April 02, 2016

Mango Cheese Tart



Mango Cheese Tart seperti sekuntum bunga ros :) Cantik kan hiasannya? Cheese Tart dan ditambah hirisan mangga yang dihias di atasnya. Nampak menarik dan kreatif :) 


Bukan setakat nampak menarik dan cantik! Sedap sangat okay! Nafsu makan beriya apabila sekejap saja, hampir separuh aku dan suami habiskan. Hihi.


Dari pandangan sisi. Hirisan mangga disusun dengan teliti. Kalau aku buat, rasa tak jadi bentuk bunga ros. Bunga lain nanti jadinya. Entah-entah takde bentuk bunga langsung! Hahaha! 


Aku beli di IG ini @fafamie :) Beli daripada kawan sepejabat, Kak Maza. Dia deal dengan Kak Fafamie sebab kawan dia. Aku tak pernah berhubung terus dengan chef ini. Bolehlah terjah IG shop ini dan tengok apa yang patut. Kalau ada yang berkenan, boleh order tapi hanya untuk kawasan Klang / Shah Alam je :) Tak rugi kalau order! Serius, sedap!

Cerita pasal makanan je aku nie kan? Haha! Dah suka makan, nak buat macam mana. Dan aku suka berkongsi mengenai makanan. Mana tahu, ada yang teringin ke apa, dah selesai masalah nak beli kat mana. Khas untuk orang yang tak reti baking macam aku. Hihi. 

Have a nice Sunday, dear readers :) 

Thank you for reading :) 

Love,
  SiQaH

16 comments:

  1. Sedapnya😘😘😘

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul, sedap kak ☺️😍😍

      Delete
  2. Cantik dan menarik siqah...tergoda kak PC...hihi...ok boleh masuk list...suami akak senyum je bininya asyik tulis dalam buku...bukan list barang dapur..list makanan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihi. Boleh boleh masuk list. Kelakar lah kak PC. Siap ada list makanan. Hii. Boleh buat jugaklah list makanan untuk diri Siqah pulak 😁☺️

      Delete
  3. Sedappnye.... Terliur tgk.. Tapi x pandai pah plk nak buat.. Huhu part bunga tu nampak cmplicated 😬 jadi bunga lain nanti zira buat.. Huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya pun tak pandai awak. beli pandai. hihi. tahu takpe, kang bunga lain jadinya..entah2 tak rupa bunga langsung :p

      Delete
  4. dh follow siqah ya.. sedap tak pernah mkn lg. selalu makan tart telur je

    ReplyDelete
    Replies
    1. thank you nina :) Itulah, biasa beli tart telur jugak. first time jumpa yang mango pulak.

      Delete
  5. cantinkya mango chesse tart tu, mesti sedap

    ReplyDelete
    Replies
    1. sedap sangat! mango nya pun manis je.

      Delete
  6. cantik menarik.
    terbaik.
    aida ni tgh keras.
    memang tak pernah ler menghasilkan sesuatu yg cantik begitu, siqah :)
    aida memang kagum dgn bakers yg buat sesuatu yg cantik & sedap!

    ReplyDelete
    Replies
    1. samalah kita! tangan bukan tangan seni. hihi.siqah pun kagum dengan bakers yang pandai hias. dahlah sedap, cantik pulak tu. terbaik!

      Delete
  7. Hihi.....best apa tgk makanan. Mengundang air liur meleleh ni hihi...
    Kreatiflah diaorang ni, pandai je cari peluang nak meniaga. Mak ni habuk pun tak de haha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. mak.. lap air liuh meleleh tue. hehe. Sekarang terlalu banyak peniaga dan berniaga benda yang hampir sama. kena cipta kelainan baru orang beli. yang pasti kena cantik dulu, dan sedap. Hihihi. sebab tarikan pertama orang adalah cantik :D

      Delete
  8. Cantik sgt sampai sayang nk makan.. Hihi.. Btw Cikla bls kunjungan awk.. Good nite..

    ReplyDelete

Dear all ~ Thank you for reading. Feel free to leave your comments here. Happy to hear your thoughts 。^‿^。