May 20, 2016

Me Before You in Photograph

Assalamualaikum dan hello semua :) 

Satu novel yang sedang aku baca sekarang dan tak sabar nak buat review walaupun tak habis baca lagi. Haha! Disebabkan sifat ingin tahu yang menebal selepas tengok trailer movie Me Before You, aku terus beli novel ni di MPH online pada hari Jumaat, 13 May, dan novel sampai di genggaman pada hari Selasa, 17 May. Cepat betul proses MPH team. Aku suka! :) 

 

Me Before You.  
Tengok muka depan pun dah buat aku tersenyum #mudahterhibur :D


Aku suka Sam Claflin ( hero ). Dia ada berlakon dalam filem Love, Rosie ( juga adaptasi novel ) dan The Hunger Games. Suka sangat dia dalam Love, Rosie dan akan tengok dia lagi dalam Me Before You. Ohh tak sabar! Emilia Isabelle ( heroin ), aku tak pernah tengok dia berlakon. Dia cantik dan tengok trailer pandai berlakon. Hihi. 

Aku baru baca 3 bab dalam novel ni. Hii. Nanti dah habis baca aku bagi full review okay. Lambat sikit rasanya sebab membaca hanya dilakukan pada masa terluang je. Tapi nak juga cuba habiskan baca sebelum filem keluar pada 3 Jun 2016. 

Ini sinopsis yang aku ambil daripada google.

"Young and quirky Louisa "Lou" Clark (Emilia Clarke) moves from one job to the next to help her family makeends meet. Her cheerful attitude is put to the test when she becomes a caregiver for Will Traynor (Sam Claflin), a wealthy young banker left paralyzed from an accident two years earlier. Will's cynical outlook starts to change when Louisa shows him that life is worth living. As their bond deepens, their lives and hearts change in ways neither one could have imagined."

Satu lagi, aku sangat suka lagu tema filem Me Before You. Lagu Photograph by Ed Sheeran. Korang mesti pernah dengar kan lagu ni? Slow dan romantik je lagunya. Suka sangat dengan lirik dan melodi. Sangat terkesan di hati. Dan bila lagu ni dijadikan lagu tema, lagilah teruja aku nak menonton filem ni :) 

Photograph - Ed Sheeran

Loving can hurt

Loving can hurt sometimes

But it's the only thing that I know
When it gets hard
You know it can get hard sometimes
It is the only thing that makes us feel alive

We keep this love in a photograph 
We made these memories for ourselves
Where our eyes are never closing
Hearts are never broken
Times forever frozen still

So you can keep me
Inside the pocket
Of your ripped jeans
Holdin' me closer
'Til our eyes meet
You won't ever be alone
Wait for me to come home

Loving can heal
Loving can mend your soul
And it's the only thing that I know (know)
I swear it will get easier
Remember that with every piece of ya
And it's the only thing we take with us when we die

Best kan lirik lagu ni? Benar apa yang dikatakan. Tak jemu dengar dan sanggup beli di iTunes. Aku agak berkira juga beli lagu di iTunes nanye. Hihi. 

Di sini, aku sertakan sekali trailer movie Me Before You dan lagu Photograph - Ed Sheeran. Mana tahu ada sesiapa yang berminat :) 

Me Before You Trailer Movie 



Photograph - Ed Sheeran 




Sekian saja entri ni. Nak juga bercerita mengenai perkara yang menarik perhatian aku dan tak sabar untuk menyaksikannya. Hii. Nanti aku bagi full review okay :) 

Thank you for reading,

Till then,

Love,

8 comments:

  1. Baru intro pun dah teruja dik..nanti dah habis baca share tau..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Baik kak PC :) Sekarang, baru di page 300++ . Pasti siqah akan review bila dah habis baca nanti :)

      Delete
  2. walaikummussalam...
    macam best je citer ni.. nnti dah abis baca kasi buat la ye full review...

    Blogwalking sini, jemput singgah baca artikle ini ye

    Faktor Trafik Blog Turun site...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pasti buat full review nanti :)

      Tq singgah blog saya. Saya terjah blog awak nanti ye :) Topik menarik tu nampaknya..

      Delete
  3. novel omputih memang penatlah hakak nak baca hehehe, tunggu siqah review je la nanti

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihi. Nanti dah habis baca, siqah bagi full review ye kak. Stay tuned. Hihi :h

      Delete
  4. awk beli kat MPH eh novel tu?berapa harga ek?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haah saya beli via MPH Online. Harga sekali postage RM41..

      Delete

Dear all ~ Thank you for reading. Feel free to leave your comments here. Happy to hear your thoughts 。^‿^。