July 31, 2016

Genting Highlands Awana Skyway Free Rides

Hello, all 
Teruja tak bila baca tajuk? Hee. Macam dah lama je tak dengar mengenai Genting Highland sejak mereka tutup untuk ubahsuai kawasan.
Bila kali terakhir korang naik Awan…

Notebook Giveaway By Eeca Shyaa

Assalamualaikum dan hello semua :)
KLIK SINI UNTUK JOIN

Sekarang aktif pula aku join segmen kan. Hehe. Seronok join segmen nie. Kita menyokong rakan blogger kita.
Kali ni, aku di…
July 30, 2016

PENCARIAN BLOGLIST OGOS BY AISYHAH NYAIS

Assalamualaikum dan hello semua :) 
Tibalah masa nak join satu lagi segmen daripada Aisyhah Nyais. Mana tahu ada rezeki boleh tersenarai dalam bloglist Ogos pulak. Hehe. 
KLIK SI…

THE SHALLOWS

Hello, all
The Shallows: Not Just Another Day At The Beach
Akhirnya aku pergi juga menonton wayang, The Shallows. Rajinkan diri keluar dari rumah hari ini. Hee. Aku sebenarnya aga…

Kempen Derma Darah 3.0 di MBO Cinema

Assalamualaikum dan hello semua :) 
Hari ni, aku plan nak tengok wayang filem The Shallows. Buka website MBO Cinema dan nampak satu iklan kempen derma darah.  Ohhh rupanya MBO Ci…

Segmen Bloglist Sotskirt.blogspot Ogos 2016

Hello, all =)
Hari ni, aku nak join satu segmen oleh Blogger Lea Azleeya. Aku jumpa blog dia masa mencari cerita mengenai Palazo. Hee.
KLIK SINI UNTUK JOIN 

Jom meriahkan segmen …
July 29, 2016

HOW TO ADD READ MORE TO BLOGGER POSTS

Hello all :)


Aku baru belajar cara nak tambah "READ MORE' button untuk blogger posts. Seperti biasa, mesti ada sebab aku belajar. Hehe. 
Al kisahnya, aku dah tukar blog …
July 27, 2016

W - Two Worlds

Hello, all :) 
Siapa suka tengok drama Korea? Sila angkat tangan! Hehe. 
 Selepas DOTS, aku dah tak tengok drama Korea. Entahlah, mood tiada. Dan kini sudah kembali datang mood n…
July 26, 2016

Fantastic 7 Giveaway by SpendaLusuh

Assalamualaikum dan hello semua..
Hari ni aku nak join satu lagi segmen yang dianjurkan oleh SpendaLusuh pulak. Seronok pulak join segmen sejak dah join satu segmen sebelum ni. C…
July 25, 2016

Photo Gallery Wall Ideas

Assamulaikum dan hello semua..
Ingat tak aku ada cerita mengenai gambar hitam putih yang sentiasa menjadi pilihan aku dan suami? Kalau tak ingat atau tak baca lagi, boleh baca da…

Sambung Cerita Raya

Assalamualaikum dan hello semua :) 
Boleh tak kalau aku nak teruskan cerita hari raya? Hehe. Bila dah banyak entri tapi masih belum berkisahkan hari raya. Entri kali ni baru nak …
July 22, 2016

Aku Suka Kamu, Waze

Assalamualaikum dan hello semua :) 

Aku suka kamu, WAZE! 
Hehe. Aku sangat lemah bab jalan. Sampai tahap, nak pergi ke Plaza Alam Sentral di Shah Alam dari rumah aku pun, aku tet…
July 20, 2016

DAEHAN MINGUK GIVEAWAY BY SITI YANG MENAIP

Assalamualaikum dan hello semua :)
Pertama kali tergerak hati untuk sertai segmen giveaway yang dianjurkan oleh rakan blogger. Macam seronok je tengok rakan blogger yang lain joi…

Salam Lebaran #LebihErat

Assalamualaikum dan hello semua... 
Kita masih berada dalam bulan Syawal kan. Dan semua masih ada mood raya kan? Hehe. Pastinya masih kedengaran lagu raya berkumandang di corong …
July 18, 2016

How to Cancel Automatic Renewal Subscriptions on iPhone

Assalamualaikum dan hello semua.. 
Kali ni, aku nak berkongsi pula bagaimana cara untuk batalkan automatic renewal subscription untuk aplikasi di Apple Store. Kenapa aku belajar …

Mangosix Coffee Dessert

Assalamualaikum dan hello semua :) 
Korang pernah dengar kafe Mangosix Coffee Dessert? Aku tahu mengenai kafe ni masa tengok satu drama Korea, The Heirs yang ada babak mereka dal…
July 16, 2016

How To Transfer Music From PC to iPhone

Assalamualaikum dan hello semua :)
Walaupun rasa dah ramai orang tahu, masih aku nak share di sini. Hehe. Al kisahnya aku adalah penguna iPhone yang tegar. Dan setelah bertahun g…
July 14, 2016

Samyang Challenge : Spicy Korean Ramen

Hello semua.. :)
Samyang : Hot Chicken Flavor Ramen Korang mesti pernah dengar kan Samyang Challenge?Ramen dari Korea yang hangat diperkatakan tentang kepedasan yang melampau. 
Na…
July 13, 2016

How To Not Be Hard On Yourself

Dear all, 
Just sharing..
HOW TO NOT BE HARD ON YOURSELF 
Nota nombor dua paling aku sentiasa kena ingat.  "Don't compare yourself to others because you are not them"
July 12, 2016

Cerita 2 Syawal dan Time Freeze Video

Assalamualaikum dan hello semua :) 
Apa khabar? Sibuk bekerja pastinya kan hari ni? Ada sesiapa yang cuti lagi ke? Biar betul ni. Hehe. 
Aku nak sambung cerita hari raya kedua pu…
July 11, 2016

Cerita Malam Raya dan 1 Syawal

Assalamualaikum dan hello semua :) 
Lama kita tak berjumpa ye. 6 hari blog aku diam tanpa kata. Hee. Sibuk beraya dan menghabiskan masa bersama keluarga. Tak sempat langsung nak …