16 November 2014 : Genap umur suami aku, 28 tahun ❤️ Iya. Kami sebaya. Dan wahai encik suami, tak perlu lagi berlagak kata awak muda ye. Hii. Walaupun in fact, yes, you're looks younger than me. Aigoo. Hahaha.

Pada hari tersebut, awal pagi kami ke UTC Sentul untuk ambik kad pengenalan baru aku. Saja je buat kad pengenalan baru sebab gambar pada kad pengenalan yang lama dah berbeza daripada sekarang. Berbeza pada tahap, aku pernah tunjuk pada polis ( polis buat road block ), boleh dia tanya 'ini awak ke?' Tak percaya tengok gambar dalam kad pengenalan dan muka aku sekarang. Hii. Mas kad pengenalan lama, umur aku 19 tahun. Pastinya muka aku sudah berubah selepas 11 tahun kan? :D

Lepas ke UTC, kami tiada plan nak ke mana2. Buntu. Tapi disebabkan kami sudah berada di KL dan aku siap pakai dress ( konon nak cantik2 keluar dengan birthday boy kan :D ), aku google tempat menarik di Kuala Lumpur.Siap google tau. Lawak sungguh rasa. Jadi macam pelancong asing di negara sendiri lagaknya :p

Ada banyak pilihan rupanya. First kami pilih: 

Istana Negara / Muzium DiRaja



Just try je lalu. Sebab tak pasti boleh masuk ke tak. Jawapanya boleh masuk dengan bayaran RM5 per person for adult.


No camera / photography allowed inside. Di luar sahaja boleh ambik gambar ye. Maklumlah, DiRaja kan. Mana boleh expose too much to public :) Masuk, tengok, kagum, dan keluar. Hii



Hanya 2 tingkat dibuka untuk orang ramai. Boleh jalan2. Kagum tengok dalam Istana Negara. Cantik. Semua tersusun. Kualiti barang sangat bagus. Ada bilik bersidang, bilik beradu, bilik mesyuarat, bilik bersantai keluarga. Banyaklah. Semua cantik dan woww ada unsur2 DiRaja :) Boleh tidur dalam bilik air. Wee ~


Selesai berjalan di dalam Istana Negara, ambik gambar di luar pulak. Limited pics taken sebab tak banyak ruang pun boleh bergambar di luar.

Tapi kami masih gila bergambar. Aku dengan pose konon cantik :p dan layan encik suami ambik gambar lompat. Hii. Encik suami memang terkenal dengan gambar lompat. Dia je boleh lompat. Aku kalau lompat, jadi penari ballet. Hahaha. Memang tak akan aku ulangi kejadian itu :D

Antara gambar lompat yang berjaya diambil di luar Istana Negara ( Thanks to my lovely wife, : kata encik suami. Muahahaha )


Gambar pertama. Pagar pun boleh :D


Gambar kedua...


Gambar ketiga. Layan je ambik gambar lompat. Beberapa kali cut entah. Dalam blog kata gambar ketiga, tapi sebenarnya dah berlambak dah. Haha. Delete belaka. Maklumlah, aku kan photoG simpanan je. Haha.


Habis lawatan ke Istana Negara, kami bergerak ke tempat kedua: 


Planetarium Negara 

Encik suami beriya ajak datang sini. Nak belajar mengenai angkasa pulak :D


Tak faham sangat benda nie apa. Hii. Diperbuat daripada bintang. Ada nampak Clorox di dalam salah satu kotak nie. Bagaiman Clorox boleh diperbuat daripada bintang?? Aku tak pasti dan malas nak ambik tahu. Haha.



Roket! Bawalah kami pergi bercuti :D


 Tidur berdiri :p

 Pening dan rasa nak muntah duduk dalam benda alah nie. Encik suami je bertahan.

 Panasnyaaaaaa...

 Bintang bintang berkelipan :D



Tak sampai 30 minit kami berada dalam Planetarium Negara. Sudah dewasa katanya semua dah tahu. Katanyalah. Padahal malas nak fikir. Haha.

Selepas ke Planetarium Negara, encik suami masih ada perasaan untuk melompat. Walaupun hujan rintik ketika itu, kami masih teruskan perjalanan ke destinasi ketiga iaitu..


Taman Bukit Jalil

Abang, ambik gambar kat sini, Latar belakang benda nie. 

 Tadaaaa.. Berjaya akhirnya. Satu gambar je. Hii.

