May 29, 2016

Happy Birthday Surfina

Assalamualaikum dan hello semua :)

 
29 Mei 2016 
Selamat Hari Lahir Surfina!!
 Pejam celik dah 3 tahun usia Surfina. Cepat betul membesar. Ke Mak Lang je yang rasa cepat? Hii. 
Semoga menjadi anak yang baik dan solehah yang dapat menyejukkan hati umi ayah dan keluarga. 
Lepas ni, kita dah berjauhan. Surfina akan tinggal di Melaka. Mak Lang akan singgah jumpa Surfina dan Thaqif jika Mak Lang ke sana ye. 

 

Semalam, bersungguh Surfina nak pakai gaun yang baru dibeli. Design gaun inspired daripada kartun apa entah. Aku tak ingat. Lepas dah pakai gaun, haruslah posing nak bergambar. Tapi Surfina pemalu orangnya. Malu bila menjadi perhatian. Punyalah payah nak senyum. Ikut mood jugak budak ni. Hihi. 

 
A small celebration for Surfina :) 
Hari ni tahun pertama Surfina dapat menyambut hari jadi bersama ayahnya, Angah. Dua tahun berturut Angah pergi operasi masa birthday Surfina. Tahun ni, Angah operasi juga tapi boleh balik on weekend. Barulah dapat sambut bersama ayahnya :)

*birthday Surfina hari ni. Cuma kami sambut semalam* 

 
Kejap je cantik. Comot dah haa bila makan aiskrim. Hihi. 

Habis cerita pasal birthday girl, semalam juga aku sempat menjejakkan kaki buat kali pertama ke.. 

 

AEON Shah Alam
Besar tempatnya. Ramai orang sampai aku parking di luar je. Dan guess what? Memang aku hanya menjejakkan kaki saja ke sini sebab hanya 15 minit saja. Boring lah. Memang banyak kedai tapi rasa sama je dengan kedai di mall lain. Mungkin sebab aku jenis yang tidak suka pergi ke mall sangat. Cukuplah dengan Giant. Hihi. Cuma tempat makanan di AEON banyak! Kalau datang sini next time, nak makan je! :D

Setakat ini saja entri hari ni. Sebenarnya, aku sedang menunggu encik suami. Dia pergi mengundi Koperasi Tentera hari ni. Nak pergi melawat IKEA kejap lagi. Boring menunggu makanya update blog kejap. Hii. 

Korang, weekend buat apa? Dah pergi shopping raya ke? Hihi. 

Love,

24 comments:

  1. Giant 13 fav chika kan ... Hiiii~ ok birthday si cantik Surfina rupanya ... Happy birthday , Surfina =D

    ReplyDelete
  2. Mek dekat Kelantan ni pn baru bkk AEON ni. Time nak beli baju ke makan ke bleh la pegi sini. Klau nk beli brang dapur, fikir 10x gak lerr.

    BTW, mek singgah sini ye :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haah, adik ipar siqah pun beriya pergi AEON KB. Macam besar je mall tu. Hii.

      Tq mek singgah sini selalu :) Siqah balas kunjungan nanti ye :a

      Delete
  3. Happy birthday, Pwincess Surfina :)

    ReplyDelete
  4. Alhamdulillah..selamat ulangtahun kelahiran Surfina sayang...moga cemerlang dunia..gemilang akhirat..shopping kat IKEA ea..hihihi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you Aunt PC :) Sesekali je mak lang saya shopping kat Ikea. Bukannya apa sangat beli pun. Hehe.

      Delete
  5. Hepi besday adik comey, moga jadi anak yg solehah yea.
    Samalah besdaynya dgn anak aunti, kakak umairah namanya, tapi kakak umairah dah besar, dah 19 thn.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you aunt Azimah :) Eh eh, nama umi Surfina adalah Humairah. Lebih kurang pula ye. Hii. Happy belated birthday to kakak umairah :a

      Delete
  6. Hmmmm tak shopping raya pun lagi. Raya biasa2 je

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ada juga suka shopping last minute kan? Raya pasti seronok asalkan bersama orang tersayang dan dapat cuti raya! Yeayy! :)

      Delete
  7. Replies
    1. alhamdulilah :) Akak lagi comel :)

      Delete
  8. comelnya dia..princess sesangat =)
    moga membesar jd anak yg solehah kebanggaan ibuayah dik..

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih aunt husna :)
      insyallah. moga surfina membesar menjadi anak kebanggaan umi dan ayah :)

      Delete
  9. comelnya surfina siap dgn gaun purple

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you aunt eka :) Surfina suka pakai gaun. Gegurl kata :a

      Delete
  10. aeon big shah alam, akak pergi sekali je itupun nak cuba ice bucket, kalau tak memang tak pergi,walaupun dekat

    ReplyDelete
    Replies
    1. siqah tak pernah cuba lagi ice bucket. nanti ke sana lagi, siqah cuba. rasa kalau ke aeon shah alam, memang tujuan makan je..

      Delete

Dear all ~ Thank you for reading. Feel free to leave your comments here. Happy to hear your thoughts 。^‿^。