemates di Hidup.my

Hello semua =) Ada sesiapa yang sedang: Mencari bilik sewa Mencari teman serumah Mahu mengiklankan rumah atau bilik anda un...
August 17, 2016

Review Novel | Hero Seorang Cinderella

  Mari aku nak bercerita mengenai buku lagi. Hee. Buku ke-11 dalam tahun ini. Berminat untuk baca novel ni selepas dapat review yang ...
August 16, 2016

Mencari Barang Lama / Antik di Pasar Karat

Assalamualaikum dan hello semua =)  Tengok tajuk entri ini yang panjang pastinya korang dah tahu entri ini nak bercerita mengenai apa. ...
August 15, 2016

Review Filem : Zack Kapcai

Selamat petang semua =)  Aku baru lepas tengok filem ini, Zack Kapcai. Beli di Astro First. Cadang dulu nak tengok filem ini di paw...
August 14, 2016

Design Kad Maybank Dengan Gambar Sendiri

Assalamualaikum dan hello semua :) Seperti yang semua sedia maklum, kita perlu tukar kad Maybank kepada kad terkini yang ada logo p...

Giveaway Tunai RM200 By ELIHJAPAHAR.COM

Assalamualaikum semua =)  Pagi hari Ahad yang indah ini, aku nak join satu segmen giveaway yang dianjurkan oleh blogger Elih Japahar. T...

Review Buku : Kompilasi Travelog 7 Benua

Hello semua =)  Apa khabar semua? Selalu pula aku buat review buku sekarang kan. Hehe. Sekarang aku dah kembali aktif membaca buku pula...
August 13, 2016

OST Uncontrollably Fond : English Song

Selamat petang semua =)    Siapa tengok drama Korea  Uncontrollably Fond ? Kalau korang tengok drama ni, pasti korang tahu ada satu E...
August 12, 2016

Buku Coklat Tarbiah by Aiman Banna

Assalamualaikum dan hello semua =)    Aku nak berkongsi review mengenai satu buku bertajuk Coklat Tarbiah oleh Aiman Banna . Pinjam ...