Sudah lama aku nak pergi ke sini, Batting Cages. Tangguh dan tangguh lagi. Sabtu lepas Aliff ajak ke sini tapi disebabkan aku kerja half day, petang baru nak ke One Utama, makanya harus aku cancel kan aje niat tue. Confirm sesak punya!

Jadi, kami tunda plan dan pergi hari Ahad. Seawal jam 10.10 pagi, kami sudah berada di One Utama dan cuba teka apa jadi?? Jalan sesak jugak weeii! Tak faham dari mana datang orang ramai dan tak faham awalnya korang keluar rumah. Maybe sebab CNY hujung minggu nie. So ramai keluar shopping. Sebab dalam One Utama, aku jumpa orang Cina je. Malay pakai tudung memang tak nampak. Nampaknya kami jela yang awal beriya nak datang One Utama. Hii.

Terus ke Batting Cages. Terletak di tingkat UR. Cara nak pergi, naik lif kat Parkson dan ke tingkat UR.


Pintu masuk. Kami orang pertama untuk hari Ahad :D





Senarai harga.
 Kami pilih Home Run. 30 mins unlimited play. Harga RM50. Pada yang student, jangan lupa bawak student card okay. Harga sama untuk Baseball atau Softball. Kami pilih Softball sebab bola besar sikit. Hii.




Cara - cara permainan. 
Pukul jela. Hii. Last time aku pernah main rounders.Itupun zaman kanak2 darjah 5 dulu. Lama sungguh dah.




Benda petak nie boleh control kelajuan bola. 
Kalau ambik pakej Home Run baru ada benda nie. Bak kata orang tue lah. Aku pilih Softball 40mph. Kelajuan slow tue slow sangat rasa. Diri nie tak suka slow2. Hahaha. Button Up & Down tue maksudnya korang boleh control bola yang datang tue samada nak tinggi atau rendah. Ikut keselesaan korang.




Gaya kena ada ye b? :p Dia paling banyak dapat pukul bola. Tinggi pulak tue 👏👏









Beriya nak memukul bola. Hihi. Ada video diambil tapi disebabkan update blog guna phone je, makanya video tak boleh post di sini. Video ada post di instagram aku (@siqahiqa_ ). Feel free to visit :)


Done! Yeee-haaa!

Hasil main 30 minit, sakit lenguh kebas tangan. Pegang phone pun mengigil. Nampak sangat dah lama tak main. Terbuktilah apabila last main masa zaman sekolah rendah. Hii. Best main nie. Rasa puas dapat pukul bola walaupun boleh kira dengan jari je berapa kali dapat bola. 



Coming Soon...




Lepas habis main, singgah makan aiskrim. Sebenarnya nak rehat je sekejap dan nak tengok gambar dan video dalam phone. Hihi. First time aku makan aiskrim nie. Memang tak makan dahlah rasa. Mahalnya! Tapi sedaplah...

Itu jela cerita minggu lepas. Keluar dari One Utama terus balik rumah. Berehat. Rasa tak cukup rehat sekarang. Asal weekend je keluar. Bila nak duduk rumah? Mungkin minggu nie :p


- Posted using BlogPress from my iPhone

It's A Hit! Batting Cages!

February 17, 2015
Sudah lama aku nak pergi ke sini, Batting Cages. Tangguh dan tangguh lagi. Sabtu lepas Aliff ajak ke sini tapi disebabkan aku kerja half day...
Read more>>

Hari nie aku dan Aliff ke One South Street Mall untuk ambik video wedding kami. Sayangnya, masih ada benda yang perlu diperbaiki dan tak jadi ambik tadi. Maybe Aliff akan singgah ambik on the way untuk pergi kerja nanti. Aliff kerja malam nie. Ada wedding dalam kem. Pagi tadi aku teman dia pergi rehearsal. Selepas rehearsal habis, terus ke One South Street Mall.

Mall nie masih tiada banyak kedai buka. Maybe masih baru siap. Masih ada construction di sekeliling mall. Kami berjalan di tingkat 1. Tujuan sebenar nak ambik gambar. Biasalah Aliff dengan gambar lompatannya :D

Jalan2 dan terjumpa satu coffee shop comel di tingkat 1. Namanya Nanako Studio Cafe. Kami pun singgah makan sebab memang tak makan apa since morning. Dan aku sangatlah suka sebab yes, aku suka pergi cafe cantik2 :)

Dekorasi kafe bagi aku sangat simple dan nice. Environment pun okay. Cuma kedai nie malap sikit lampunya. Aku lebih gemar cafe yang terang lagi bersuluh. Hii. Tapi kedai nie dekorasi simple dan makes it looks nice :)

Beriyalah aku ambik gambar di sekitar kafe. We are the only customer at that time. So lagi berleluasalah aku mengambil gambar. Tak kurang hebatnya dengan Aliff. Pun beriya jugak. Hihi.


Close up







Ada jugak jual baju di sini. Tapi aku tak bertanya pulak pasal baju. Lebih fokus pada dekorasi kafe :)


Papan hitam nie boleh dipadamkan tulisan dan ubah ikut event. Contoh, ada tengok gambar orang sambut anniversary di sini, dan jugak bridal shower. Nice!! Can add a little decoration if you want to have an event here. If tak nak, apa adanya pun dah cukup.


Ada jugak photobooth. Kalau nak tahu, owner kafe nie namanya Nana Syazana. Sebaya aku derr umurnya, 29 tahun. Selain bukak kafe, Nana pun ada buat photobooth untuk wedding, birthday celebration, annual dinner company, dan sebagainya. Buat jugak photography, event and wedding planner, dan dikenali sebagai NanakoDesign.

