July 30, 2016

Kempen Derma Darah 3.0 di MBO Cinema

Assalamualaikum dan hello semua :) 

Hari ni, aku plan nak tengok wayang filem The Shallows. Buka website MBO Cinema dan nampak satu iklan kempen derma darah. 
 
Ohhh rupanya MBO Cinema ada buat kempen derma darah di seluruh cawangan MBO Cinema di seluruh negara. Bagus aktiviti ini. Good job MBO Cinema!


 
Sebanyak 25 panggung MBO Cinema terlibat dalam kempen derma darah ini. Selain daripada dapat menyelamatkan nyawa, korang juga dapat penghargaan kerana ada hadiah cenderahati kepada penderma darah. Tapi janganlah menderma darah sebab nak hadiah pula ye. Tujuan utama kena betul. Niat tu niat =) 

Untuk hari ni, kempen derma darah MBO Cinema ada di Atria Shopping Gallery, Damansara Jaya. Sesiapa yang tinggal berdekatan, nak pergi tengok wayang di sana, bolehlah menderma darah sekali. 

Aku hanya nak tengok wayang di MBO Cinema Citta Mall, Ara Damansara. Tak tahulah jadi ke tak nak tengok sebab macam malas pulak. Sebab aku keseorangan nanye. Tiada siapa nak teman tengok wayang. Suami sibuk sekarang. Lepas tu, aku nak sangat tengok wayang sebab dah lama gila rasa tak tengok wayang. Haa. Itu yang gatal tangan buka MBO Cinema online. 

Tengoklah kalau rajin aku pergi. Hehe. 

Kalau dalam masa terdekat ni, korang plan nak tengok wayang. Bolehlah pergi ke MBO Cinema berdekatan ye. Tengok wayang sambil menderma darah. Tengok wayang sebab nak tengok hero, dalam masa yang sama kita pun jadi hero dengan menderma darah =) 


Have a nice day, all ~ 

14 comments:

  1. bila pasal blood donation je teringat hari tue first time nak derma tak dpt ... hihihi...masih takot nak blood donate ... kannnn~ tadi masa gie tournament bowling dkt pyramid , lalu bawah cinema , ya allah ...bau popcorn rasa nak tgk movie ...last movie kita tgk , me before u kan?

    btw , yank ...nadia ada tag chika untuk join satu giveaways nie , rajin nnt singgah dan join lah sekali hiks ~

    http://lanadia-nia.blogspot.my/2016/07/notebook-giveaway-by-eeca-shyaa.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nanti cuba lagi derma darah eh. sekejap je.. Sakit masa cucuk je. Sekejap je.. Hehe.

      Haah last movie kita tengok me before you. Yang kita tak puas hati tengok ending. Haha.

      Dah buat dah giveaways tu. Hehe. Tq tag yank :)

      Delete
  2. Tak pernah lagi derma darah sbb ada low blood pressure hm hm.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alaa yeke eeiou? Huhu. Takde rezeki nak derma darah tu rasanya.

      Delete
  3. Siqah.. Akk xthlh kwn blogger akk ke mn skrg.. Huhu.. Sb dh lm tinggl dunia blog. Skrg br aktif blik.. Klu x boleh mtk die buatkn tuk adik.. Hr tu akk upah dia dlm rm150. Tp bukn blog tu lah.. Blog lain..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alaa yeke akak. Huhu. Sayangnya kan bila lost contact dengan blogger begitu. Akak pun baru aktif blog balik rupanya ye. Hee. Samalah kita :)

      Takpelah akak. Siqah cuba buat sikit2 lagi. Hee. Tq kak for respond 😊

      Delete
  4. Akk xcukup timbangan nk derma drh.. Hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ringan betul akak LB. agaknya berapa lah berat akak ye. Hehe.

      Delete
  5. hehe lama juga tak masuk mbo ini.. dulu selalu masuk mbo dekat ampang ni.. tapi skrg jrg dah.. kita mencari pawagam yang baru buka pula.. :D :D .nice sharing iqa..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Siqah suka pergi mbo sebab paling dekat dengan rumah. Hehe. Happy to share :)

      Delete
  6. mek lame dah tak derma darah. dulu last tahun 2011 kot derma. tapi dlu tak ckup pain nk derma. berat tak seimbang, kalau sekrng ckup 1 pain kena sedut :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hee. Faham faham tanda yang menyebabkan boleh sedut 1 pain sekarang. Hehe. Bolehlah nanti mek pergi menderma. Ajak suami sekali =)

      Delete
  7. Kak MV tak dapat derma sebab masih BF nnt nak derma juga..kak MV tag siqah http://msvelentine.blogspot.com/2016/08/travelog-faghuzikompilasi-travelog-7.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nanti derma ye kak MV. Sama2lah kita =)

      Yeayyy! Thank you kak.. Siqah join nanti ye.. Travelog, menarik tu =D

      Delete

Dear all ~ Thank you for reading. Feel free to leave your comments here. Happy to hear your thoughts 。^‿^。