March 23, 2016

Tajuk Novel Yang Bakal Korang Terbitkan? :p

Sekarang, memang sangat popular tajuk novel dan drama ( sebab adaptasi novel ) yang kesemuanya ada perkataan suami dan isteri. Contohnya: 

Suamiku Encik Perfect 10 
Suamiku Encik Sotong
Suamiku Mr Boss
Playboy Itu Suami Aku
Projek Memikat Suami
Suami Paling Sweet
Suami Aku Ustaz
Isteri vs Tunang
Sebenarnya Saya Isteri Dia
Bukan Isteri Sempurna
Isteri Separuh Masa

And the list still going on..

Jalan cerita lebih kurang sama je. Tak suka pada mulanya, lama-lama jatuh sayang dan cinta. Secara sinopsisnya cerita begitulah. Lepas tu, cerita nak gempak je. Orang kaya bagai semuanya, lelaki kaya, handsome, dan perfect, bercinta dengan wanita yang tak setanding dia lah kiranya. Haih. Lama-lama hadap novel dan drama yang macam nie, jadi bosan jugak. Dengar tajuk pun dah bosan dan dapat agak jalan cerita macam mana. 

Punyalah banyak keluar novel mengenai suami, isteri, dan kekasih sampai ada orang boleh buat senarai seperti gambar di bawah:


Carta Tajuk Novel! 

Hahahah! Aku pun dah terjebak dengan benda ni. Macam seronok je tengok orang tu siap kumpulkan dan buat list seperti di atas. 

Tajuk novel yang bakal aku terbitkan mengikut tarikh lahir aku ( 28.10) adalah:

Kekasihku Zombi Arrogant 

Hahaha! Zombi pun boleh sombong weii! Aku teringat filem Zombi Kampung Pisang dan Zombi Kilang Biskut je! Hii. Bolehlah buat filem baru tajuk Zombi Arrogant (*^_^*) Gerenti meletop kebabomm bomm bomm bomm! Hahaha! 

Korang pulak macam mana? Mesti kelakar je tajuknya kan? :D Menarik juga cuba benda macam nie. Saja hiburkan hati di petang hari (^-^)

Sehingga bertemu lagi,

Thanks reading,

Love,
SiQaH

18 comments:

  1. Hahaha... Nie maza ada bagitau jugak pasal benda nie... Klakar je ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha. Ada je idea orang. Kreatif betul. Hii

      Delete
  2. Kekasihku pontianak jadi-jadian... confirm laku keras ni dikk kalau hakak buat novel ikut tarikh lahir. kekeke...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha! Perghhh tajuk novel akak! Macam mana agaknya pontianak jadi-jadian ek? Keras sangat tajuk nie. Confirm laku habis :D

      Delete
  3. Hahaah akak pun gelak-gelak tengok orang share benda di kat fb :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan. Hii. Ramai orang share sampai saya pun terjebak. Hihi.

      Delete
  4. isteriku pontianak cia cia cia.. kah kah kah kah kah
    sendirik nak baca pon seram. hahahaha
    apatah lagi nak buat novel. x mampu nak bayangkan. hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya rasa kan boleh bayangkan ni, kes pontianak ngurat suami kot. Dah terbalik isteri pulak cia cia cia lelaki. Hihi. Cia cia cia! Hahah

      Delete
  5. kekasihku setan sakti...

    hahaha...sabo je la...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah lah setan, sakti pulak tue. Memang lawak. Hahaha!

      Delete
  6. Membaca novel tak sama dengan menonton cerita di tv sebab kadang yg di tv tu ada lari sikit dari dlm novel sebenar.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu. Sebab tue kadang-kadang malas nak follow drama kalau dah baca novel. Banyak add on screen.

      Delete
  7. terima kasih Siqah follow blog sis JM..im follow u back..#follower 18

    ReplyDelete
  8. tajuk novel ni dah jadi viral...gelak sorang2

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan. kreatif sungguh sape yang memulakan kisah ni :P

      Delete
  9. SUAMIKU CLEVER GIRL UNGGUL. Bahahaha ! =D =D =D Macam tak dek kena mengena jerk. Boleh pulak suami bertukar jadi Girl. Kah ! =D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha! Win sungguh tajuk novel awak. sure penulis pun mengalami kekeliruan jantina. pembaca lagilah keliru nanti. hihi.

      Delete

Dear all ~ Thank you for reading. Feel free to leave your comments here. Happy to hear your thoughts 。^‿^。