May 03, 2016

Geng Makan ke Pulau Perhentian - A Short Story

Hello semua :) 

Seperti yang aku katakan dalam entri sebelum ni, kami #gengmakan bercuti ke Pulau Perhentian. Serius sangat cantik Pulau Perhentian dan sangat seronok di sana. Percutian 3 hari 2 malam yang sangat best! 

Aku akan berkongsi kisah kami #gengmakankeperhentian secara details dalam entri akan datang. Untuk entri ni layan dulu gambar kami sedikit ye :) 

 

Windwill Pulau Perhentian

 

Our best photo! Shot by Tasha! Thank you Tasha!! 。^‿^。

 

Bergembira melihat sunset di Romantic Beach, Pulau Perhentian

 

Sunset pada hari kedua kami di sini. Amazing beautiful sunset and color of skies. Subhanallah. 

Hanya gambar boleh aku kongsi pada kali ni. Sekarang kami masih dalam perjalanan pulang. Baru sampai Raub. 

Sebagai penutup,

 

Terima kasih pada yang like gambar kami di Instagram. Pertama kali dapat ribuan likes (^_^)

Akan aku berkongsi kisah kami #gengmakankeperhentian selama 3 hari 2 malam dalam entri seterusnya nanti. 

Thank you for reading,

Till then,

Love,
  SiQaH

22 comments:

  1. assalamualaikum siqah..

    wah best sangat akak tengok gambar2 tu, tak sabar nak tunggu cerita siqah pula

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumusalam kak AA :)

      Hii. Nanti siqah update mengenai percutian ni ye. Masih dalam draft :) Tq kak sudi datang baca :)

      Delete
  2. :a akak suka tengok gambar-gambar ni siqah.....lagi lagi yang sunset tu...best..ok tunggu next entri ya... :9

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hii. Siqah pun suka gambar sunset tu. Indah sangat rasa :1 Nanti siqah update entri full kisah kami ye. Terima kasih kak PC, datang baca selalu :)

      Delete
  3. cantiknya pulau siqahh
    macam tingin jugak kaknoor nak menjejak lah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cantik sangat kak noor! Serius lawa :1 Ada masa, kak noor pun boleh datang sini. Pasti teruja dan rasa seronok je:)

      Delete
  4. bestnyeee! e'in tak sampai sane lg.. huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nanti ada peluang e'in ke sana juga ye :)

      Terima kasih e'in datang singgah baca blog siqah dan follow :b

      Delete
  5. Best nya..serious..Tak kesampaian lagi nak ke sane..Huhu..Honeymoon best niy..Kuikui..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihi. Sure best honeymoon kat sini ain. Lagi best kalau honeymoon kat mabul island. Siqah teringin pergi sana. Hihi. Nanti ada masa ain datang perhentian juga ye :)

      Delete
  6. wahhh...mmg cantik...cepat update tau!! sekali dengan bujet...x sabar nka baca...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hii. Masih dalam draft kak wahida. Tak lama lagi siap. Hihi. Thanks kak selalu datang singgah dan baca. Stay tuned ye :a

      Delete
  7. aida masih x berpeluang nak holiday ke pulau, siqah.
    mr.asben masih lom approve. kata nyer tunggu ijat besar skit, baru syok :)
    p.perhentian, p.redang, p.tioman ~ memang menjadi impian aida gi semua tempat ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul juga cakap husband aida.. tunggu ijat besar sikit, baru dia pun seronok explore the world. hihi.
      samalah kita aida. siqah pun menyimpan impian nak ke pulau redang dan tioman juga. tambah satu lagi, pulau di sabah.. cantik sangat!

      kita sama2 buat preparation untuk ke pulau2 di malaysia ye aida :e

      Delete
  8. Best sgt nih! iols is jeles..bila la dapat jejak kat Pulau Perhentian nun ..huhu :t :h

    ReplyDelete
    Replies
    1. alaaa janganlah jeles..satu hari nanti, ada peluang mawar ke perhentian pula ye. Insyallah, moga murah rezeki nak cuti2 malaysia. siqah pun alhamdullilah berkesempatan pergi :h

      Delete
  9. Wah bestnya.....cik abg tak ikut ek...
    Patutlah dpt banyak likes, mmg cantik pun gambo tu. Tak pernah gi Pulau Perhentian. Bilalah nak sampai agaknya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. cik abg tak ikut mak. nie percutian bersama girlfriends je.. hihi. nanti ada peluang, mak pula ke perhentian bersama keluarga ye. mesti seronok! lawa sangat pulau perhentian. rasa nak stay lama lagi :h :a

      Delete
  10. Bestnya pergi perhentian..dgn kawan2 plak tu..syok2

    ReplyDelete
    Replies
    1. Syok2! Tambah lagi perhentian lawa sangat! :a

      Delete
  11. Replies
    1. haah kak JM :) kami lah geng makan.. hihi

      Delete

Dear all ~ Thank you for reading. Feel free to leave your comments here. Happy to hear your thoughts 。^‿^。