 Turn aku pulak :D
OOTD aku pada hari itu. Wee ~

Walking OOTD. 

Hujan masih rintik2 ketika semua gambar diambil. Gigih nak jugak ambik gambar. Itulah kami. Haha. Jam 5pm, kami bergerak pulang. Singgah makan dulu. Hanya makan pau je sebelum ke Istana Negara. Berjalan sampai tak ingat nak makan. Hii.

Sehingga bertemu lagi. Nak sambung tengok Roommate Season 2 :D

Tempat Menarik di Kuala Lumpur

November 23, 2014
16 November 2014 : Genap umur suami aku, 28 tahun ❤️ Iya. Kami sebaya. Dan wahai encik suami, tak perlu lagi berlagak kata awak muda ye...
Read more>>

Ini gambar 69 weeks ago. Haha! Ambik kat my IG. Bukan tadi okay. Yes. Aku adalah penyokong JDT yang menyokong JDT sebab suami aku orang Johor ✌️Malam nie tak tengok final bola live sebab Aliff duty. Tengok di kedai mamak je. Hii. 

Aku tak minat bola. Sumpah tak suka tengok bola. Dan tak faham kenapa orang suka tengok bola. Kadang2 main lama tapi tiada gol. Tak rasa membazir ke masa berjam2 tengok bola?? Aku layankan je suami aku ( masa dalam gambar ni bf-gf lagi) , pergi stadium tengok bola live. Tiket dan baju mesti disponsor. Memang tak lah aku nak menghabiskan duit untuk bola. Dahlah tak minat kan 😜 Lagipun syok dan happy je pakai baju sama. Itu paling suka sebenarnya. Hihi. 

Al kisah malam semalam, Pahang vs JDT untuk final bola Piala Malaysia. JDT kalah penalti 4 dan Pahang 5. Lepas mata perlawanan seri tamat masa permainan. Agak bengang bila Matyo diberi peluang untuk sepak penalti. Tolonglah weii. Satu Malaysia tahu dia tak boleh main kottt. Kenapa bagi dia sepak penalti pulak?? Adoii lah. Tengok dia berjalan ke arah tempat penalti pun dah tahu sure tak gol. Huhu. 

Tapi kan.... kalau pemain Pahang tak sentuh bola dalam kotak penalti, confirm JDT dah kalah. Takde masa tambahan punya. Terima kasih lah ye bagi JDT free gol. Haha. Jangan denda dia tau sebab at least Pahang menang dah. 

Tahniah Pahang sebab menang Piala Malaysia dua tahun berturut. Kekal Piala di Pahang. Tahun depan harap player Pahang takde berubah lah ye. Kot kena beli dengan team lain ke kan. Hihi. Pahang yang paling ditakuti adalah pemain import dorang. Memang laju je bawak bola. JDT? Aku pun tak nampak mana nak takut. Haha! 

JDT - pandai2lah ubah plan musim akan datang. Keluarkan Matyo. Confirm boleh menang. Haha! Maaf ye Matyo fans. Realiti satu Malaysia tahu 😂 

Nama Piala Malaysia tapi sorang warganegara Malaysia pun takde skor gol. Malaysia pun harap pemain import je sekarang. Pemain import semua striker! Gasak koranglah. 

Satu lagi, tahniah buat penyokong JDT dan Pahang. Anda semua sangat hebat dan sangat supportive! Penuh stadium! Aku recall bilakah masa bermulanya kegilaan penyokong bola sepak di Malaysia sampai orang sanggup ke stadium di setiap perlawanan? Mungkin selepas TMJ beli semua pemain hebat katanya daripada semua team?? Terus orang sakit hati dan beriya nak tahu adakah JDT yang player all stars mampu menang? Secara tak langsung, peminat bola sepak tempatan meningkat dan sudah ada fenemona orang ramai ke stadium tiap kali perlawanan. Apa kata anda?? 

Sekian entry mengenai bola. Hii. Tak boleh tidur. Memikirkan kereta aku yang rosak. Tetiba enjin mati tengah jalan. Mujur aku bersama Aliff dan tidak keseorang dan kejadian berlaku tengah malam, tak banyak kereta. Syukur sangat 😔

Final Piala Malaysia 2014

November 02, 2014
Ini gambar 69 weeks ago. Haha! Ambik kat my IG. Bukan tadi okay. Yes. Aku adalah penyokong JDT yang menyokong JDT sebab suami aku orang...
Read more>>