May 11, 2016

Wordless Wednesday #5


 

9 Makanan Perlu Dielakkan Sebelum Tidur

Kopi. Sudah tiada kesan lagi untuk aku. Boleh je tidur dengan jayanya. 
Kentang goreng. Sekali sekala pergi McD Drive Thru pada tengah malam melayan suami nak makan bubur ayam McD. Aku tumpang makan kentang goreng. Rasa makanan paling simple tapi itulah penyumbang kepada kolestrol dan kegemukan 😢

Korang ada suka makan senarai makanan di atas ke? Kalau ada, mari sama-sama kita elakkan ye :) 

Thank you for reading,

Love,
  SiQaH 

28 comments:

  1. Makanan yang tertera tu semua boleh akak elak kan kecuali makanan pedas tu...huhuuu patutlah akak sukar nak tidur.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Akak mesti peminat tegar makanan pedas kan? Ada orang yang tak boleh kalau masa makan takde yang pedas. Akak bolehlah elak makan sebelum tidur, baru boleh tidur lena :)

      Delete
  2. burger tu kadang2 makan juga, time malas nak masak hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihi. Samalah kita kak AA :) Kadang-kadang teringin, hentam jugak burger di lewat malam :D

      Delete
  3. Haha!..Betulla siqah..Rase nye bnde ni tak dek hal la buat kite..Kopi kentang burger aiskrem, ahhhh gasak la..Kalau dh mate ni ngantuk, akan terlelap juga..Kaaaannn?..Hakhak! =D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yaaaaaaa betul tu ain! Kalau dah ngantuk, tak kisahlah makan dan minum apa pun, sure bila baring terus lelap. Hihihi.

      Delete
  4. so sad sebab akk ni suke jugak makan fast food ni ..adoi ..tabiat sgt benda kurang bagus tu susah sgt nak tinggalkan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Setuju dengan kak mawar. Tabiat yang tak sihat memang payah nak tinggal sebab yang tak sihat ni biasanya menyelerakan dan sedap! Huhu.

      Delete
  5. sy mmg avoid mkn malam. tp kekadang ada jugaklah terrrmakan benda berat mcm ni huhuhuhu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dimaafkanlah kalau kadang-kadang kan awak. Sesekali je :)

      Delete
  6. Ada..hehe...nampaknya kena lebih berdisiplin ni...tq siqah...best.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Marilah kita sama-sama kak PC mendisiplinkan diri. Hihi

      Delete
  7. hai siqah
    memang nak cuba elakkan tapi kadang2 mmg terjebak
    sbb semua makanan tu mmg sentiasa ada kat umah
    tk boleh beli baru lah tak makannn kannnnnnn
    thanksss ya kaknoor nak copy boleh tak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hai kak noor :)

      Bila makanan dah ada depan mata, lagilah tak boleh nak elak kan kak, tangan gatal je nak ambil dan makan. Hii.

      Boleh je nak copy kak :)

      Delete
  8. Sedapnya ais krim...

    Btw, awak ditag tau.. http://ciklapunyabelog.blogspot.my/2016/05/birthday-giveaway-by-wanaseobycom.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hii. Sedap! Sedap!

      Wahhh ~ nanti ada masa siqah buat ye cikla :) Tq for the tag :)

      Delete
  9. samaah.. yui minum kopi. tetap gak tido..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha. Kita dah immune dengan kopi ni Yui :D

      Delete
  10. Kalau Iqa nak tahu salah satu yg terbalik buat hubby kakak kalau nak tidur mesti nak pekena kopi dulu. Lepas balik masjid dia buat kerja sambil minum kopi. Nanti baru tidur. Dah biasa agaknya jadi kopi macam ubat tidur pulak buatnya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pertama kali dengar kopi sebagai ubat tidur kak. Kalau hari2 buat, dah nama tabiat, susah nak tinggalkan kan kak. Dan mesti sedap kopi akak buat, tu yang suami akak minum hari-hari :)

      Delete
  11. kopi tu kalau nak berjaga sbb nak study........... aduhhh sakit kepala lepas tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kopi memang peneman untuk study. Dulu masa siqah belajar pun, kopi sentiasa ada buat stock.

      Delete
  12. Sebelum tido nadia suka minum green tea ... Ramainya comment dkt chika , best je . =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nadia dan green tea tak dapat dipisahkan.. Chika kadang-kadang je minum green tea malam2. Nak kena biasakan diri ni. Hihi. Ala yank, mana ada ramai.. Biasa je.. Nadia pun sama je kan :)

      Delete
  13. ok orait.
    sib baik semua bukan feveret aida mlm2.

    ReplyDelete

Dear all ~ Thank you for reading. Feel free to leave your comments here. Happy to hear your thoughts 。^‿^。