December 21, 2015

In Love with Dilwale

Excited kali nie nak buat entri mengenai filem Dilwale. Come back of Shah Rukh Khan dan Kajol. Ohh dengar nama je dah tahu sure best filem ...
December 16, 2015

Satu Rasa Dua Hati

Hari nie nak bagi review mengenai satu buku yang aku baca bertajuk Satu Rasa Dua Hati by Pahrol Mohd Juoi. Dengar tajuk mesti korang da...
December 14, 2015

Tersuka Tanpa Sengaja

Tengok tajuk post, rasanya korang dah boleh agak aku nak cerita pasal apa kan?  Hihi. Mestilah pasal novel Tersuka Tanpa Sengaja by Pena Kay...
December 12, 2015

Should We Judge People By Their Past?

Should we? Ini adalah topik yang aku dengar dalam Mix Breakfast. On the way ke tempat kerja, aku biasa dengar Mix Breakfast. Suk...
December 07, 2015

Respect!

Self reminder for today:  People who criticize others are unaware of how much pains they themselves are experiencing. Truly happy pe...
December 06, 2015

His First Time! 😊

Sushi King! His first time and he loves it! Makan banyak sungguh! Hahah! Tengok pinggan bersusun, tambah each one ada order set menu. Memang...
November 29, 2015

Lipstik!

Lipstik! Lipstik dan wanita memang tak dapat dipisahkan. Susah nak tengok wanita keluar tanpa pakai lipstik. Paling tidak pun mesti pakai l...
November 21, 2015

Al Fatihah..

Tetiba teringat arwah mak. Emm. One of my #gengmakan , baru saja kehilangan ayah tercinta semalam. Terkejut sangat bila dengar berita...
November 17, 2015

Happy Belated Birthday Hubby!

Semalam, 16 Nov 2015, hari lahir suami aku, Mr Aliffriwan 😍 Genap usia 29 tahun. Makanya kita dah sebaya! Yeayyyy! Hihi. Semoga dianugerahk...
November 06, 2015

Harap Berterusan Ye!

Masjid Tengku Ampuan Jemaah di Bukit Jelutong. Aku suka keindahan masjid nie. Suka tengok masjid nie dari jauh. Kos pembinaan masjid...
November 05, 2015

Random Stories

Hi blog :)  Just a random stories about us! Both of us take leave for 2 weeks. Hee. Aku memang wajib ambik cuti block leave selama 2 mi...
November 04, 2015

Makan dan Cahaya

Hi blog.. Post nie nak bercerita mengenai dua festival yang aku pergi last week, Ahad, 1 Nov. Tak sempat nak blog on the same day seba...
October 31, 2015

The Birdmen Co - Chicken Wings!

Siapa suka makan ayam?? Hihi. Inilah kedai yang perlu dikunjungi. Wee ~~ Semalam, Jumaat, 30 October 2015, Hanis tetiba feeling nak makan ...

On My Birthday This Year!

Tak terlambat lagi nak cerita apa jadi on my birthday this year! Baru berkesempatan nak menaip nie haa. Awal pagi 28 Oktober 2015, aku perg...