October 07, 2015

Beans N Beans Korean Cafe

Malam nie nak review mengenai satu Korean Cafe yang ada di Citta Mall, Ara Damansara 😊

First time jumpa kafe nie masa dua minggu lepas aku ke Citta Mall untuk tengok The Maze Runner. Ternampak kafe nie dan terus tergerak hati nak datang sebab tertarik dengan nama dan suasana di dalam kafe nie.

Hari nie kali kedua aku datang ke sini. Kali pertama pada 1 Oct 2015, masa tue aku cuti makanya berjalan sorang2 lah. Dah orang lain kerjakan. Hee. Malam nie aku pergi lagi ke kafe nie bersama #gengmakankekorea 😍 Because we miss Korea 😭


          Beans N Beans Korean Cafe 

Hiasan dalam kafe:
Aku suka hiasan yang simple dan menarik. Boleh lepak lama2 lah kat sini. Tenang je rasa. Hee. Aku memang sangat sukakan kafe. Sangat suka lepak di cozy concept cafe like this. Hobi yang selalu dilakukan sebelum kahwin. Sekarang dah kahwin taklah selalu buat πŸ˜‹





Muka sorang2 khusyuk makan πŸ˜‚ 

Sekarang cerita pasal makanan pulak. Alahai. I love Vanilla Latte so much! No need to add syrup sugar. Perfect as it can be. Taste same like in Korea 😍 Love! Love!



Chicken Chessy Ham! #gengmakan kata telurnya masin! Aku tak rasa pulak yang nie. 


    Chicken Bulgogi Sandwich! Sedap πŸ‘ Terasa masin sedikit bila makan sebab aku buang timun dan salad. Haha. If makan full camni, rasanya sedap dan seimbang. 



                Chocolate Bingsu!
Inilah makanan paling popular kat sini! Sedap! Lembut je ais dan tak manis sangat. Walaupun nampak extreme, tapi boleh dihabiskan jika makan ramai2. Jangan datang makan Bingsu sorang2 tau. Jenuh korang nak habiskan nanti 😁 


                        Sedap jugak!


Pendek kata, Beans N Beans adalah salah satu Korean Cafe yang wajib dikunjungi! Datanglah sini to feel like you're in Korea! 😍😍 

Kafe nie pun ada menyediakan free wifi. Wifi password ada di resit pembelian ye 😊 Same like cafe in Korea. So, adalah sebab kukuh boleh lepak lama di sini kan? Free wifi tue. Semua orang suka! Aku pun suka walaupun di rumah ada wifi jugak πŸ˜…

4 comments:

  1. Beans n beans ni memang halal ekkk...sbb bru2 ni ad jmpa kdai ni tpi smua pelangan dia chinese...so takut nk msuk...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi awak :) Sorry lambat sebab baru bukak dashboard :)

      Their halal application is still under processing. And they do not serve any non halal food and do not use any non halal ingredients. Mereka akan update once they got the halal certificate. Saya dah tanya dorang :)

      Delete
  2. Thank you for informing about the halal status. It was very helpful for me. Will follow your food blog now !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Welcome and my pleasure to share about food 😁 Happy trying!

      Delete

Dear all ~ Thank you for reading. Feel free to leave your comments here. Happy to hear your thoughts 。^‿^。