May 12, 2016

Instagram New Look

Assalamualaikum dan hello semua :) 

Hari ni ramai orang memperkatakan mengenai perubahan baru pada laman sosial popular iaitu Instagram. Aku pun turut teruja dengan perubahan baru ni. Beriya update Instagram di pejabat, tak sempat nak tunggu update automatik dengan wifi. Hihi. 

 

Minimal new look! 
With black and white color! 
Aku suka minimal, jadi sukalah dengan new look ni!


Icon
The old one is classic and the new one is colorful.
Aku tak kisah mana icon pun aku okay je, but the new one is more exciting to see :) 

 

Nampak colorful notification. 
Menarik je :D

 

And lastly, 
 Pink notification when you open your IG.
Love it! ❤️

Aku suka je dengan new instagram update.
Tiada bantahan! Hihi. 
Baca review ada juga yang tak suka dengan icon yang baru. 
Setiap orang ada pendapat masing-masing kan. 
Korang pulak macam mana? :) 

Love,

26 comments:

  1. Kak PC tak ada ig..tapi suka tengok wajah ig..simple but nice..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Design kali ni lagi simple dan kemas. Membuatkan siqah lebih fokus pada gambar je :)

      Lahhh, kak PC takde IG rupanya. Agaknya, akak lebih kepada blogging kan :)

      Delete
  2. Wah... Cantik jugak... Simple but nice...

    ReplyDelete
  3. Replies
    1. Cantik kak noor design baru ni. Lagi kemas daripada dulu :)

      Delete
  4. salam...

    saya pun baru perasan gak insta dah berwajah baru... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Mun :)

      Berwajah baru selepas sekian lama. Lama nak tunggu nak berwajah baru tu. Hehe

      Delete
  5. kat twitter ramai yang bash instagram, tapi kite suke sangat new look ni, lebih kemas dan simple :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan awak. Ramai juga bash IG. Paling kena bash pasal icon IG sekarang. Tapi siqah suka je :D

      Delete
  6. Instagram lebih cantik sekarang, makin suka sering buka instagram :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihi. Betul tu. Makin suka bukak IG sekarang :D

      Delete
  7. New look pulak instagram ni kan, oh suka yang baru ye :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Akak dah update ke? Hii. Akak pun penguna IG juga :)

      Delete
  8. Selamat pgi siqah
    Kaknoordi uk masih menunggu waktu isyak utk solat, dah pukul 9. 46 mlm masa ni tpi belum isyK lgi mmg dugaan kann

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selamat pagi kak noor :)

      Memang dugaan di negeri orang kak noor. Masa siang lagi panjang dari malam. Tapi seronok kan kak noor merasa tinggal dan berjalan di negeri orang. Jauh perjalanan luas pemandangan dan pengalaman :)

      Delete
  9. dah update tapi rasanya macam sama je..utk IOS je ke semua?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rasa macam untuk semua. Sebab team IG takde cakap apa pun. Mungkin kena tunggu sikit kot sally..

      Delete
  10. Saya suka jugak !!!! Minimal style kan . Gambar and video tiba2 jadi nmpk lagi terang , maybe semua black and white kot kan . Yang penting mmg lawa dan serious suka !!! =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan... Update baru nie membuatkan kita lebih fokus pada gambar dan video. Mata tak pergi ke arah lain. Hii. Suka jugak! :a

      Delete
  11. Akak suka yg lama lah dear.. meriah gitu..

    just nak bagi tau. baru je follow IG siqah. heee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ooo akak suka yang lama eh? Hihi. Meriah yang lama, yang baru ni minimal je kan, hitam putih je nampak :)

      Thanks akak Azian follow IG siqah. Siqah dah follow akak balik. Ramainya follower akak :a

      Delete
  12. Replies
    1. Akak aktif di FB dan blog je rasanya nie kan :j

      Delete
  13. aida xde ig :) hi hihi.
    tak dpt nak komen lelebih, siqah.

    ReplyDelete

Dear all ~ Thank you for reading. Feel free to leave your comments here. Happy to hear your thoughts 。^‿^。