July 20, 2016

DAEHAN MINGUK GIVEAWAY BY SITI YANG MENAIP

Assalamualaikum dan hello semua :)

Pertama kali tergerak hati untuk sertai segmen giveaway yang dianjurkan oleh rakan blogger. Macam seronok je tengok rakan blogger yang lain join. Kali ni, buat pertama kali aku nak join jugaklah Hehe.

Aku telah di-tag oleh Umie Yana dan CikLa Shahril. Thank you dear :)

Makanya, jom kita join. Mana tahu ada rezeki :)

http://sitiyangmenaip.blogspot.my/2016/07/daehan-minguk-giveaway-by-siti-yang.html
Klik HERE
Siqah tag sis Perdu Cinta ye :D

Hadiah-Hadiah Daehan Minguk Giveaway By Siti Yang Menaip :
3 x Magnetic Holder Memo (3 Pemenang)
4 x Keychain Korean Folk (4 Pemenang)
3 x Fridge Magnet (3 Pemenang)
2 x Korean Souvenirs Nail Clipper (2 Pemenang)
12 Pemenang !! 12 Pemenang !!
Syarat-syaratnya :
1. Follow blog Siti Yang Menaip.
2. Buat entry bertajuk 'Daehan Minguk Giveaway By Siti Yang Menaip.
3. Sertakan banner giveaway di dalam entry.
4. Backlink ke entry INI.
5. Tag seorang rakan blogger.
6. Publish entry anda.
7. Wajib untuk sertakan link entry penyertaan anda di ruangan komen entry INI sahaja.
8. Selesai. All the best.
Tarikh akhir penyertaan :
22 Julai 2016
p/s: ada sesiapa boleh ajar macam mana nak backlink kan kepada entry asal? Tak tahu. Huhu. 

31 comments:

  1. semoga berjaya siqah, akak pun join juga nih

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe. Tq kak AA :) Sesamalah kita. Good luck :)

      Delete
  2. Alahai comel...tq siqah tag kak PC :)..in sya Allah nanti kak PC join ya dear :)

    ReplyDelete
  3. all the best.. thank you sudi join..

    semak penyertaan --> http://sitiyangmenaip.blogspot.my/2016/07/daehan-minguk-giveaway-by-siti-yang.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Welcome awak.. Tq for the giveaway :)

      Delete
  4. Hai CIk Siqah..
    Good Luck yee..hehe
    http://hiphiphorray15.blogspot.my/2016/07/daehan-minguk-giveaway-by-siti-yang.html

    nah cara nak backlink kan kepada link asal.. kalau ada tak faham, tanye je tau..

    http://hiphiphorray15.blogspot.my/2016/07/tutorial-cara-nak-backlink-url-melalui.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hai cik umie :)

      Siqah dah cuba juga lepas baca blog umie dan dah cuba tapi masih tak berjaya. Huhu.

      Delete
  5. Replies
    1. Itulah yui. Buat dah copy link dan paste web address. Tapi tetap tak keluar jugak bila klik banner. Malas dah cuba. Last2 letak kat bawah je.. Hehe

      Delete
  6. Replies
    1. Tq awak :) Tq jugak singgah blog siqah :)

      Delete
  7. Assalamualaikum,
    dah lama tak ikut giveaway

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumusalam :)

      Jomlah join nanti awak. Siqah pulak first time join giveaway :)

      Delete
  8. done follow. singgah blogwalking kt blog saya kalau ad masa free

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq Wafiy.. Done follow wafiy juga ye :) Thank you singgah dan follow blog siqah :)

      Delete
  9. Best of luck! hahahaha...

    Backlink tu mudah je...klik kat gmbr Siqah, lepas tu tekan kat Link..then masukkan link daripada CT punya giveaway :)

    Dah siap!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq sally :)

      Siqah dah buat macam yang sally cakap tapi tetap tak boleh. Tak tahu apa salahnya. Bila tekan gambar, masih tak backlink pun. Huhu :(

      Delete

Dear all ~ Thank you for reading. Feel free to leave your comments here. Happy to hear your thoughts 。^‿^。