February 29, 2016

First time order buku di MPH Online

Aku tak pernah tergerak hati nak order buku online. Apatah lagi novel. Tapi entah kenapa kali nie, aku bersungguh nak juga baca satu novel Melayu nie tak kira apa pun. Sebab sekar…
February 28, 2016

Review Novel | Kimchi Untuk Awak - Sambil Mengimbau Kenangan di Korea

Novel keempat daripada Suri Ryana. Tapi ini adalah novel kedua yang aku baca selepas M.A.I.D.
Seperti M.A.I.D, aku juga suka pada novel Kimchi untuk Awak! Cara penceritaan, ayat-…

Facebook Ohhh Facebook

Dulu, aku takdelah suka sangat FB. Lebih kepada instagram semata. Tapi sekarang, dah kembali kepada FB. Selalu jugaklah online FB sekarang. Sebab hanya di FB, aku akan tahu mengen…
February 27, 2016

Menang lagi team pilihan hati, Johor DT!

Johor DT menang lagi! Yeehaaaa! Seronok sangatlah aku kan kata. Encik suami lagi seronok. Malam nie encik suami jadi tukang tilik pulak dan betul pulak tekaannya. Dia teka minit …
February 25, 2016

The Teapot Deli

Kafe comel, The Teapot Deli. Terletak di Aras 2, SACC Mall. Nie kali kedua aku ke sini. Kali pertama, tahun lepas rasanya, bersama Tasha. Hari nie, aku berkeseorangan je datang s…

Bayar Hutang PTPTN guna akaun kedua KWSP

Hari nie aku cuti just to settle this! Bayar hutang PTPTN guna akuan kedua KWSP. Dah lama nak buat tapi masih tak bergerak nak buat, sampailah rakan sekerja aku, Shiema dah buat …
February 15, 2016

Isteri vs Tunang - Mestilah Isteri Win!

Aku tergerak hati nak beli novel nie selepas tengok drama Isteri vs Tunang di Astro Ria. Aku sangat suka Scha so memang wajiblah tengok drama tue kan.
Novelnya quite nice jugak. …
February 10, 2016

Ola Bola: Kembalinya Keyakinan

Ola Bola! Aku berjaya menontonnya hari nie di hari terakhir tayangan di panggung. Yes!! Thank you HK sebab cuti lagi hari nie. Hihi. 
Sangat teruja untuk melihat filem nie. Berta…
February 05, 2016

Johanandhiscats Studio

Korang pernah dengar tak Johanandhiscats? Popular di Instagram kerana beliau memiliki banyak kucing yang comel. Aku tak pernah tahu pasal Johanandhiscats sehingga dia buka studio…