April 15, 2016

Descendants of the Sun -- Dah habis!

Akhirnya dah habis drama Descendants of the Sun. Semalam episod akhir di Korea dan aku tengok pagi tadi di DramaFire. Dah ada english subs seawal jam 6.30 pagi. Hii.

The ending was sweet and nice :) Love both couples, suka sangat tengok Joong Ki yang sumpah comel dalam episod ni. Haih ~ :D

Akhir episod 14, both hero died in action tapi di awal episod 15, mereka rupanya hidup lagi. Nak dijadikan cerita, orang North Korea yang berhutang nyawa dengan Joong Ki yang selamatkan Joong Ki. Agak cliche tapi tetap aku suka! Haha! 


Joong Ki dan Mo Yeon bertemu di padang pasir. Bukan main lagi tragik pertemuan korang. Nak jugak jumpa kat padang pasir. Lupa dah korang dari Korea. Hihi. Pertemuan yang manis dan dipenuhi dengan air mata. Walaupun Joong Ki serabut masa ni, tetap comel. Haha! 



Suka scene ni. Nampak cantik je padang pasir dengan pasangan bercinta yang baru bertemu semula selepas satu tahun ditemani matahari sebagai latar belakang tempat. Ohh indah! 



Second couple pun tak nak kalah dengan kisah pertemuan semula mereka. Dengan salji turun tetiba :p di Urk, dan masa tu jugalah hero muncul. Haha! Masa ni tetiba terbayang cerita Hindustan. Walaupun masa ni sweet sangat. Hihi. Kalau cerita Hindustan, tak mainlah salji. Dorang main hujan! :D




Pergi semula ke tempat romantik di Urk. Kapal tersadar di tepian pantai. Sumpah lawa gila tempat ni. Mana-mana je dorang tahu tempat menarik untuk shoot filem. Haih, Mereka tidak pernah gagal untuk beraksi comel dan manis tahap semut kerumun :D



Inilah tempatnya! Lawa lawa lawa! 



Last scene of Descendants of the Sun. Dah cantik, handsome di majlis perkahwinan Daniel, tiba-tiba gunung berapi meletup pulak. Back to uniform lerr. Menunjukkan mereka tetap mementingkan kerjaya daripada bersuka ria. Good! 

Aku suka setiap part of this drama. Really worth to watch. Kisah percintaan dan kehidupan doktor dan askar menjadi tunjang utama drama ni. Dengan pelakon yang comel dan scene, tempat lakonan, dan skrip yang menarik. Best! Best! Best! Korang bolehlah tengok juga drama ni. Aku ada bagi link drama ni untuk tengok online di sini :) 

Dan last sekali, semua lagu dalam drama ni best! Hihi. Aku hanya beli 3 lagu saja di iTunes. Yang lain hanya dengar di Spotify :) 



Selamat menonton :) 

Sehingga bertemu lagi,

Thank you for reading,

Love,
  SiQaH

26 comments:

  1. kapal tepi pantai tu ohsem!

    ReplyDelete
  2. Laaa cite apa pulak ni.....mak mmg tak layan Siqah cite cite Korea ni......Kilauan EMas layanlah haha....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha! Cerita korea pujaan hati siqah. Hihi. Siqah pun layan gak kilauan emas, cuma tengok semi final ritu je :D

      Delete
  3. Jarang Layan Cerita kpop ni...bkn x suke...tp kekurangan masa..huhu baca sinopsis ni mcm best je...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Drama ni best walaupun episod last2 tue tu cliche. Tapi menariklah. Sebab pelakon comel :)

      Delete
  4. kpopers rupenye.. best tak citer ni?

    ReplyDelete
    Replies
    1. K-pop drama je. Cuma takdelah beriya tengok semua drama. Hii. Best2! Lain daripada lain ceritanya.

      Delete
  5. Belom ade kesempatan lagi nak tengok drama ni.. T T
    Btw, done follow #50

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nanti ada masa tengok eh zara :) thanks zara follow blog siqah :)

      Delete
  6. Peminat citer korea ye? Tapi citer apa pun kalo dah terjebak mmg susah nk tinggal, kalo akk mmg tk layan dr awal, nnt susah tk jadi keje.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haah kak, saya minat tengok cerita korea. taklah semua tengok. Ada yang terpilih je. Hihi. Susah kalau dah terjebak kak, memang tak jadi kerja nanti..

      Delete
  7. I tak tgk lagi citer ni and baca this entry...banyaknyaa spoiler ! hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha! Alaaaaa dah bocor rahsia. Hihi.

      Delete
  8. minat betul ye dengan drama ni.dr penceritaan banyak yang indah2 pasal drama ni..tu kot ramai org yg suka drama korea ni.sebab aksi romantik dan scene yg indah belaka.hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haa betul tu Kak PK :) Hihi. Dari segi jalan cerita pun lain daripada lain cuma part cliche tetap ada. Hihi. Romantik dan scene indah paling menarik perhatian para peminat drama korea. Hii :)

      Delete
  9. Yang watch online mesti da habis tengok kan? Kita malas watch online. :( Tak sabar tunggu this week punya episode. Mesti menangis punyer kita. Huhu !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hii. Yang watch online sure dah habis tengok. This week last 2 episod kat KBS World kan! Kita yang dah tengok pun tetap nak tengok lagi. Hehe!

      Delete
  10. aih.. macam best je citer ni! ramai gak duk post pasal ni. heh.. ni yang nak kena download ni. hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Best best! Bila ramai orang post pasal ni, confirm best kan. Hii. Bolehlah, download tau nanti :D

      Delete
  11. akak dah lama tak layan cite korea, layan didi & friend je kat saluran ceria..hahaha

    tapi macam best citer nih, bilahlah dapat akak tengok ni ha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihi. Dah ada anak memang saluran ceria jela jawabnya. Hihi. Ada masa nanti tengok kak. Walaupun macam jauh je lagi masa tu.. Hihi

      Delete
  12. Citer ni memang ramai betul yg suka kan,...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ramai! Sampai ada 3 special episodes :)

      Delete
  13. Cikla mmg x pernah layan cite korea.. Hehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihi. Jangan start layan, nanti berminggu-minggu tak keluar rumah. Hehe.

      Delete

Dear all ~ Thank you for reading. Feel free to leave your comments here. Happy to hear your thoughts 。^‿^。