March 19, 2016

Tropical Fruit Day

Durian! Durian! Durian! Haha! Siapa yang tak makan durian? Korang telah mengalami satu kerugian besar! Hihi! Rugi weii siapa tak makan durian, bau je dah sedap, makan lagilah sedap! Hii. 


Sedapnyaaaa! Warna kuning isi durian menarik perhatian! Credit photo to Aien :D 

Semalam, 18 March 2016, ada satu program di pejabat aku iaitu, 'Happy Friday! It's Tropical Fruit Day!' It was organized mainly by Technology department! Yeehaa! 

We have paid RM5/person for this event. Buah-buahan yang disediakan adalah durian, manggis, dan air kelapa! 

Kena pakai tag di bawah. Kalau tak pakai, tak boleh join makan. Bila pakai, rasa macam nak ke taman tema air pulak. Hihi. 



Kak Shitah bersama durian! Sempat pulak dia ambik gambar dengan durian. Credit photo to Kak Shitah :) 


Ramainya orang! Orang Chennai, Filipina pun bersungguh datang makan! Sangat berbaloi bayar RM5 dan makan sampai kenyang! 


Di dalam keramaian, kami ada port menarik. Di hadapan meja panjang yang penuh dengan buah-buahan. Hihi. 


Gembira makan durian yang sumpah sedap semuanya! Manalah dorang dapat stok durian? Rasa kat sini, masih belum tiba musim durian. Eh, ke dah musim sekarang? 


Yummy! Tak berkesempatan makan manggis. Durian lebih penting dan menarik perhatian aku! :D


Bila makan ramai-ramai, rasa seronok sangat! Bersungguh makan dan banyak jugak durian aku makan. Bila masuk pejabat, rasa panas badan walaupun duduk dalam aircond. Hii. 


Inilah hasil kami! Satu bakul!


Alhamdullilah. Terima kasih kepada organizer kerana memberi kami peluang makan durian, manggis, dan air kelapa yang sedap! Sangat berbaloi! Program anda berjaya! Yeayyy!

Setiap hari Jumaat, akan diadakan aktiviti sebenarnya. Biasa aktiviti yang diadakan adalah permainan 'search words', sudoku, dll. Aktiviti yang menguji minda lah maksudnya. Hihi. Tapi kali nie, buat julung kalinya, diadakan aktiviti makan! Yeayyy! Me, as food hunter, memang sukalah. Hihi. 

*credit photo to Nadiah. Dia yang masih pegang phone sambil makan. Hihi. 

Sehingga bertemu lagi, 

Thanks reading,

Love,
SiQaH 

4 comments:

  1. Ada tropical fruit day ye, tapi tula teringin la pulak :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. First time diadakan nie. Hii. Bolehlah awak p cari nanti. Sedap makan buah tempatan :)

      Delete
  2. hahaha....kannnn~ kena pegang hp sebab nak update blog , nadia pun baru update blog pasal nie , hiks =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nak jugak ambil gambar sebab nak update blog, tapi durian lebih menarik. Tak sempat keluarkan phone pun :D

      Delete

Dear all ~ Thank you for reading. Feel free to leave your comments here. Happy to hear your thoughts 。^‿^。