Berkesempatan bersembang sebentar dengan Nana, the owner. Kecik je orangnya. Kagum dengan orang umur sebaya aku dan sudah ada bisnes sendiri. Keep it up!!














Dan finally, talk about the foods :) Main dish dalam kedai nie semuanya ada unsur waffle. Semua hidangan mostly ada waffle. Kira unik kedai nie pada makanan waffle lah. Kami order waffle choc with banana ( tak ingat nama ) dan waffle burger. Both sedap!! Dessert sedap, kombinasi makanan yang menarik. Waffle burger sedap jugak. Makan burger daripada waffle, bukan roti. Kelainan dan aku boleh telan dengan jayanya.

Nanako Studio Cafe adalah kombinasi kafe, jualan baju, dan photobooth. So pada sesiapa yang suka ambik gambar dan pergi kafe, bolehlah datang singgah di kafe nie. Recommended!!

Boleh singgah ke kafe untuk makan atau jika nak bertanya mengenai photobooth dan segala pakej yang ada.


Details as below:

C-1-1, One South Street Mall
Jalan OS, Serdang Perdana,
Seksyen 6, 43300 Seri Kembangan
Selangor
Phone: 017-3451323 (Nana Syazana)
Email: nana@nanakodesign.com


- Posted using BlogPress from my iPhone

Nanako Studio Cafe

February 07, 2015
Hari nie aku dan Aliff ke One South Street Mall untuk ambik video wedding kami. Sayangnya, masih ada benda yang perlu diperbaiki dan tak ja...
Read more>>
Hi readers :)

Malam nie aku boleh blogging lagi sebab Aliff tengah tengok bola JDT vs apa entah nama kelab tue sempena Piala Asia. Aku semestinya malas nak tengok bola kan. Baik gunakan masa yang terluang ini untuk update blog :) Nak tunaikan janji semalam. Janji tolonglah selalu update blog agar blog ini tidak bersawang lagi. Hii.

Entri kali nie aku nak bercerita mengenai hobi kami. Dulu kalau nak ambik gambar ala2 photoshoot, mesti gambar comel2 (konon), macho2. Haha. Tapi kali nie dah bertukar pulak gaya gambar kami :)

Dulu hanya Aliff saja yang suka ambik gambar lompat. Dan aku hanya menjadi photographer suami tersayang. Dengan menggunakan Iphone, aku tak jemu2 mengambil gambar Aliff melompat.

Tapi kini....

Aku pun nak join melompat. Tak jadi betul bila asyik ambikkan gambar Aliff je kan. Last2 aku pun try dan ternyata aku sukakannya :D Walaupun penat sebab aku lompat banyak kali, hihi, tapi baguslah. Sekurang2nya aku melakukan physical activity. Haha. Budak Sains Senaman dan Sukan kata kan :p

Minggu lepas, Ahad, kami ke Taman Tasik Perdana. Aktiviti hujung minggu kami yang tak pernah miss lagi sekarang. Setakat ini :p Banyak gambar lompat yang diambil. Aliff paling seronok nak melompat dan mengajar aku cara melompat. Siap kena ajar tau cara melompat. Haha. Konon nak nampak kelainan. Haha.

Pernah melompat dah dulu dan gambar ada post di Instagram @siqahiqa_ . Masa tue main2 je dan kali nie macam beriya pulak dah. Hii

Aliff kaki lompat. Jump dan Jump lagi dan lagi sampai dapat great shoot..



Freeze pun nak buat jugak :D


Cubaan aku melompat :D






Disebabkan kami keluar berdua saja, makanya tiada orang nak ambik gambar kami berdua. Cara yang aku gunakan untuk dapatkan gambar berdua adalah... Haha. Senang je. Ambik gambar asing2 dan gabungkan guna aplikasi phone.

Gambar Aliff

Gambar aku

Gabungan gambar kami. 
Jadi tak? Kalau tengok sepintas lalu, mungkin tak akan perasan yang gambar ini telah digabungkan. Kalau tilik sunguh2, mungkin akan nampak garisan yang pudar itu :p


Lagi gambar yang telah digabungkan..





Banyak kan?? Hihi. Bayangkan kerja melompat je Ahad lepas, Seronok jugak bila asyik buat benda nie je. Hii. Bila gambar cantik, lagi aku seronok nak melompat. Tapi gaya aku sama je kan? Budak baru belajar, tak tahu nak gaya apa daaaa. Hihi.

Ohh yaa. Aplikasi yang digunakan untuk gabungkan gambar adalah SplitPic.

Okay cukup dengan cerita mengenai lompatan. Melompat penat, bercerita di sini pun penat. Hii. Sambung cerita mengenai Taman Tasik Perdana. Pendek kata, taman ini sangatlah luas. Nak tahu keluasannya, sila goggle sendiri ye. Hii. Aku suka pergi Taman Tasik Perdana daripada taman2 yang lain. Sebab taman nie cantik dan luas dan penuh dengan kehijauan alam sekitar. I love nature!!!

Laman Perdana









 
Sekian saja entri untuk kali nie. Siap entri nie dan tamatlah jugak perlawanan bola di antara JDT dan kelab itu ( sampai sekarang aku tak tahu nama :p).  Kemenangan berpihak kepada JDT. Rasa macam JDT bangkit pada musim tahun nie. Harap berkekalan ye. Go JDT!!

Suami anak kelahiran Johor. Sudah pasti isterinya pun sokong JDT! Hihi.

- Posted using BlogPress from my iPhone

Jump We Jump!!

February 04, 2015
Hi readers :) Malam nie aku boleh blogging lagi sebab Aliff tengah tengok bola JDT vs apa entah nama kelab tue sempena Piala Asia. Aku sem...
Read more>>